AMIT A LELKÉSZED NEM MOND EL A HÁZASSÁGRÓL

Te is azt kívánod, bárcsak nyíltabbak lennének a lelkészek sok mindennel kapcsolatban? Néha úgy érezzük, hogy nem mondanak el nekünk mindent, és ez igaz is lehet. De nem azért, mert nem törődik veled a lelkészed, vagy mert nem akarná, hogy sikeres legyél. Egyszerűen vannak dolgok, amiket egyedül kell megtanulnod.Talán sokan úgy gondolkodunk, ahogy én is gondolkodtam; hogy azért, mert templomba jártam, és végighallgattam minden prédikációt a szerelemről, az udvarlásról és a házasságról, már mindent tudni fogok, amikor belépek egy kapcsolatba. Amikor összeházasodtunk a feleségemmel, minden előkészületem ellenére fogalmam sem volt mibe kezdtem bele. És talán néha pontosan ez az, ami által tanít minket Isten arra, hogyan támaszkodjunk rá, Őt tartva minden középpontjában, a házasságunkat is beleértve. Ezt mondja Jézus Pál apostolon keresztül a második korinthusi levél 12:9-ben: "Elég néked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el."

Ez igaz a házasságunkra is. Nem fogunk mindig mindent tudni, de ahogy Krisztusban járunk, észrevesszük merre haladunk. Nézzük azt a három dolgot, amit a lelkészed valószínűleg nem említett a házasságról.

Legyen az Istennel való kapcsolatod az első, a párunkkal való pedig a második, és minden a helyére kerül


1. Nem leszel mindig jó benne
Soha senki nem lép be a házasságba teljesen felszerelkezve minden tudással és stratégiával azzal kapcsolatban, hogyan fognak alakulni a dolgok. Készülhetünk és fel is kell készülnünk amennyire tudunk, de eljön a pont, amikor a dolgok egyszerűen nem úgy alakulnak ahogy te szeretnéd. Ilyenkor Isten megengedi, hogy átmenjünk frusztráción és bukásokon a házasságunkban, hogy inkább Rá tekintsünk ne pedig a saját tudásunkra, képességeinkre, kilátásainkra, és lehetőségeinkre.

2. Egyedül képtelen vagy rá
Ahogy növekedünk a házasságban egyre inkább megértjük a Prédikátorok könyve 4:12-ben írtakat:

"Ha az egyiket megtámadja is valaki, ketten ellene állhatnak annak;
és a hármas kötél nem hamar szakad el."

Amikor Jézus lesz az ún. harmadik kötél az életünkben, lehetőségeinkre nem mindig érződik úgy, de rendben lesz a házasságunk. Egyedül nem boldogulunk a házassággal. Partner kapcsolatban kell lennünk nem csak a házastársunkkal, de még inkább Istennel, és ne a magunk képességeire támaszkodjunk.

3. A házastársad nem fog megelégíteni téged
Valószínűleg úgy gondolod, mivel házasságban vagy, boldog leszel és elégedett, mert megoszthatod a társaságod valakivel. Sajnálom, de el kell szomorítsalak, a párod nem fog megelégíteni.

Ez olyasmi, amit csak Jézus tud megtenni.

Mivel sok férfi és nő lép be a házasságba, arra számítva hogy minden szükséglete kielégítésre talál, olyanok leszünk mint a piócák amik kiszívják az életet, örömet és a lényt a férjünkből vagy feleségünkből. Isten azt akarja, hogy minden örömünk és megelégedésünk Tőle származzon, és aztán ezen a teljességen, amit Krisztustól kaptunk, osztozzunk a párunkkal. Szóval legyen az Istennel való kapcsolatod az első, a párunkkal való pedig a második, és minden a helyére kerül.


Ezeket is ajánljuk


6 erőteljes lépés a teljes megbocsátáshoz

Hol van Isten a megtört házasságban?

8 bibliai igazság egy boldogtalan házasság esetére


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Talán sokan úgy gondolkodunk, ahogy én is gondolkodtam; hogy azért, mert templomba jártam, és...

Közzétette: Nicelife2023. május 25., csütörtök