AMIT A TÁRSAD SZÍVESEN HALL TŐLED

Különösen, ha már sok éve vagy házas, a párod egyre ritkábban tud valami újjal meglepni. Semmi sem tudja úgy energizálni a házasságot, mint egy jól megfogalmazott, frappáns dicséret vagy megerősítés. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10-10 dolgot, amit a férjek és a feleségek szívesen hallanának a párjuktól.AMIT A FÉRJEK HALLANAK SZÍVESEN:

"Szeretek a feleséged lenni."
Amennyire egyszerűnek hangzik, a férjek legalább annyira akarják tudni, hogy a feleségeik a házasságukban elégedettek és igazán élvezik azt az időt is, amikor csak úgy együtt vannak. Mikor köszönted meg utoljára a férjednek, hogy elvett téged? Ne gondolkozz úgy, hogy úgyis tudja. Mondd el neki!

"Te egy rendkívüli apa vagy."
A szíve mélyén minden férfi arra vágyik, hogy hősnek látsszon – különösképpen a gyermekei előtt. Mondd el a férjednek, hogy kifejezetten miért gondolod, hogy ő egy hős a gyermekeid szemében. Majd este, a vacsoránál, mondd el a gyerekeknek, hogy apa miért is annyira különleges.

"Igazán vonzódom hozzád. Egy igazi férfi vagy!"
Az, hogy a nők sokkal hiúbbak, mint a férfiak, csak egy mítosz. Ahogy a férfiak elkezdenek kopaszodni és a hasuk gömbölyödik, a megjelenésükkel kapcsolatban meglehetősen érzékennyé válnak. Sose csinálj viccet abból, hogy néz ki a férjed. Tudasd vele, hogy számodra mennyire sármos és mennyire vonzó.

"Igazán nagyra értékelem a döntést, amit hoztál."
Amikor egy férfi döntést hoz, különösképpen ha nehéz döntést, az amit ilyenkor a legkevésbé akar, hogy a felesége a döntését elkezdje megkérdőjelezni vagy kritizálni. Sokkal inkább maga mögött akarja tudni a nőt, akit szeret és érezni a támogatását abban, hogy férjként képes jó döntéseket hozni.

"Annyira hálás vagyok a szellemi vezetésedért."


"Tudom, milyen fontos neked, hogy csak addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér.
Támogatlak ebben."

A családotok jövője a férjedet nagyon intenzíven foglalkoztatja. Ez azt is jelenti, hogy a családról gondoskodik anyagilag is. Ha van egy felesége akire számíthat, hogy bölcsen költi el a pénzt illetve emellett még spórol is, az a számára egy elképesztően nagy könnyebbség.

"Annyira hálás vagyok a szellemi vezetésedért."
Mindannyian szorosan kötődünk az Istennel való kapcsolathoz és számos férfi a családjáról szellemileg is akar gondoskodni. Bátorítsd a férjed a hitében és vedd komolyan a szellemi vezetőként betöltött szerepét.

"Annyira bölcs vagy."
Számos férfi problémamegoldónak született és élvezi ha a megoldás kulcsát megtalálja a gondolkodás által. Mellékesen ez az, amiért a férjed a problémádat mindig "megoldani" akarja, amikor csupán csak arra vágysz, hogy meghallgasson. Ha felismered a férjed mentális bátorságát és megdicséred az intelligenciáját, az a számodra egy nagyon komoly jutalmat fog eredményezni. Hangsúlyozd ki, hogy bízol a bölcs ítélőképességében.

"Nagyra értékelem azt, hogy mennyire keményen dolgozol azért,
hogy mindent megadj a családunknak."

Számos olyan dolog van az életben, amit a férjed nem tud az irányítása alatt tartani, de amit igen, az az erőfeszítés, amit nap mint nap tesz. Nagy megelégedéssel tölti el, amikor keményen dolgozik és látja az eredményét. A közvetlen ráhatás, az, hogy felelősségteljes férfiként létrehozhat valamit a semmiből, teljesen izgalomba hozza. Bátorítsd ezt a nagyszerű hozzáállást.

"Nagyon köszönöm a segítséged ebben a dologban."
Amikor egy férfi szolgálatot tesz a feleségének, azt akarja, hogy ez fel legyen ismerve. Csak egy egyszerű köszönöm, amire szükség van.

"Nagy hatást tett rám, ahogy ezt a helyzetet kezelted."
Néha a feleség az, aki rámutat arra, amit a férj rosszul csinált. Ugyanígy, ne felejtsd el tudatni, ha valamit sikerült jól megoldania.


AMIT A FELESÉGEK HALLANAK SZÍVESEN:

"Köszönök mindent, amit a családunkért teszel."
Tudom, hogy keményen dolgozol. Még az is lehet, hogy úgy érzed, a te terhed millószor nehezem mint amit a feleséged visel. De ő is keményen dolgozik. és egy picike köszönöm csodákra képes.

"Te egy nagyszerű anya és feleség vagy."
Ha igazán be akarod aranyozni a napját, akkor lépj túl az egyszerű "köszönöm"-ön és dicsérd meg minden jóért, amit tesz.

"Hagyd, hogy ezt megtegyem neked."
A feleséged nagyon jól látja, hogy milyen fáradt vagy amikor hazaérkezel a munkából. Valószínűleg ő is. Ajánld fel a segítséged. Kezdjed valami egyszerűvel, mint például a vacsora utáni mosogatással.

"Annyira szeretlek."
Felfigyeltél a fokozásra a "szeretlek" mellett? Amikor azt mondod a feleségednek, hogy szereted, az egy nagyszerű kezdet, de mondd el neki azt is, hogy miért szereted őt, mennyire szereted őt, vagy azt, hogy örökké szeretni fogod őt. Biztos lehetsz benne, hogy teljesen el fog olvadni.

"Ha most kellene döntenem, akkor újra feleségül vennélek."


"Gyönyörű vagy."
Függetlenül a korától, a méreteitől vagy attól, hogy mióta vagytok házasok, egy nő szereti hallani azt, hogy vonzónak találod. Ne csak mondd, hogy "Milyen jól nézel ki." Használj mellékneveket, mint például az őrjítő, fantasztikus, izgató!

"Majd én vigyázok a gyerekekre."
Ha te egy olyan férj vagy, aki rendszeresen vigyáz a gyerekekre, az egy nagyszerű dolog. De ha nem, gondold végig a következőt: Amikor felajánlod a gyerekvigyázást, a feleséged újra tudja tölteni a tartalékait. Egy feleség, aki fel van töltődve, sokkal türelmesebb, kedvesebb és sokkal jobb szerető is.

"Menjünk el valahova ma este."
Vedd a kezedbe a kezdeményezést. A feleséged számára ez azt fogja mutatni, hogy élvezed a vele töltött időt.

"Sajnálom, hogy ilyen szörnyű napod volt."
Ezek a szavak azt fogják sugallni, hogy folyamatosan figyelemmel kíséred az állapotát és a gondjait.

"Ha most kellene döntenem, akkor újra feleségül vennélek."
Egyetlen egy mondatban elmondhatod a feleségednek, hogy mennyire nagyra értékeled a közös életeteket és mennyire el vagy kötelezve iránta.

"Hogyan lehetnék neked jobb férjed?"
Ezeket a szavakat hallva a feleséged vagy könnyekben tör ki, vagy olyan boldogság önti el mint egy gyermeket az édességboltban, esetleg tökéletesen sokkot kap. Mielőtt felteszed ezt a kérdést, azért légy felkészülve, nehogy rögtön elkezdjél védekezni.


Ezeket is ajánljuk


20 ok, amiért a keresztény házasságok is kudarcot vallanak

3 szó, amely megváltoztatja a házasságodat

Szex a keresztény házasságban


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Különösen, ha már sok éve vagy házas, a párod egyre ritkábban tud valami újjal meglepni. Semmi sem...

Közzétette: Nicelife2023. március 9., csütörtök