LÁSD MAGAD ÚGY, AHOGY ISTEN LÁT!

Amikor elhiszed és befogadod azt, hogy Isten Jézus Krisztust azért küldte a Földre, hogy meghalva érted a kereszten újra kapcsolatba kerülhess Vele (Istennel), s ráadásul örök élettel is megajándékoz, igazából nincs vége a történetnek! Éppen ellenkezőleg! Most kezdődik minden!"Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2Korinthus 5:17)

Egy teljesen új élet, új út, új cél, új helyzetek, új emberek várnak rád! Ebben a sok változásban képtelenség, hogy te magad ugyanaz az ember maradj, aki egészen odáig voltál, amíg meg nem ismerted Isten nevét. Te, onnantól kezdve, ha úgy döntesz, hogy hiszel Istenben, és befogadod Jézus Krisztust, tulajdonképpen magad mögött hagyod a múltad, s azt a személyt is, aki abban az időszakban voltál Nélküle. El, és be kell fogadnod:

teljesen új ember vagy Jézus Krisztusban.

"Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2Korinthus 5:17)

Erről tanúskodik ez az ige is. Miért elkerülhetetlen, hogy megújulj? Mert, ha tiszta szívből tértél meg Istenhez, és komolyan veszed a Benne való hitet, akkor igazán érdekelni fog az is, hogyan vélekedik Isten bizonyos dolgokról a világban, mit üzen, mit tartogat számodra, és hogyan lát téged a Szaván, azaz a Biblián keresztül. Mivel Isten igéje élő és ható (Zsidókhoz 4:12), ezért teljesen mást fog nyújtani számodra, mint amilyen véleménnyel voltak eddig rólad – vagy te magadról – s a világról.

Ugyanis: "…mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint…" (2Korinthus 5:16)

Miért fontos ez? Azért, mert amíg napjainkban egyre több tudásra tehetünk szert, s egyre több mindenre vagyunk képesek a fejlett technikának "köszönhetően", arra mégsem vagyunk képesek, hogy akár egy fél emberéletet és cselekedeteit magunk mögött hagyjunk! Kibeszélhetjük magunkat a családtagjainkkal, barátainkkal, eljárhatunk csoport terápiákra, vagy akár pszichológushoz is, de senki és semmi nem képes ebben a világban elfeledtetni velünk a múltunkat, vagy begyógyítani azokat a sebeket, amiket mások okoztak nekünk. Márpedig rengeteg ember vágyik arra szíve mélyéből, hogy újra kezdhesse életét,

mégsem tudja, hogy hol van erre igazán esélye!

"Mindez pedig Istentől van … Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával,
úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket."
(2Korinthus 5:18r-19.)

Ahogy maga Jézus mondaná neked is: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!" (János 8:11) Mit jelentenek ezek a szavak? Azt, hogy ha megismerted Istent, találkoztál Jézussal, többé nem számít ki voltál azelőtt és mit tettél! Az számít, ezek után hogyan éled az életed! Zárd le a múltad, fogadd el az új életed Krisztusban, hagyd, hogy formáljon Isten az Igéjén keresztül, imádkozz, tedd meg a tőled telhetőt, a többit pedig bízd Istenre!

Egy lánya Istennek | facebook.com/1lanyaIstennek

Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Amikor elhiszed és befogadod azt, hogy Isten Jézus Krisztust azért küldte a Földre, hogy meghalva érted...

Közzétette: Nicelife2023. június 13., kedd