KÖSZÖNTÜNK, MENNYEI HANG!

"Amíg Péter a látás felől gondolkodott, mondta néki a Lélek: íme, három férfiú keres téged."
(Apostolok cselekedetei 10:1.9)Az Apostolok cselekedetei 10. fejezetében feljegyzett történések egyértelműen különlegesek és felejthetetlenek voltak Péter számára. Először is iszonyúan éhes volt, miközben várta az ebédjét. Másodszor lenyűgöző látomást kapott egy lefelé fordított "ejtőernyőről", amelyben vadállatok, csúszómászók és madarak hemzsegtek. Harmadszor amikor a repülő állatkert már háromszor le- s felszállt, az apostol parancsot kapott az Úrtól, hogy ölje le az állatokat, és készítsen belőlük ebédet. Mindennek tetejébe még három pogány is érkezett a kapu elé, és vele szerettek volna találkozni. Ám Péter ekkor még tele volt etnikai előítéletekkel. Vajon te emlékeznél egy ilyen napra? A zűrzavar kellős közepén a tanítvány meghallotta a Szentlélek szelíd hangját, mire a nap különös történései hirtelen értelmet nyertek.

Simi Valleyben jártam, ahol találkoztam Annával. Ö mesélte el élete néhány napjának a történetét, amit soha nem fog elfelejteni. Lánya nagyon fájdalmas váláson ment keresztül, aminek során elidegenedett családjától és édesanyjától is. Most, három hónappal később Annának fogalma sem volt lánya hollétéről. A hölgy végső kétségbeesésében Istenhez fordult: "Uram, nem tudom, hogyan kerülhetnék kapcsolatba a lányommal, de kérlek, bárhol is van most, szólítsd a nevén, és tudasd vele, hogy szeretem! Két nappal később felhívta őt a lánya, és elmondta neki, mi történt: "Anya, lehet, hogy most azt gondolod, teljesen megzavarodtam, de két nappal ezelőtt, amikor egyedül voltam a házban, határozottan hallottam a hangodat. A nevemen szólítottál. Gondolkodtam, mit is jelenthet ez az egész, és azt érzem, Isten szeretné, ha felvenném veled a kapcsolatot!

A Szentlélek hívásának köszönhetően Anna lánya újra otthon van. Hasonló történt Péter életének egyik legemlékezetesebb napján is: a Lélek hangjára válaszul a pogányokat már a Megváltó családjának tagjaként fogadták Kornélius házában. Az eseménytelen és a mozgalmas napokon egyaránt hallhatjuk Üdvözítőnk hangját!

Imádság a mai napra
"Uram, amint figyelek a hangodra, kérlek, segíts, hogy hallhassam tanácsodat, merre is lépjek!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!