SZEX A KERESZTÉNY HÁZASSÁGBAN

A keresztény szex a férj és a feleség kapcsolata a házasságon belül. Ez magába foglalja a test, a lélek és a szellem együttes kiteljesedését, amelyben a pár teljesen eggyé válik. A pénz és a szex általában a házasságon belüli veszekedések két leggyakoribb oka. A kettő közül a szexuális problémáknak általában pusztítóbb hatása van, ami a házasságot a velejéig megrázhatja.Általában a házasságon belüli szexuális együttlét és ahhoz kapcsolódóan a kölcsönös szexuális elégedettség tükrözi a házasság általános egészségi állapotát. Ha a házasság egészséges és sikerül a pároknak egymáshoz kapcsolódnia, akkor általában mindkét partner viszonylag gyakori és kielégítő szexről számol be. Ha azonban a házasság egészségtelen és szétesett, az egyik vagy mindkét partner általában ritka és nem kielégítő szexuális kapcsolatról beszél. A szex általában az egyik első dolog, amivel érzelmileg kapcsolódhatnak a párok és ez egyik első olyan terület, ami eltűnik, amikor a dolgok rosszra fordulnak.

Sajnos sok férfi érzi magát szexuálisan elégedetlennek a házasságában, míg a nők általában úgy vélik, hogy csak a testükért használják őket. Nyilvánvalóan elengedhetetlen megtanulni, hogyan lehet kiteljesedett keresztény szexuális életet élni a házasságon belül.

Az első lépés a kielégítő szexuális élethez a házasságon belül,
hogy szoros barátságot kell kialakítani a házastársunkkal.

A szex általában az egyik legnagyobb mozgatórugó a világon, ami jól tükröződik a körülöttünk tapasztalható szexuális visszaélések magas arányában. Ritkán telik el néhány hét egy-egy vezető tisztségviselő valamilyen szexuális jellegű visszaélésről szóló hír nélkül. Miért kockáztatja valaki mindenét, miközben látszólag mindene megvan: jól fizető állása, Pazar háza, gyönyörű családja stb. Az egyik válasz az, hogy a szex ereje gyakran ennyire elsöprő tud lenni, különösen a férfiak számára.

Ennek egyik példája Gil Jones, egy lelkész felemelkedése és bukása volt, aki néhány éven belül pár százról tízezerre emelte a colorádói gyülekezetének létszámát. Kívülről úgy tűnt, hogy tökéletes élete van, felemelkedő szolgálata, fantasztikus temploma, gyönyörű felesége és gyermekei; azonban viszonyt kezdett egy nővel, ami végül mind lelki, mind szakmai szempontból végzetesnek bizonyult. Sajnos az ehhez hasonló történetek gyakoriak, de mégis újra és újra felbukkan a szexuális bűn és csábítás vakító ereje, amely arra készteti az embereket, hogy mindenüket veszélybe sodorják az élvezet néhány pillanatáért.

Általában a kölcsönös szexuális elégedettség tükrözi a házasság általános egészségi állapotát


Isten nekünk ajándékozta a keresztény szexet, de pontosan tudja, milyen pusztító tud lenni, ha rossz személyek, rossz célból használják. Az Úr nagyon konkrét és szigorú határokat szab a szexualitásnak a házasságon belül, ez a második lépés, amit tennünk kell!

"Kerüljétek a paráznaságot! Minden más bűn, amit elkövet az ember, kívül van a testén,
de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik."
(1Korinthus 6:18)

Mint a Bibliában minden esetben, úgy ennek kapcsán is Isten a mi érdekeinket tartja szem előtt, és azt akarja, hogy bőséges életet éljünk az Ő parancsait követve. Az egyik hasonlat a szexre a folyó. Ha a medrében van, akkor a víz gyönyörűen és erőteljesen tud folyni. Ha azonban a folyó kilép a medréből és a környező részeken folyik (házasságon kívüli szex), nagy pusztítás következhet be.

A nem kívánt terhesség és a nemi betegségek kockázatán túl a házasságon kívüli szex esetén fennáll a veszélye annak is, hogy a párok között a létfontosságú intimitás elvész a lelki, érzelmi és mentális területen, így fejlődés sem tapasztalható majd, csupán a megrekedt kapcsolat és a csalódottság érzése.

Egyre többen tekintik elavultnak és régimódinak, ha a párok várnak az első szexuális együttléttel a házasságkötésig. Hosszútávon azonban elengedhetetlen, hogy visszatérjünk ehhez a kortalan igazsághoz, hogy meg tudjuk élni Isten tervét, és megtapasztalhassuk ezáltal az Ő áldásait.

Sajnos kultúránkban a szexuális viselkedés lazulását tapasztalhattuk az elmúlt 50 évben. A médiaóriások korán megtanulták, hogy "szexszel minden eladható". Ezért minden pillanatban kihasználják az érzékiséget a média minden területén. Sok keresztény férfi hagyja magát elárasztani ezekkel a képekkel és üzenetekkel, és nem erősíti meg a szívét és elméjét a tisztaságra. Sőt! Gyakran igen engedékenyek magukkal szemben ezen a téren. Elmerülnek a pornográfiában, ahol kiélhetik a női testek utáni vágyakozásukat. Kétségtelenül Isten úgy teremtette a férfiakat, hogy vizuálisak legyenek, és vonzódjanak a női testhez, ami világosan kiderül az Igéből is, de ellen kell állni a kísértének és meg kell maradni hűségesnek!

"Mily szépen lépkedsz saruidban, te fejedelmi lány! Domború csípőid ékszerekhez hasonlók, művészi kéz alkotásai. Köldököd kerek csésze, melyből nem hiányzik a fűszeres bor. Tested búzahalom liliomokkal szegélyezve. Két melled, mint két őzike, mint egy gazellapár. Nyakad elefántcsont torony, szemeid hesbóni tavak a batrabbimi kapunál; orrod, mind a Libánon tornya, mely Damaszkusz felé néz. Fejed olyan, mint a Karmel, és fejeden a haj, mint a bíbor; egy királyt tartanak fogva fürtjei. Mily szép vagy és mily kedves, gyönyörűséges szerelmem! Termeted pálmához hasonló, melleid szőlőfürtökhöz." (Énekek éneke 7:1-9)


Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv A keresztény szex a férj és a feleség kapcsolata a házasságon belül. Ez magába foglalja a test, a lélek...

Közzétette: Nicelife2022. december 1., csütörtök