MIALATT VÁRSZ, HOGYAN BÍZZÁL ISTENBEN?

Az életedben elég sok időt töltesz várakozással. Ha nem tanulod meg a várakozás alatt, hogyan bízzál Istenben, akkor életed egy jelentős részét nem Istenben bízva éled."Én az Urat várom, szabadító Istenemben reménykedem: meg is fog hallgatni Istenem!" (Mik 7:7)

A Biblia világosan leírja, hogy életünk során különböző időszakokon megyünk keresztül. Egyik ilyen időszak, amiről Isten újra és újra beszél, a várakozás időszaka.

Mialatt várakozol, Isten dolgozik.

Ne gondold azt, hogy a te várakozásod alatt Isten nem munkálkodik. A várakozási időt arra használja, hogy a körülményeid között kimunkálja azt, ami a javadat szolgálja. Az életedben elég sok időt töltesz várakozással. Ha nem tanulod meg a várakozás alatt, hogyan bízzál Istenben, akkor életed egy jelentős részét nem Istenben bízva éled.

Isten sohasem siet. Ő az Örökkévaló. Ő figyel. Ő munkálkodik. Ő tudja, hogyan és mikor bízol benne, miközben várakozol. Mikor azt kérdezed: "Mikor Uram? Mikor következik be?" Isten azt mondja: "Ezt rám bízhatod!" A várakozással az a baj, hogy az emberi természetünk és a társadalom azt mondatja velünk: "Ne várj! Szerezd meg mennél gyorsabban!"

Kultúránk elvárásaiba így van kódolva, viszont ez Isten áldásának ellenében van, mivel az áldásokat ki kell várni. A Prédikátor könyvének 3. fejezeténej a 11. versében mondja az Úr:

"Szépen megalkotott mindent a maga idejében."

Ő tudja, hogyan és mikor bízol benne, miközben várakozol


Te is éppen vársz valamire? Lehet talán a tanulmányok befejezésére. Talán a nagy Ő-re vársz. Vagy éppen arra vársz, hogy összeházasodjatok, vagy babát vársz, esetleg egy új munkára vársz. Lehet éppen türelmetlen, frusztrált vagy, mert a dolgok túl lassan következnek be. Mindannyian éltünk át hasonló helyzeteket. Van egy ígéret a Bibliában, ami nem csak azt mondja, hogy Isten munkálkodik, hanem azt is, hogyan munkálkodik. Erre valóban számíthatsz, amikor várakozol:

"Én, az Úr nem tétovázom, véghez viszem ezt a maga idejében!" (Ézs 60:22).

Így munkálkodott Isten, amikor Jézust erre a világra küldte. A világ több ezer évig várt Jézus első eljövetelére. És eljött a megfelelő időben. Már kétezer éve várunk, hogy Jézus újra eljöjjön. Mikor fog bekövetkezni? A megfelelő időben, Istennek tetsző időben fog csak visszatérni. Ezt te is alkalmazhatod, amikor vársz valamire, és emlékezhetsz: a késés nem elutasítás. Amikor azt gondolod, Isten azt mondja, nem, akkor talán így gondolja: "Még nem most! Vajon akkor is bízol bennem?" Mikeás próféta könyvének 7. fejezetének a 7. verse szerint:

"Én az Urat várom, szabadító Istenemben reménykedem: meg is fog hallgatni Istenem!"

Ez az a várakozás, amit Isten megáld.


Ezeket is ajánljuk


A gyermek hitének ártó szülők

A megváltás ára

Álljunk meg a szellemi hadviselésben!


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv A Biblia világosan leírja, hogy életünk során különböző időszakokon megyünk keresztül. Egyik ilyen...

Közzétette: Nicelife2022. augusztus 16., kedd