LEHET EGY KERESZTÉNY IS SIKERES?

A legtöbb keresztény szorong magában, mert nem tudja, hogy most neki szegénynek, megelégedettnek vagy gazdagnak kellene lennie, miközben stabil egzisztenciáról álmodik, amely elegendő tartalékot biztosít majd a nyugdíjas éveire is.A Bibliában Ábrahámtól Salamonon át Keresztelő Jánosig mindre találunk példát.

Milyen egy sikeres keresztény?
Jézus úgy beszél a követőiről, mint akik kiemelkednek a tömegből és az életük vonzó a körülöttük élők számára. Keresztényként hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a hiba nem bennünk van, hanem egész egyszerűen a világ értékrendje az, ami hibás. Ez egy hatalmas hazugság.

Nem állítom, hogy az a kulturális, gazdasági rendszer, amiben élünk jól működik, de az anyagi javakat valamint az igényességet, amely a testünket, lelkünket, ruházatunkat illeti csak azért megtagadni, mert kényelmesebb a távkapcsolót vagy a telefonunkat nyomogatva a pénz szerelméről és a test imádatáról szónokolni, óriási bűn.

Te keresztényként mit teszel azért, hogy vonzó,
sikeres példa legyél a környezeted számára?

Egy sikeres keresztény, ha súlyfeleslege van, változtat az étrendjén és az életmódján.
Egy sikeres keresztény, ha beteg, mindent megtesz azért, hogy meggyógyuljon.
Egy sikeres keresztény, ha szegény, mindent megtesz azért, hogy kitörjön a szegénységből.
Egy sikeres keresztény minden nap tükörbe néz és igyekszik jobb ember lenni.
Egy sikeres keresztény nem zárkózik be, hanem nyitott a világra és kapcsolatrendszert épít.
Egy sikeres keresztény a sikereit megosztja másokkal.
Egy sikeres keresztény egész életén keresztül tanul.

A leggyakoribb be nem vallott kifogás, amely a különböző felekezetű, nemű és korú hívők között elterjedt, hogy a "pálya azoknak lejt", akiknek nem okoz lelkiismeret furdalást lopni, csalni, megcsalni, hazudni. Ezért aztán nem marad más, mint jó keresztényként szenvedni és túlélni, várva a mennyországot.

A helyzet pedig csak rosszabbodik, amikor az igehirdetők adakozás előtt vetésre buzdítják a híveket, amely egy újabb nagy hazugság. Jézus világosan beszél az adakozásról, amit úgy kell tennünk, hogy semmit sem várunk cserébe. A vetés azonban az a tevékenység, amely hosszútávú és bizonytalan, de mégis, az eredménye sokszorosan megtérül.

Miközben abban a hitben, hogy az adakozással letudtuk a ránk eső részt és várjuk a jól megérdemelt jutalmat, elmulasztjuk a vetést, amely kemény munka, tanulás és egy keresztény ember számára a sikerhez vezető egyetlen lehetséges út.

Lehet-e egy keresztény sikeres?
Ha elfogadjuk, hogy a sikerhez az egészség, megelégedettség és jólét párosul, akkor igazából már a keresztényeknek lejt a pálya, amennyiben valóságosan és nem csak képmutatóan azok. Hiszen egy keresztény pontos, elkötelezett, erkölcsös, kitartó és kiszámítható.

Olyan emberekre pedig mindig nagy szükség van, akik nem csupán megszerzik, közvetítik, hanem sokkal inkább magas minőségben elvégzik a munkát. Lehet, hogy nem te leszel az, aki lefölözi a hasznot vagy megkapja a zsíros jutalékot, de ha keményen dolgozol, mind a saját testedben, lelkedben, előbb-utóbb a bankszámládon és az életkörülményeidben is élvezheted ennek gyümölcsét, beteljesítve Jézus szavait:

"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."


Ezeket is ajánljuk


Mit mond a Biblia a Karmáról?

Kezeld úgy a stresszt, mint Jézus!

Az önkielégítésről keresztény szemmel


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv A legtöbb keresztény szorong magában, mert nem tudja, hogy most neki szegénynek, megelégedettnek vagy...

Közzétette: Nicelife2023. január 23., hétfő