JÓ LÉLEK

"Taníts meg engem a Te akaratodat teljesítenem, mert Te vagy Istenem!
A Te jó Lelked vezéreljen engem az egyenes földön!
(Zsolt 143:10)Isten Lelke nem csak készséges (Zsolt 51:14), de jó is. Persze, ez el is várható, hiszen az Atya és a Fiú is jók, és Istennek ez a jósága vezeti a bűnösöket megtérésre (Rómaibeliekhez írt levél 2:4). A megtérés Isten egyik legfontosabb ajándéka számunkra (Apostolok cselekedetei 5:31), és az Úr Lelke elfogadásba és bűnbocsánatba csomagolva adja át nekünk ezt az ajándékot.

Amikor Sarah még nagyon kicsi volt, állítása szerint szülei sátánista szertartásokba és rituális erőszakba kényszerítették őt. A testén látható sebhelyek és más tényszerű bizonyítékok igazolják emlékeit abból az időből, amikor a gonosz démonok romlásba és csüggedésbe taszították szeretteit. Sarah elmondta, miként kényszerítették arra, hogy végignézze az emberáldozat bemutatását; részt vegyen a szexuális rituálékban, amikor felnőttek kegyetlenkedtek vele; és élve eltemessék úgy, hogy csak egy vékony csövön át tudott lélegezni. Amikor már felnőtt, a gonosz lelkek támadásival kapcsolatos emlékképek majdnem megőrjítették. Ettől tönkrement az egészsége és a házassága is.

Sarah szívében azonban Isten jó Lelke dolgozott. Hívő barátai imájukkal kísérték, egy keresztény tanácsadó pedig segített feldolgozni fájdalmas emlékeit. - "Tudom, hogy Isten Lelke segít, és sok csodálatos áldással halmoz el - osztotta meg velem Sarah. - Már sokkal jobban érzem magam, és azt tervezem, hogy más nevet veszek fel, és új életet kezdek valahol máshol, ahol Isten folytathatja gyógyító munkáját bennem."

Talán te nem szenvedsz olyan mély sebektől, mint Sarah, de mindnyájunkat megsebzett már a bűn és a gonosz alattomos támadása. Amíg a sátáni erők az elnyomásra, a zaklatásra és a vádakra összpontosítanak, Isten jó Lelke újra meg újra megajándékoz a szeretettel, az elfogadással és a megbocsátással, amelyek segítségével felülemelkedhetünk a negatív körülményeken és fájdalmas emlékeken, hogy valóban felszabadulhassunk, és tevékeny keresztényekké válhassunk. Örülj ma a jó Lélek jelenlétének! Te is boldog lehetsz, és teljes szívvel bízhatsz Isten vezetésében. Bízz benne, Ő jót tud kihozni a legnehezebb körülményekből is.

Imádság a mai napra
"Atyám, Te tudod, mekkora szüksége van mindenkinek arra a személyre, aki teljesen megbízható és megalkuvást nem ismerően jó. Én most elfogadlak téged, mert tökéletesen megfelelsz a hűséges barát ismérveinek."


Szólj hozzá!