HONNAN TUDHATOM MI A HELYES?

Mi Isten akarata az életemmel? Sokan szeretnének igazodni Isten akaratához, de csak küszködnek, mert nem tudják, hogyan lehet felismerni Isten akaratát konkrét kérdésekkel kapcsolatban.Az alábbiakban négy olyan alapelvet szeretnénk bemutatni Isten Igéjéből, ami segíthet abban, hogy felismerd, mi Isten akarata a te életedben.

1. Hasznomra van?
"Minden szabad nekem, de nem minden használ (hasznos)…" (1Kor 6:12)

Tehát az első szempont alapján meg kell vizsgálnunk, hogy hasznomra van-e az adott dolog? Segít abban, hogy jobb keresztyén, jobb barát vagy jobb testvér legyek, és nem csak pillanatnyi vágyaim érdekében akarom?

2. Rabja vagyok?
A második alapelvet szintén ebben a szakaszban találhatjuk meg.

"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne legyek semminek a rabjává." (1Kor 6:12)

Valójában mi irányít? Gondolj csak bele, mennyi mindennek a rabjává válhatunk, például a cigarettának, az alkoholnak, különféle szórakoztató eszközöknek; a pornográfiának és még sorolhatnánk tovább.

Segítünk abban, hogy felismerd, mi Isten akarata a te életedben


3. Megbotránkoztatok-e másokat?
A Bibliában találhatjuk a következő alapelvet is: Ne tegyél olyat, amin más megbotránkozik (kiakad). Pál apostol ismerte az egyetlen igaz Istent, erős hite volt. Tudta azt is, hogy Isten nem ítéli el őt azért, mert húst eszik, de ha azt látta, hogy valaki emiatt esik el, akkor inkább teljesen lemondott róla, és egyáltalán nem evett húst. (1 Kor 8:7-13)

4. Istent dicsőíti, amit teszek?
Végül pedig érdemes elgondolkodni azon, hogy Isten áldását kérhetem-e az adott dologra.

"Akár esztek, akár isztok vagy akármit is tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek." (1 Kor 10,31)

Tehát dicsőíti-e Istent az amit teszek valamilyen módon?

E szempontok alapján könnyebben el tudod majd dönteni azt, hogy mi a helyes és mi nem. A Tízparancsolat egyértelműen elmondja, hogy mit vár el Tőlünk Isten; mely egyszerűen szólva Isten és emberek iránti szeretet és tisztelet. Azonban sok esetben segítségedre lesznek ezek a pontok is, hogy megvizsgálj egy adott helyzetet, vágyat, kérést.


Ezeket is ajánljuk


Lehet egy keresztény is sikeres?

Ne nyisd ki a szád, amikor..

A tetoválásról keresztény szemmel


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Mi Isten akarata az életemmel? Sokan szeretnének igazodni Isten akaratához, de csak küszködnek, mert nem tudják, hogyan lehet felismerni Isten akaratát konkrét kérdésekkel kapcsolatban.

Közzétette: Nicelife2022. október 24., hétfő