HOGYAN HALLHATJUK JOBBAN ISTEN HANGJÁT?

Talán emlékeztek még az 1989-es Kevin Costner főszereplésével készült filmre, a Baseball álmok -ra. A filmben, - mely egy regényre épül - egy Iowa állambeli farmer sétál a kukoricamezőjén, majd hirtelen látomása lesz egy baseball pályáról és hangot hall: "Ha megépíted, eljön."Habár mindenki őrültnek tartja, ő teljes meggyőződéssel hiszi, hogy egy baseball pályát kell építenie a kukoricásában azért, hogy Shoeless Joe Jackson eljöhessen oda játszani. Mások véleményével nem törődve beszántja a kukoricását és hozzálát ehhez a nem szokványos feladathoz. Nem szeretném lelőni a csattanót, ha még nem láttátok a filmet, de maradjunk ennyiben: azzal, hogy véghezviszi amire a hívást kapta, sokkalta többel gazdagodott a magánélete és szellemi élete annál, hogy csupán egy baseball legenda ellátogatott hozzá.

A filmben kinyilatkoztatott szavak, "Ha megépíted, eljön" hosszan visszhangoztak bennem miközben tegnap felidéződtek, nem azért mert annyira tetszett a film, inkább a szellemi jelentősége miatt.

Ha megépítjük, Ő el fog jönni
A testünk a Szentlélek temploma, és ha azt Neki szenteljük, hűen az ígéretéhez, találkozik ott velünk. Annyi gond a templomunkkal csupán, hogy túlzsúfolttá válik ahhoz, hogy Isten Lelke kényelmesen lakozzon benne. Az elménk telítve van aggodalmakkal, a szívünk szorongással. Helyet adunk a bűnnek, a haragnak és a megbocsátatlanságnak lelkünk polcain. Az időnket sokkal inkább tévézéssel, közösségi médiával vagy zsúfolt napirenddel töltjük és nem szentelünk időt arra, hogy jó alapot rakjunk le a szellemi dolgokhoz. Figyelj, én is vétkes vagyok, de ha vágysz arra, hogy hallhasd Isten hangját jobban, muszáj, hogy kizárd a zavaró dolgokat és a világ zaját ahhoz, hogy képes légy meghallani.

Az Ő hangja egy suttogás.

Az elménk telítve van aggodalmakkal, a szívünk szorongással. Helyet adunk a bűnnek, a haragnak és a megbocsátatlanságnak lelkünk polcain


Hozzászoktattam magam a világi terhek lerakására naponta. Általában az első dolgom reggel a zuhany alatt, hogy lecsendesítem a szívem és elmém, becsukom a szemem és elképzelem, hogy ott állok a trón előtt. A trónszékben Jézus ül, és mentálisan-érzelmileg lerakom a terheimet a lábainál. Imádkozom alázattal és valami ehhez hasonlót mondok az Úrnak: "ma én odaadom az összes szorongásomat, aggodalmamat és bizonytalanságomat. Kérlek add a Te Szentlélekedet és békességedet."

Naponta gyakorolva önmagam ilyen teljes átadását az Úrnak, igen pozitív változásokat tapasztaltam. Ezzel tudatosítom magamban Jézusnak az életem feletti teljes hatalmát. Beismerem, hogy nem tudnám egyedül megvalósítani. Sokszor elképzelem magam, ahogy Jézussal sétálok egy mezőn, egyszerűen csak időt töltve a Megváltómmal. Hangosan valami hasonlót imádkozok: "köszönöm, hogy Benned lehetek és Te énbennem, és mi egyek vagyunk az Atyával, és mennyei helyekre lettünk ültetve." Ezeket a hatalommal teli igazságokat ismételve megvallom az Igét, és tudatosítom, hogy e világnak a problémái eltörpülnek az Ő hatalmához, Királyságához képest, és ahhoz amit eltervezett számomra.

Hogyan hallhatjuk meg jobban Isten hangját?
Amikor imádkozunk, figyelünk Őrá és olvassuk az Igét, az Úr beszél a szívünkhöz. Megosztja számunkra a terveit, a bölcsességét és a szívét. Azt tapasztaltam, hogy akkor tudjuk meghallani az Ő nyugodt, csendes hangját, ha kizárunk minden zavaró zajt a külvilágból. És zaj alatt nem csupán a tévét vagy síró gyerekeket értek, hanem a fejünkben levő zajra is gondolok. A tennivalókra, az ellenség hazugságaira, mely azt mondja, ahogy teljesítesz az életben, az sokkal fontosabb annál, hogy Istennek mi a terve számodra. Továbbá arra a hazugságra gondolok, hogy másokhoz hasonlítjuk magunkat vagy mások véleménye miatt aggódunk ahelyett, hogy Isten mit mond arról, kik vagyunk valójában.

Ahhoz, hogy halld Isten hangját, le kell tenned az életed, azaz bármiről le kell tudnod mondani, beleértve és legfőképpen a világnak a dolgait.

Istenen kívül a testünkben, szívünkben és elménkben nincs további dolgoknak már hely, de mi folytatjuk az üres helyek megtöltését mással. A helyzet az, hogy azok a dolgok nem képesek megelégíteni minket, elszivárognak ürességet hagyva maguk mögött bennünk. Azonban, ha "megépítjük, Ő jönni fog". Ha kiürítjük a házunkat, megtisztítjuk mindentől ami nem Istentől való, és megnyitjuk az ajtaját várva az Ő Lelkére, Ő jönni fog és belénk költözik. És hasonlóan barátunk, Kevin Costner megtapasztalásához, sokkalta nagyszerűbb dolgokat fogunk megtapasztalni annál, mint amit valaha elképzelhetünk.


Ezeket is ajánljuk


A szabadító

Ott lesz majd Isten?

El kellene hagynom a gyülekezetem?


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv A testünk a Szentlélek temploma, és ha azt Neki szenteljük, hűen az ígéretéhez, találkozik ott velünk....

Közzétette: Nicelife2022. november 8., kedd