MIBEN VAN BIZALMAD?

"Hogy kérdezhetsz ilyet? Hiszen keresztény vagyok, így Istenben." -mondanád. De biztos vagy te ebben? Könnyű helyzetben nem nehéz ezt kijelenteni; de mi lenne, ha hasonló nehézség várna ránk, mint például Jóbra?Rendben, nem kell a legrosszabb eshetőségre gondolni, legyen valamivel könnyebb. A lényeg, hogy kicsit kizökkentsen a komfortzónádból. Mert pontosan ez az, ami megmutatja, miben van az igazi hited. Hiszen mi is a hit? A Biblia szerint a "nem látott dolgokban való reménység". Maga a hit szó, hogy hiszed, noha nem feltétlen látod, hallod, érzed. Keresztény mivoltjában pedig, hogy hiszel és bízol Istenben, noha szabad szemeddel nem láthatod őt, de tudod, ő, a mennyei Atyád a lehető legjobbat akarja számodra, a szabad akaratodat tiszteletben hagyva, ő megsegít.

Tedd fel magadnak e kérdéseket! Ha anyagi nehézségem van, mi az első? Imádkozom, vagy a hitelkártyámhoz nyúlok? Várok, és csendben megosztom az Úrral a gondjaim, vagy megyek a banki ügyintézőmhöz újabb hitelért? Ha nehézségem van, mit teszek? Próbálom én, a magam erejéből megoldani azt, Istent "félretéve", hogy hagyjon már dolgozni a problémám megoldásán, vagy elhiszem, hogy minden a hasznomra van? Hogy nem leszek megőrülve, mert nem azonnal, és nem úgy oldódnak meg a dolgok, ahogy én kitaláltam? Hogy hiszem, Isten hosszútávon látja a dolgok szövődményeit?

Isten csak akkor tud segíteni, ha reá hagyatkozol! Át kell adnod neki az irányítást. Ő nem fogja rád törni az ajtót, hogy na, itt én vagyok az Úr. Nem, ő nem. Az Ige szerint halkan kopog, hogy aki meghallja, beengedje -az életébe- és vele vacsorázzon. Ennyire egyszerű az egész.

Sátán az, aki csaló, és emberölő hírében áll a Biblia szavai szerint. Ő köntörfalaz, és becsap, hogy átvegye az irányítást. Nem tartja tiszteletben az akaratod, uralni akar téged, az érzelmeiddel játszik, és a vesztedet akarja, persze mindezt szépen álcázva. Krisztus módszereivel szöges ellentétben áll az övé.

El kell hát először neked döntened -hiszen szabad akaratod van-, hogy miben bízol? Bízol a vagyonodban? A kapcsolataidban? Az elismert pozíciódban? Esetleg csak önmagadban? Emlékezz, Jóbnak mindene megvolt, és megtörtént a megtörténhetetlen; kártyavárként omlott össze minden, ami addig stabilan biztosnak tűnt. Az egyik ilyen legnagyobb dolog tehát, amiben bízunk sokszor túlságosan, az az anyagi hátterünk.

"Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal." (1 Timóteus 6:10)

Arra kérlek hát, hogyha legközelebb, akár ma is, ha problémába, nehézségbe ütközöl, próbáld meg az ima erejét! Próbáld meg Istent! Kérd őt Jézus Krisztus nevében! Gondolj bibliai hősökre, Dánielre, Eszterre,

meríts erőt Isten szavából ahhoz, hogy tudj benne bízni!


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Évkezdés Istennel

9 ok, amiért Isten nem ment meg

Kapcsolatra lettél teremtve


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!