A HÁZASSÁGÉRT VALÓ KÜZDELEM HÁROM MÓDJA

Az emberek fogadásokat kötöttek a házasságunkra. Senki sem gondolta, hogy van esélyünk hosszútávon együtt maradni. Fiatalok voltunk, nem nyugodtunk még le és alig ismertük egymást. De minket nem érdekelt, hogy mások mit gondolnak. Csillogó tekintetünk volt és szerelmesek voltunk.A valóság gyorsan utolért minket, és rájöttünk, hogy nem tudjuk mit és hogyan csináljunk, hogyan folytassuk együtt. Rájöttünk, hogy a házasság nem olyan, mint a randevúink. Miután évekig figyelmen kívül hagytuk azt a távolságot, amely belopózott a kapcsolatunkba és közénk állt, nagyon elcsüggedtünk. Kerestük a módját, hogyan töltsük be az űrt, de végül egyre nyomorultabbul éreztük magunkat.

Mert ez történik, amikor megpróbálod betölteni életed óriási hiányait és tátongó réseit Istenen kívüli, Tőle független dolgokkal.

Végül rájöttünk, hogy millió mérföldre vagyunk egymástól, és fennált a valós veszélye annak, hogy összeomlik a kapcsolatunk. A házasságunk törékeny volt, és gyorsan meg kellett kezdenünk a helyreállítását. Istené minden dicsőség, hogy végig vezetett bennünket ezen az úton. Sokszor azonban nekünk kellett megtennünk bizonyos lépéseket, amelyek összetartottak bennünket. És most a házasságunk nagyon erős. Legszívesebben világgá kürtölném: Isten mindent megvált és újjá tesz! Még a reménytelennek tűnő kapcsolatokat is.

Ha úgy érzed, hogy bedobnád a törölközőt, hallgass rám: a fű nem zöldebb a szomszédnál sem! A fű ott lesz zöldebb, ahol Isten megöntözi. Ha kiégettnek és közömbösnek érzed magad, lépj ki ebből! Rázd meg magad és kezdj neki a munkának komolyan. A tönkrement házasságok száma rohamosan növekszik, ezért ébernek kell lennünk. Isten jó dolgokat akar számodra, ezért nyugodj meg ebben, miközben azon dolgozol, hogy a házasságod jól működjön.

Abban hiszek, hogy könyörtelen elszántsággal és kemény munkával valami szépet tudsz létrehozni a házastársaddal


1. Légy makacs!
Döntsd el, hogy nem mész sehova! El kell kezdened minden erődet a házasságodra összpontosítani és egyre nagyobb vonzalommal tekinteni a házastársadra, még akkor is, ha nem érzed magad szerelmesnek. Kötelezd el magad és dolgozz a kívánt végeredményért! Ez nem kívánságműsor. Ne ábrándozz arról, milyen lenne az életed a házastársad nélkül. Ne fenyegetőzz azzal, hogy elmész vagy elhagyod őt! Légy száz százalékban jelen!

2. Maradj nyitott és tanítható!
Ne hagyd abba a gyülekezetbe járást! Ne kerüljétek a barátaitokat. Beszélgess minél többet a lelkészeddel. Egy ideig minden alkalommal SMS-eztünk és hívtuk a lelkészünket, amikor valamilyen támogatásra, útmutatásra vagy csak egy beszélgetésre volt szükségünk.

Körülbelül hat hónapba telt, mire hatalmas változásokat kezdtünk látni magunk körül. Szerencsére a lelkészünk kész volt átvezetni minket a legnehezebb időszakainkon. Nem vontuk ki magunkat, engedtük, hogy mások is beleszóljanak az életünkbe, és tanultunk belőle. Taníthatóak maradtunk. Néha megalázó, de kulcsfontosságú volt a sikerhez. Keresztény életünk arra való, hogy együtt járjunk, ne menjünk egyedül az úton.

3. Légy hálás!
Olyan könnyű énközpontúvá válni. Sokszor jogosnak érezhetjük követeléseinket, panaszainkat. Ahelyett, hogy azt várnád el a házastársadtól, hogy megfeleljen a szükségleteidnek, készíts egy listát azokról a dolgokról, amelyekért hálás vagy. Sokkal boldogabbnak fogod érezni magad! Amikor elkezdtem hálás lenni a férjem által mondott és tett dolgokért, megszűnt a rossz érzésem és a folyamatos hibakeresési kényszerem. A házasság két tökéletlen emberből áll, így a tökéletesség elvárása nem fog működni.

Tudtuk, hogy Isten írja a történetünket, nem mi. Tudatlanok voltunk, amikor elindultunk, de ki nem? Ha lenne lehetőségem visszamenni, feleségül mennék ugyanahhoz a férfihoz, és újra végig járnám vele ezt az utat. Nem hiszek a lelki társakban. Abban hiszek, hogy könyörtelen elszántsággal és kemény munkával valami szépet tudsz létrehozni a házastársaddal. Hiszem, hogy az igaz szeretet kitart a házastársad mellett, függetlenül attól, hogy érzel. Az érzelmeid olykor becsapnak, ezért ne hagyd, hogy uralkodjanak rajtad. Tekints a házasságodra a Szentírás tükrében: Isten irántad való szeretetének fényében.


Ezeket is ajánljuk


Az anyóskérdés

6 alattomos fegyver, amelyet Sátán használ a házasságod tönkretételére

Bocsáss meg!


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Rájöttünk, hogy a házasság nem olyan, mint a randevúink. Miután évekig figyelmen kívül hagytuk azt a...

Közzétette: Nicelife2022. november 18., péntek