A SZENTLÉLEK BEFOGADÁSA

"Én vízzel kereszteltelek titeket, de Ő Szentlélekkel keresztel titeket." (Márk evangéliuma 1:8)A Biblia egyértelműen tanítja, hogy a Szentlélek a megtéréskor költözik be a szívünkbe (lásd: Ef 1:13; Ez 36:27; Rm 8:9). Az Újszövetségben a megtérés és a vízzel való keresztség szorosan együtt járt, ezért a víz általi keresztséget és a Szentlélek ajándékát is néha összekapcsolják. Ám ha tanulmányozzuk azoknak a keresztényeknek az életét, akiket Isten hatalmasan felhasznált - még a mai modern időkben is -, akkor azt találjuk, hogy eljött egy időszak az életükben, hogy teljesen megnyíltak a Szentlélek teljes hatalma és uralma előtt, és gyakran ezt az eseményt nevezik keresztségnek vagy a Lélek befogadásának.

Tetszik nekem Dennis Bennett magyarázata arról, mi a különbség aközött, hogy a Szentlélek ott van bennünk, s aközött, hogy befogadjuk Őt. "Egy ember elhalad a titkárnő előtt, és besétál az irodámba, miközben én elmélyülten dolgozom az íróasztalomnál. Észlelem a jelenlétét, de folytatom a munkámat, és nem veszek róla tudomást. Pár perc múlva csörög a telefon, és valaki a vonal túlsó végéről ezt kérdezi: 'Van ott egy ember az irodádban?' - és egy rövid jellemzést ad róla. Én így válaszolok: 'Igen, itt van, de még nem tettem félre a munkámat, hogy köszönjek neki. Még nem fogadtam.'

De tegyük fel, hogy félretolom papírjaimat, szívélyesen köszöntöm a látogatót, megajándékozom az osztatlan figyelmemmel, és felteszem neki a kérdést: 'Mi célból jött, és miben segíthetek önnek?' Ekkor látogatóm felpattan a székről, széles mosollyal kezet ráz velem, és így szól: 'Nagy örömömre szolgál, hogy végül fogadott engem! Hoztam önnek egy egymillió dollárról szóló csekket, és most szeretném ezt átadni. Egy fontos üzenetet is kell továbbítanom önnek az egyik barátjától, akivel már régóta nem találkozott, és most, hogy fogadott engem, még jó néhány örömhírem is van az ön számára!'"

Ha már megtértél, és ennek eredményeképpen jelen van az életedben a Szentlélek, akkor arra bátorítalak, hogy fogadd Őt ma, és ajándékozd meg osztatlan figyelmeddel! Meg fogsz lepődni a következményeken!

Imádság a mai napra
"Köszöntelek ma is, Szentlélek! Kérlek, vedd uralmad alá teljes lakhelyedet!"


Szólj hozzá!