HOGY MENTÜNK ENNYIRE TÖNKRE?

Nem kellene meglepjen ez téged, hogy nem minden működik jól ebben a világban. Nem minden ember boldog, ezen a világon nem minden hely gyönyörű. A gonosz létezik - és ennek a következménye a pusztulás. Csak vess egy pillantást a kedvenc hírközlő weboldaladra, azonnal láthatod.Egy racionálisan gondolkodó ember sem tagadhatja a gonosz létezését. Ez azt jelenti, hogy az az ember, aki komolyan veszi Istent, egy bizonyos ponton el kell gondolkozzon ezen a fontos kérdésen:

Hogyan engedhette Isten, hogy minden így elromoljon?

Minden Ádámmal kezdődött. A Biblia azt mondja:

"Ahogyan tehát egy ember által jött a bűn a világba, és a bűn által a halál, úgy minden emberre átterjedt a halál azáltal, hogy mindenki vétkezett." (Róma 5:12)

De a bűn nem állt meg Ádámnál. A Biblia azt is mondja:

"Nincs egy ember sem az egész világon, aki mindig jó és soha nem vétkezik." (Préd 7,20).

Ádám vétke a mi vétkeinkké is lett, mindannyiunké. Ez a bűn mindent áthatott és borzasztó következményekhez vezetett az emberiség történetében. Például, ez vezetett a következőkhöz:

Természeti katasztrófák és torzulások
A természet nem úgy viselkedik, ahogy kellene. Gyakran teljesen ésszerűtlen, tele van hurrikánokkal, tornádókkal, földrengésekkel és a bolygó lerombolásával fenyegető jelenségekkel.

Rothadás és halál
A mi testünk nem úgy működik, ahogy kellene, és egy napon egyszer csak megáll,
nem működik tovább.

A gonosz létezik - és ennek a következménye a pusztulás


Érzelmi csüggedés és csalódottság
Stresszelünk és csalódottak vagyunk, hiszen egy bukott világban élünk. A világnak nem kellene ennyire összetörtnek lennie, és ez gyakran elkeserít minket. Emellett nem vagyunk tökéletesek és így önmagunkban is csalódunk.

A kapcsolatainkban lévő távolságok és viszályok
Amikor Ádám és Éva elkövették a bűnüket, nem csak Istennel romlott meg a kapcsolatuk, de egymástól is eltávolodtak. Összetört kapcsolatokkal kell azóta is együtt élnünk.

Lelki üresség és sötétség
A bűn egy olyan lyukat hagy a szíveden, amit semmi nem tud betölteni. Pascal ezt Isten-alakú űrnek nevezte. Megpróbáljuk betölteni ezt mindenfélével, de csak Isten tudja azt igazán betölteni.

Hol találhatsz reménységre a bűn borzasztó következményei között?

Tedd azt, amit Jeremiás tett. Azt írta a Jeremiás siralmaiban, a 3. fejezet 19-23 verseiben:

"Amint azon gondolkodom, hogy milyen bajokkal van tele az életem és hogy egyedül vagyok, szánalmasnak érzem magam.Aztán visszaemlékezem, és ez reménységgel tölt el. Az Úr szeretete soha nem múlik el. Ha Ő nem lett volna könyörületes, már elpusztultunk volna. Az Úrban bízhatok, hogy minden reggel kegyelmét nyújtja."


Ezeket is ajánljuk


Hála a bajok idején

Lásd magad úgy, ahogy Isten lát!

A megváltás ára