SÁTÁN 8 HAZUGSÁGA A HÁZASSÁGODRÓL

Kimerülten feküdtem az ágyban a 7 hetes kisfiammal, és néztem, ahogy a férjem alszik. Ő nagyon támogató volt velem, mégis olyan hihetetlenül egyedül éreztem magam. A szülés utáni depresszió és a kimerültség megbosszulta magát, és elkezdtem elhinni Sátán hazugságait.A fejemben futó gondolatok kissé ijesztőek voltak számomra. Nem is emlékszem kifejezetten egyikre sem... Nem éreztem magam közel a férjemhez, vagy talán azt éreztem, hogy már nem vagyunk szerelmesek - illetve az összes alap omladozott a lábam alatt. Tudtam, hogy érzelmileg labilis állapotban vagyok, és tudtam, hogy támadás alatt állok. Sátán a keresztények gyenge pillanatait várja, hogy lesújtson. Meglepő-e, hogy ezekben az időkben még Istennel szemben is kételyeim voltak?

Gyengeségemben Sátán minden szerepemben támadott... keresztényként, feleségként, és anyaként is. Hazugságait lágy suttogással ültette el bennem. Tudom, hogy Isten a házasságot jóra használja, és Sátán utálja ezt, és ezek a Sátán által elkövetett hazugságok is bizonyítják.

"A férfi ezért elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Nagy titok ez, én pedig ezt Krisztusról és az egyházról mondom." (Efézusbeliekhez 5:31-32)

Térjünk a lényegre. Az alábbi hazugságokat Sátántól kaptam, más variációkban, és hangsúlyokkal, amikor azt érzi, most jött el az ideje. 8 hazugság a Sátántól, amit a házasságod kapcsán súg neked.

1. A vágyaid fontosabbak, mint Isten Igéje
Nem ez volt Sátán első számú hazugsága az Édenkert óta? Azt mondta Ádámnak és Évának, hogy "valóban Isten mondta? Nem akarsz ebből a tiltott gyümölcsből? Biztosan félreértetted Őt; soha nem tagadna meg tőled valamit, amit igazán szeretnél."

A Sátántól származó hazugságok egyike sem uralkodik állandóan az életed felett


Ez valahogy így hangzik manapság a gyakorlatban:

- Isten azt akarja, hogy boldog légy, ezért csak kövesd a szívedet;
- Isten nem szeretné, ha alávetnéd magad a férjednek, ez egy elavult hazugság;
- Most van a nagyszerű alkalom arra, hogy engedj bűnös, mértéktelen vágyaidnak
(étel, pornó, alkohol stb.), mert megérdemled a stresszes napod után.

2. Jobbat érdemelsz, mint a férjed
Ha több mint egy éve vagy házas, akkor fogadok, hogy gondoltál már arra, vajon boldogabb lennél-e valaki mással. Mintha a boldogság lenne a jó házasság mércéje. A Sátán által adott üres ígéretek, miszerint boldogabb lennél egy másik emberrel, az egyik legsikeresebb hazugsága. Mindannyian elgondolkozunk ezen, különösen a közösségi média korában, amikor mindenki élete fényesnek tűnik, és mindenki több lájkot kap az Instagramon, mint mi.

Hadd osszam meg, amit meg kellett tanulnom - van néhány kivétel a bántalmazás esetén-, de ha egy házasságában ha problémákat tapasztal az ember, az részben a saját bűne miatt is van. Csak a Szentlélek általi megszentelődés révén lehet túllépni ezeken a dolgokon, amik belül emésztik az embert.

3. Egyedül vagy. A férjed ellened van, ő az ellenséged
A magány Sátán arzenáljának egyik leghatékonyabb eszköze. Sátán tudja, hogy közösségre és közösségi életre vagyunk tervezve, és tudja, mikor működünk (vagy túlélünk) e rendeltetésen kívül, amikor is nagy valószínűséggel bárkivel, még akár vele is leállunk kommunikálni.

Hogy eljussunk erre a pontra, feltüzeli büszkeségünket. Magokat vet el a szívünkbe, hogy az egész világ ellenünk van, nincsenek igazi barátaink, sőt a saját férjünk is szemben áll velünk.

Amikor megengedjük magunknak, hogy elhiggyük ezt a hazugságot, a házassági kapcsolat gyakran leginkább érzelmi, mentális és szexuális téren hajlamos meginni ennek a levét.

4. A bűneid nem olyan rosszak, mint a férjed bűnei
Ismét büszkeségünkhöz fordulva, az ördög rágalmazó, és azt akarja, hogy úgy érezzük, a házasságban elkövetett bűneink nem nagy dolgok! Sőt, minden feleség ugyanazt csinálja, mint te. De a férjek bűnei? Istenem, micsoda szörnyetegek!

Sátán azt akarja, hogy úgy higyd, férjed javíthatatlan; hogy még maga Isten sem képes, sem nem hajlandó megváltoztatni a férjed szívét a bűnei felett. Ez a bizonyos hazugság annyira távol áll az igazságtól, hogy fel kell ismerned, hogy maga a Pokol gödréből származik. Isten megváltó lelkülettel fordul felénk, és féltőn szereti gyermekeit. Soha nem hagyott el minket, és amikor visszatérünk, örömmel fogad! (Lásd Jézus példázatát a tékozló fiúról, Lukács 15: 11–32)

A magány Sátán arzenáljának egyik leghatékonyabb eszköze


5. Fáradt vagy, és jobb bánásmódot érdemelnél a férjed részéről
Sátán akkor szeret minket leginkább megtámadni, ha fáradtak, betegek vagyunk, érzelmileg kimerültek, lelkileg padlón vagyunk. Miért? Az oroszlánhoz hasonlóan, körbe-körbe járva keresi, hogy felfaljon valakit. Sátán nem férhet hozzá az Istennel való lelkiállapotodhoz, de megkísérelhet ártani a bizonyosságodnak, és megpróbálja megkeseríteni az életed.

6. Bibliai versekkel igazolod viselkedésed a férjeddel szemben
A nők sokszor megnézik azokat a verseket, amelyek arról szólnak, hogy a férjeknek hogyan kell szeretniük a feleségüket, de figyelmen kívül hagyják azokat, amelyek szerint a feleségeknek tisztelniük kell őket, vagy engedelmeskedniük kell a saját férjüknek. (Efézusiaknak 5: 22–23)

Ha a férjed olyan bibliai verseket használ ellened, amelyet a saját igazolására használ fel, akkor ez egyáltalán nem a szeretet záloga. Nem szabad ugyanezt tenned vele. Ne használd Isten Igéjét fegyverként, amellyel a férjed ellen hadakozol.

7. Túl nagy a fájdalmad az 'elavult' Biblia számára
Sátán hazugságai között szerepel, hogy azt mondja neked, a Biblia nem vonatkozik rád. Vagy ha ez nem olyan hazugság, amelyre vehető vagy, akkor azt akarja elérni, hogy "kicsavartan" értsd meg Isten szavát. Sátán szereti, ha tévesen idézzük az Igét, és amikor hazugságokat terjesztünk egymásnak Isten igazságairól.

8. A gyermeked fontosabb, mint a házasságod
Úgy gondolom, hogy sok anya esik ebbe a csapdába. Néha azt tapasztalhatjuk, hogy gyermekeinkkel könnyebb kapcsolatba lépni, mert annyira nyitottak. Hölgyeim, hiszitek vagy sem, Sátán felhasználhatja, és fel is használja gyermekeiteket arra, hogy szétválasszanak téged, és férjedet. Ne hagyd, hogy ezt meg tudja tenni! Sátán szeretné magát megalapozni a gyermekek életében, és sajnos tudja, hogy egy stabil anya és apa kapcsolat nélkül ez könnyen megvalósítható számára.

A Sátántól származó hazugságok egyike sem uralkodik állandóan az életed felett. Isten erejével minden olyan hazugságot megelőzhetsz, mellyel a Sátán megpróbál manipulálni, hogy higyj bennük.

Sátán hatalmas lénynek tűnhet, és ő ennek a világnak a fejedelme, de Isten mindennek az Atyja, és sokkal hatalmasabb. Sátán fél a Szentháromságtól! Sátán maga Jézus emberi kísértése során is engedelmeskedett Isten Fiának.

"Ekkor Jézus így szólt hozzá: 'Menj el, Sátán! Mert meg van írva: Imádd az Urat, a te Istenedet, és csak Őt szolgáld.' Aztán az ördög otthagyta őt, és íme, angyalok jöttek és szolgáltak neki." (Máté 4:10-11)

Óriási reményed lehet abban, ha benned van a Szentlélek, és Sátán, vagy démonai megpróbálhatnak hazugságokat súgni a füledbe, de soha nem birtokolhatnak egy keresztényt sem, mert te vagy a Szentlélek temploma. Két hangot hallhatunk, de az Atya mindig megnyeri a csatát, ha utat adunk neki életünkben.

"A békesség Istene pedig összezúzza a Sátánt lábatok alatt hamarosan. A mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme legyen veletek!" (Róma 16:20)


Ezeket is ajánljuk


6 egyszerű mód, hogy meggyógyítsd megtört szívedet

Amit a társad szívesen hall tőled

Üzenet a pornót néző apámnak


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Gyengeségemben Sátán minden szerepemben támadott... keresztényként, feleségként, és anyaként is....

Közzétette: Nicelife2022. szeptember 21., szerda