AMIKOR ISTEN HALLGAT

Jézus halála bár szívszorító és brutális volt, de mégis a legszebb cselekedet, amelyet valaha látott a világ. És míg a Szentírás egy gyönyörű epikus ütemtervet fest erről az eseményről, van egy olyan rész, amely mindig kíváncsiságot keltett a szívemben – Isten csendjének ideje, amikor Jézus a kereszten volt."Miután Jézus elfogadta az ecetet, ezt mondta: 'Elvégeztetett!' És fejét lehajtva, kilehelte lelkét."
(János 19:30)

Miért hallgatott Isten? Hová ment? Miért hagyta el Jézust? A feleségemmel a Szentírás ezen részét megvitattuk, csak annak érdekében, hogy megtaláljuk a választ, hogy Isten miért hagyta a fiát egyedül a kereszten.

Három óra tájban Jézus hangosan felkiáltott: 'Éli, éli, lamá sabaktáni!' azaz: 'Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?' (Máté 27:46) Ezek a szavak, melyeket Jézus a kereszten kiáltott, az évek során sok vita forrása volt a keresztények körében. Egyesek azt tanítják, mivel Jézus bűnössé vált, ezért Isten elfordult tőle. Míg mások azt gondolják, hogy Isten valóban jelen volt, de a bűn, melyet Jézus magára vett, teljesen megvakította őt Isten felismerésére.

Függetlenül a miérttől… Isten hangja hiányzott.

Amint felismerjük, hogy Isten hallgat, bízzunk benne, hogy Ő tudja, hogy mit csinál


Ezt azért írom, mert úgy érzem, hogy sok ember küzd Isten hangjának az ismeretével, és kíváncsiak, hogy Isten hallja-e a kiáltásaikat. De függetlenül attól, hogy Jézus miért gondolta azt, hogy Isten csendben van a keresztnél, azt hiszem, hogy Isten csendjében is hatalom van. Lehet, hogy nem mindig értjük meg, hogy Isten mit szeretne ebben a pillanatban tenni, de bíznunk kell abban, hogy mindig gondoskodik a rászorulókról, és támogatást fog nyújtani azoknak, akiknek szüksége van rá – az ő időzítésében, nem pedig a mienkében.

Életemben sokszor éreztem, hogy Isten hallgat, de később rájöttem, hogy a "csend" azt jelenti, hogy Isten hatalmas munkát végez bennem – csak nem tudtam azonnal felismerni. Amint felismerjük, hogy Isten hallgat, bízzunk benne, hogy Ő tudja, hogy mit csinál. Ő mindig gondot visel az Ő gyermekeiről. Függetlenül attól, hogy pénzügyi, egészségügyi, vagy párkapcsolati problémád van, bízz abban, hogy Isten mindig jelen van, még a hallgatás közepette is.

Még mindig ott van. Még mindig vigyáz rád. Még mindig Ő az Isten.


Ezeket is ajánljuk


Évkezdés Istennel

Istennél új ígéretek vannak! (3)

Keresztény vagyok


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Jézus halála bár szívszorító és brutális volt, de mégis a legszebb cselekedet, amelyet valaha látott a...

Közzétette: Nicelife2022. október 25., kedd