ÉLETHOSSZIG MARADJ A HÁZASTÁRSADBA SZERELMES!

Vannak vérszerinti szüleim és pótszüleim is. Mindkét pár majdnem 60 éve volt házas már. Láttam, ahogy mindkét pár együtt öregszik meg.A szüleim kedvesek voltak, amíg a halál el nem választotta őket. Anyának és apának volt egy gondozója az utolsó éveikben, és azt kérték tőle, hogy később érkezzen reggel, mivel akkor volt idejük még ölelkezni és csókolózni. Anyukámnak közepes stádiumú alzheimer-kora volt, de aput ez nem érdekelte. apa türelmesen emlékeztette anyát, hogy hol találja meg a cipőit és soha sem szidta azért, hogy újra és újra ugyanazt a kérdést teszi fel. Milyen tartós szerelem!

Még a tartós házasságok is lehetnek küzdelmesek
Az apósom és anyósom nagyon küzdöttek az utolsó éveikben. Noha mélységesen szerették egymást, napjaik tele voltak küzdelmekkel, akadékoskodással, türelmetlenséggel, és csalódottsággal. Az anyósom kiabált. Az após duzzogott. A végén gyorsan összeölelkeztek, bánkódtak, hogy oly sok évet elvesztegettek frusztrációval. "Anyós és após" kiváló szülők voltak, fenomenális nagyszülők, és csodálatos keresztények. Csak rosszul csiszolódtak össze.

A nyugdíjas évek nem mindig könnyűek. A házasság kihívást jelenthet, ha a házastárs nem dolgozik már és hosszú órákat tölt a ház körül. Néhány házaspár egészséges, gazdag, és boldog. Más házaspárok pénzre szorulnak, szenvednek gyengítő betegségektől, a család és barátok elvesztése miatt gyászolnak, vagy félnek a jövőtől. Szóval, hogyan fejezzük be a versenyfutásunkat (e Földön) kegyelemmel?

Isten erőt ígér a kitartáshoz, de engedelmeskednünk kell az Ő tervének és meg kell tanulnunk örömmel elfogadni azt. Itt van három bibliavers ahhoz, hogy újjáélesszük a romantikát és leküzdjük a kihívásokat.

A nyugdíjas évek nem mindig könnyűek. A házasság kihívást jelenthet


1. "Ahogyan Krisztus elfogadott titeket, ti is úgy fogadjátok el egymást" (Róma 15:7)
A családi élet forgószele elfedheti a párok közötti hiányosságokat. Fogkrém tubusok, hangosan csámcsogás, és a szennyes ruhát hagyni a földön, elég gyorsan csatatérré válhat az otthon. Nézzünk szembe a tényekkel. Megemlítettem a jelentéktelen irritációkat. De vannak még pusztítóbb különbségek. Elutasítjuk egymást, amikor a házaspár egyik tagja ideges, a másik pedig gondtalan. Harcolunk, amikor a pár egyik tagja fegyelmet gyakorol, a másik pedig halogat. Jézus elfogad mindenkit, még a vámszedőket és az örömlányokat is.

Az elfogadás azt jelenti, hogy szeretünk valakit, megerősítjük és értékeljük őket, függetlenül attól, hogy megváltozik-e vagy sem.

2. "Segítsetek egymásnak a terhek hordozásában – így engedelmeskedjetek Krisztus törvényének." (Galata 6:2)
A terhek minden formában és méretben jöhetnek. Lehetnek értelmi, fizikai, érzelmi vagy lelki terhek. Néhány olyan, mint egy kis hátizsák. Néhány pedig, mint egy nagy szikla.

Egy gazda egymás mellé köti az ökreit, hogy elvégezze a munkát. Ez az, amit Salamon megfigyelt: "Jobban boldogul kettő, mint egy… Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát… Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar." (Prédikátor könyve 4:9-12)

"Jobban boldogul kettő, mint egy…" így írja le Salamon a támogatás és a védelem erejét, amit a házasság nyújt. A hármas fonál az Isten és a két házaspár közötti csodálatos kötelék képe. Az imádság a legfontosabb módja annak, hogy a házastársunk terheit hordozzuk. Krisztus a végső "teherviselő". A bűneinket és a szenvedéseinket a keresztre vitte. Egy idősödő házastárs terhei között szerepelhet az öltözködés, az autóvezetés, vagy a házi munkában való segítés.

Ne próbálj meg úgy élni, hogy nem kérsz segítséget. Isten gondoskodik a családnak, a barátoknak, és a gyülekezeti lakásoknak az idősekkel való együttélést. Megfigyeltem, hogy azok a házastársak, akik aktívan egy támogatási rendszert fejlesztenek ki, azok könnyebben élik meg az időskort.

3. "Ellenkezőleg, legyetek mindig kedvesek és együtt érzők! Bocsássatok meg egymásnak, amiként Isten is megbocsátott nektek Krisztusban." (Efézus 4:32)

Légy kegyelmes, udvarias és előzékeny, ne durva, goromba vagy nyersen őszinte. A férjem mindig kinyitja előttem az ajtót, a járda külső szélén sétál, és kihúzza a széket, hogy leüljek. Legyél meggondolt és segítőkész, ne érzéketlen és önző. Legyél megértő és könyörületes, ne kőszívű vagy érdektelen. Legyél türelmes és toleráns, ne ingerült vagy könnyen bosszantható. Legyél nagyszívű, nem fukar. Legyél megbocsátó, nem bosszúálló. Legyél udvarias, nem durva vagy nyers.

Energiát és erőfeszítést igényel, hogy kedves legyél. Csak Krisztus képes elérin ilyen dolgokat bennünk. Sok férj és feleség nem akar elmenni az extra egy mérföldre. De amikor a szeretted elhunyt, elkezdenek hiányozni a kellemetlenségek. Az extra idő veszteséggel és megbánással van tele. Szeress, ameddig tudsz. Minden pillanat értékes!


Ezeket is ajánljuk


6 alattomos fegyver, amelyet Sátán használ a házasságod tönkretételére

Mit gondol Jézus valójában a transzneműekről?

6 módszer a nem keresztény férj szeretetére


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Isten erőt ígér a kitartáshoz, de engedelmeskednünk kell az Ő tervének és meg kell tanulnunk örömmel...

Közzétette: Nicelife2022. augusztus 10., szerda