KEDVES FÉRJ, A FELESÉGED MAGÁNYOS!

A feleségedtől azt hallottam, hogy szüksége van a figyelmedre.Azt mondja, hogy magányos. Elszigeteltnek és figyelmen kívül hagyottnak érzi magát. Az élete a gyerekek, a munka és/vagy a házimunkák körül telik. Korábban szerelmes volt az életbe, és szerelmes beléd is, de most ezt beárnyékolja, hogy értéktelennek és érdektelennek érzi magát. Úgy érzi, elfelejtette, hogyan kell vidáman élni. A depresszió és a szorongás csapdába ejtette a stressz ciklusában, és úgy tűnik, nem tud kiszakadni belőle.

Hogy történt ez? Miért ne válhatna azzá a nővé, aki valaha volt?

Ha visszagondolsz, emlékszel, milyen volt a kapcsolatotok elején. Érdekelte, hogyan néz ki, és keményen igyekezett a kedvedben járni. Hiányzik az a lány, akibe először beleszerettél. Nos, elmondhatom: neki is hiányzik. Érettebb és idősebb lett, de vágyik azokra a napokra, amikor alig várta, hogy láthasson. Emlékszik arra, amikor gondtalan volt és tele életkedvvel. Nem tudja pontosan megmondani, mikor változott meg minden, de tudja, hogy ez nem ugyanaz az élet. Tudja, hogy valami hiányzik.

A helyzet az, hogy nagyon lefoglalja, hogy mindenről gondoskodjon, mindenkiért, mindig. Már alig van mit adnia. Fáradt. Talán elvesztette a reményt. Ahelyett, hogy feladnád, lecserélnéd vagy egyszerűen figyelmen kívül hagynád, vissza is hozhatod, ha felé fordítod a szívedet. Egyszer rajongtál érte – ezt újra megteheted.

Te voltál az, aki 'pillangókat' adtál neki. Úgy döntött, hogy veled lesz, mert boldoggá tetted. Önmaga ajándékát adta neked. Mit csináltál ezzel az ajándékkal? Tudnia kell, hogy továbbra is őt választod. Mi a prioritásod manapság? Sportot nézni? Videójátékok? Munka? Ha mindezt a feleséged fölé helyezed, és utána azon tűnődsz, miért tűnik depressziósnak és unalmasnak, akkor ébresztőre van szükséged. Ne engedd el az életedből a hozzá való közelséget.

A feleségedtől azt hallottam, hogy szüksége van a figyelmedre


Isten segítségével megvan a hatalmad, hogy lehántsd a bizonytalanság rétegeit, amelyek beburkolják feleséged mindennapjait. Arra biztatlak, hogy nézz rá, és kérdezd meg magadtól, hogyan tudnád őt erősíteni. A házasság egy állandóan változó, élethosszig tartó folyamat. Vannak hullámvölgyek. Vannak izgalmas pillanatok, és vannak száraz érzelmi sivatagok, amelyek úgy tűnik, mérföldekre nyúlnak el. Ha a feleséged elvesztette a lelkesedését, ne nevezd a fegyelem vagy a szenvedély hiányának.

Lehet, hogy rá kell beszélni, hogy tartson egy kis szünetet, és csináljon valami olyat, amiben kikapcsolódhat, veled együtt. Küldj neki egy SMS-t napközben, amiben elmondod, hogy gondolsz rá. Érintsd meg a kezét, miközben vezet. Hozd haza kedvenc nasiját. Mondd meg neki, hogy gyönyörű. Egy apró gesztus óriási változást idézhet elő szívében és életében. Még mindig szüksége van a 'pillangókra', nem csak a bolti listákra és a telekocsizásra!

A Szentírás azt mondja, hogy ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is (Máté 6:21). Tedd újra kinccsé a feleséged, és figyeld, ahogy a szíved követi. Igaz, hogy azok a nők, akik szeretve érzik magukat, szebbek! A boldog nők ragyognak, és istenadta, gyönyörű arcvonásaik még szebbek lesznek. Vigyázz az ajándékra, amit kaptál. Szüksége van arra, hogy minden nap érezze, őt választod. Nézd meg, ahogy szeretettel válaszol, és lásd, ahogy az Isten teremtette nő jelenik meg a szemeid előtt.


Ezeket is ajánljuk


Szex a keresztény házasságban

6 erőteljes lépés a teljes megbocsátáshoz

A négy leggyakoribb házassági krízis


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu A feleségedtől azt hallottam, hogy szüksége van a figyelmedre. Azt mondja, hogy magányos. Elszigeteltnek és...

Közzétette: Nicelife2023. január 26., csütörtök