A NAGY NYOMORÚSÁG DÖBBENETES IGAZSÁGAI 3/3.

Amikor a nagy nyomorúságról beszélünk a Bibliában, a legtöbb ember arra a nagy nyomorúságra gondol, mely a végidőben lesz és ami összefügg a hét csapással. Viszont sokaknak félreérthető, mikor Jézus a nagy nyomorúságról beszél a Máté 24-ben. Tulajdonképpen három különböző időszakról beszél ebben a fejezetben.Most azt a nagy nyomorúságot fogjuk tanulmányozni, mely a jövőben lesz. Jézus itt egy olyan nagy nyomorúságról jövendöl, melyre még nem volt példa. Volt már a sötét középkorban olyan nyomorúság, melyre nem volt példa és olyan, mely a zsidó népet érte. De lesz egy jövőbeni nagy nyomorúság, mely a mai tanulmányunk tárgya. Olvassuk együtt a Máté 24-et, a 15-ik verstől kezdve:

"Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen, akkor, akik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre; A ház tetején levő ne szálljon alá, hogy házából valamit kivigyen; És a mezőn levő ne térjen vissza, hogy az ő ruháját elvigye. Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokon a napokon. Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon: Mert akkor nagy nyomorúság lesz, amilyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha. És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg."

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljuk


A nagy nyomorúság döbbenetes igazságai 2/3.

A nagy nyomorúság döbbenetes igazságai 1/3.


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Most azt a nagy nyomorúságot fogjuk tanulmányozni, mely a jövőben lesz. Jézus itt (Máté 24:15-) egy olyan...

Közzétette: Nicelife2023. január 19., csütörtök