MINDIG VELED, MERT BENNED!

Egyre többen fogalmaznak meg olyan éles ellentétet magába foglaló állításokat, mint például: "Minél többen élünk ezen a Földön, annál magányosabbak vagyunk." vagy "Társaságban is lehet magányosnak lenni." esetleg: "Mosoly mögött is rejtőzhet szomorúság."Kár tagadni, hogy valami igazság van az imént említett mondatokban. Mégis hogyan történhet meg az, hogy a több, a sok magányossághoz vezethet? Hogyan történhet meg az, hogy együtt egy helyen mégis magányosnak érezhetjük magunkat? Vagy honnan van erőnk egyáltalán bánatunkat mosollyal leplezni?

Lassan tényleg oda lyukadunk ki, hogy a magányosság, a szeretetlenség népbetegséggé válik, ugyanis úgy terjednek ezek az állapotok, mint valami vírus! Olyan gyorsan terjed, amilyen gyors ez a felpörgött világ, amiben legtöbben versenyt futunk az idővel, önmagunkkal, másokkal…

Hol és mikor fordult meg ennyire a világ? Vissza lehet még fordítani?

Nem, hogy csak vissza lehet, vissza kell fordítani! Ebből az állapotból meg kell keresni a kiutat, s rátérni újból a helyes útra! De hogyan keressük a kiutat? Merre menjünk egyáltalán? Valaki útba tud igazítani? Hasznos kérdések ezek. Mert, ha továbbra is csak a saját orrunkig látunk el, és csak a saját fejünk után megyünk, az nem feltétlen hoz maradandó, jó változást. Mindenképp külső segítségre van szükség, hogy ne rontsuk el még jobban ezt a dolgot!

Milyen jó, hogy Isten gyermekei ebben az állapotban, ezek között a kérdések között sincsenek magukra hagyva! Áldott vagy, ha Isten gyermekének tudod magad nevezni Isten igéje által! Mert ez nem tőled van, hanem Istentől van, Jézus Krisztuson keresztül, a Szentlélek által!

"Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek." (Jn 1,12)

Most persze megkérdezheted, hogy miért is jelentene megoldást, adhatna gyógyírt ez a mondat ebben a felpörgött, elmagányosodott, elhidegült világban Isten gyermekeinek? Ha nem is ez a mondat adja meg számunkra a választ, de ez a mondat is szükséges ahhoz, hogy hozzá juthassunk az igazsághoz! Ahhoz az "igazság[hoz], ami megszabadít" (Jn 8,32b) magánytól, szeretetlenségtől, távolságtartástól. Az imént felsorolt dolgok ugyanis Isten gyermekei számára hazugságok csupán a világtól!

Mi tehát az igazság?

Áldott vagy, ha Isten gyermekének tudod magad nevezni Isten igéje által


Nem! Nem kell magányosnak érezned magad, ha éppen úgy adódott, hogy egy bizonyos életszakaszon egyedül kell végig sétálnod! Nem! Nem kell meg nem értettnek érezned magad, amikor esetleg olyan társaságba csöppentél, ami abszolút ismeretlen/idegen számodra! Nem! Nem kell szerethetetlennek érezned magad, ha nem vagy még teljesen rendben valami okból kifolyólag, ha nem vagy még célegyenesben az önmegvalósítás terén!

Az igazság az, hogy Jézus ígéretet tett Isten gyermekeinek már több ezer évvel azelőtt, mielőtt kialakulhatott volna a magányosság, szeretetlenség, meg nem értettség népbetegsége:

"Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, …, nem is ismeri, ti azonban ismeritek Őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz!" (Jn 14,16-17)

Ez Isten Igéje! És Isten Igéje sosem hazudik! Ez az igevers nem holmi gyenge vigasztalás, vagy palástolása a magányosságnak! Vannak, és lesznek olyan időszakok az emberiség életében, amikor csak a csendben, csak a Lélekkel való közösségben értheti meg: Isten gyermekeit egy percre sem hagyja magányosan, szeretetlenül, cél vesztetten, vagy válaszok nélkül! Ebben a világban mindig is lesznek megoldásra váró problémák, de Isten gyermekeinek egyiken sem kell teljesen egyedül átrágniuk magukat ezeken! Ott van számukra a nagy b betűs útmutató az élethez: a Biblia.

S azon a napon, amikor ezt az igazságot személyesen kijelenti valakinek Isten Szentlelkével (a Pártfogóval), akkor meg fogja érteni azt az emberek által elterjedt igazságot is, hogy

"Az emberben van egy Isten alakú űr, amit csak Isten tud kitölteni."

Ezért folytatja így Jézus is:
"Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek." (Jn 14,20)

Útravaló:
"Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok." (Jak 4,8a)

Egy lánya Istennek | facebook.com/1lanyaIstennek

Ezeket is ajánljuk


Miben van bizalmad?

Hogyan hallhatjuk jobban Isten hangját?

A megváltás ára