HONNAN TUDOM, HOGY ISTEN MEGCSELEKSZI A LEHETETLENT?

Előfordult már olyan helyzet az életedben, amikor életkörülményeid lehetetlennek tűntek, és azon töprengtél, vajon Istennek valóban minden lehetséges és számára tényleg nincs lehetetlen? Voltál már olyan helyzetben: amikor megromlott a párkapcsolatod, nem találtál munkát, a gyermeked lázadt, nem tudtál leszokni egy régóta fennálló rossz szokásodról, vagy a fájdalmaid, betegségeid súlyosbodnak, és az élet egyre nehezebbre fordult?Volt olyan, hogy azon tűnődtél, hogy egyáltalán megtörténhet-e mindaz, amiért imádkozol? Honnan tudom, hogy Isten megcselekszi a lehetetlent? Őszinte leszek veled. Voltak olyan időszakaim, amikor nehéz volt a szívem, és úgy éreztem, ezerszer imádkoztam el ugyanazt az imakérést. Még most is van néhány nagy imám, amelyeket továbbra is imádkozom, bár úgy tűnik egyelőre semmi sem változik. Szomorúságomban pedig azon szoktam töprengeni, hogy szívemnek ez az imája egyáltalán megvalósulhat-e?

Igaz-e vajon, hogy Isten megcselekszi a lehetetlent?

Jézus többször is azt mondta az embereknek, hogy Isten képes megtenni a lehetetlent… "Ő így felelt: 'Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges.' " (Lukács 18:27) És azt is mondta az embereknek, hogy… "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." (Máté 7:7) Tehát ma imádkozom, de nem csak kérem, hogy Isten tegye meg a lehetetlent, hanem hiszem is, hogy képes megcselekedni azt! És bár már ezerszer kérdeztem Tőle, biztos vagyok benne, hogy meghallgatja imámat, és szeretettel válaszol! Az ilyen elbizonytalanodások közepette bátran fordulhatsz az Úrhoz: "Drága mennyei Atyám! Erős kezeddel és karoddal teremtetted az eget és a földet. Semmi sem lehetetlen számodra! Igédben azt mondod:"

"Te alkottad az eget és a földet nagy hatalommal és kinyújtott karral. Neked semmi sem lehetetlen."
(Jeremiás próféta könyve 32:17)

"Én vagyok az ÚR, minden élőnek az Istene. Van-e számomra lehetetlen?" (Jeremiás próféta könyve 32:27)

Atyám, szükségem van hatalmas kegyelmedre, hogy munkálkodjon bennem és az életemben!


1. "Atyám, kimegyek a szabadba, és látom a Te teremtményeid szépségét. A Nap, a Hold és a csillagok tökéletesen a helyükön vannak. Tengerek és szárazföldek, hegyek és völgyek, növények és állatok számtalan változata, mindezt teljes rendben tartja kegyelmes kezed. Gondoskodsz és véded gyermekeidet! Megadod testüknek és lelküknek mindazt, amire szükségük van! Hiszem, hogy a problémám pusztán az én szemszögemből tűnik lehetetlennek. Te vagy a lehetőségek Istene! Kérlek, Atyám, tedd meg azt, amit csak Te tudsz. Hiszek végtelen kegyelmedben és irgalmadban! Ámen."

Az Úr számon tartja a csillagokat, és nevén szólítja őket (Zsoltárok 147:4–5). Milyen nagy a mi Urunk!

Az Ő ereje minden emberi értelmet meghaladó!

2. "Atyám, látsz engem. Névről ismersz és szeretsz engem! Nem csak egy vagyok a sok közül… Én a Te gyermeked vagyok. Ismered azt a csatát, amit vívok. Hiszem, hogy tudod, mire van szükségem, és meg fogod adni. Elfogadom, ha ez nem az lesz, amit én akarok, mert mindig azt kapom, ami a legjobb számomra. Elfogadom, ha arra kérsz, hogy várjak vagy legyek még kitartó. Megígérted, hogy megadod nekem az erőt, a békét és minden mást, amire minden nap szükségem van. éz, Atyám, de csodálatos vagy! Az erőd mindent felülmúl. Elég nekem a Te kegyelmed. A Te szereteted kimeríthetetlen. Köszönöm! Ámen."

"Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen." (Efézus 3:20–21)

Atyám, szükségem van hatalmas kegyelmedre, hogy munkálkodjon bennem és az életemben!

3. "Uram, hiszek! Segíts hitetlenségemen! (Márk 9:24 alapján) Hiszem, hogy feljebb cselekedhetsz, mint amennyit kérnék vagy gondolnék. Amíg ezt a csatát vívom, kérlek, segíts, hogy rajtad tartsam a szemem és ne a problémán. Adj nekem bátorságot és erőt, hogy átadjam Neked ezt a helyzetet. Kegyelmedből segíts, hogy bízzam az irántam érzett szeretetedben, és éljek azzal a bizalommal, hogy Te még nagyobb odafigyeléssel foglalkozol ezzel a helyzettel, mint én. ám, mindent feláldoztál, hogy megmentsd, és megmutasd szereteted nagyságát. Átadom ezt a napot Neked. Segíts ebben a várakozásban, hogy a láthatók ellenére bizalommal fordulhassak feléd. Segíts hinnem, hogy Te megteszed mindazt, amit csak Te tudsz megtenni és mindazon dolgokat, amelyek mind a javamra vannak és a Te dicsőségedre lesznek. Köszönöm Atyám! Ámen."

"Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta: 'Az embereknek lehetetlen, de az Istennek nem, mert az Istennek minden lehetséges.' " (Márk 10:27)

4. "Miattad, Atyám, a lehetetlen lehetséges lesz. Az újjászületés valósággá válik. A szeretet, az öröm, a béke, a türelem, a kedvesség, a jóság, a hűség, a szelídség és az önuralom olyan áldásokká válnak, amelyeket megélhetünk a bennünk lévő Lelked miatt. Köszönjük! Elég nekem a Te kegyelmed! (2Korinthus 12:9) Semmiben nem szűkölködöm. (Zsoltárok 23:1) Atyám, nincs határa mindannak, amit megtehetsz. A csodáid minden nap megérintik gyermekeid életét. Kérlek, segíts, hogy ma is átadjam Neked az életemet! Segíts követnem és elfogadnom ahová vezetsz. Taníts engedelmeskedni akaratodnak! Segíts, hogy meglássam a Te csodáidat. Ámen."

Bármi történik ma az életedben. Isten megcselekszi a lehetetlent; Ő képes rá


"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." (Filippi 4:19)

5. "Atyám, miközben szembesülök ezzel a problémával, kérlek, segíts emlékeznem arra, hogy mennyi mindent megadtál a számomra. Erőt és bátorságot adtál, amikor féltem. Reményt adtál, amikor a körülményeim reménytelennek tűntek. Türelmet adtál nekem, amikor a várakozásom túl hosszúnak tűnt. Bármire is szükségem van, Te megadod nekem. Kegyelmedből segítettél szeretni, amikor el akartam fordulni másoktól. Meggyógyítottad összetört múltam, és mindent megadtál, amire szükségem van, hogy megbocsássak másoknak. Meggyógyítottad összetört szívemet és feltöltötted. Jézust adtad nekem! Mindenem megvan, amire szükségem van! Te valóban a lehetőségek Istene vagy! Számodra semmi sem lehetetlen. Ma rád bízom szükségleteimet és vágyaimat. A Te segítségeddel átadom fájdalmaimat és problémáimat a Te tökéletes bölcsességednek és gondoskodásodnak. ézus nevében. Ámen."

Bármi történik ma az életedben… Isten megcselekszi a lehetetlent; Ő képes rá.

Rick Warren írta: "Soha ne hagyd, hogy egy lehetetlen helyzet megfélemlítsen. Engedd, hogy ezek a helyzetek arra motiváljanak, hogy többet imádkozz, jobban bízz, többet várj." Imádkozz tehát többet! Bízz jobban! Várj többet! A Mindenható, Mindenütt jelenlévő, Mindentudó Isten gyermeke számára nincs lehetetlen helyzet, mert Atyánk velünk van és Isten megteszi a lehetetlent!


Ezeket is ajánljuk


9 ok, amiért Isten nem ment meg

A hit pajzsa védelmet nyújt

Isten a felelős?


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Előfordult már olyan helyzet az életedben, amikor életkörülményeid lehetetlennek tűntek, és azon töprengtél,...

Közzétette: Nicelife2022. május 27., péntek