VELED VAGY BENNED?

"Az igazságnak ama Lelkét: akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja Öt és nem ismeri Őt; de ti ismeritek Őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad." (János evangéliuma 14:17)A Szentlélek sokféle módon veszi körül az embereket Isten szeretetének befolyásával. Akik még nem fogadták el Jézust, mint személyes Megváltójukat, azok a Szentlélek különleges figyelmének fókuszába kerültek, függetlenül attól, kik ők és hol élnek. Ott van velük, olyan helyzetet teremt számukra, hogy olvasni kezdjék a Bibliát vagy más keresztény irodalmat; esetleg kapcsolatba kerülnek olyan Lélekkel telt személlyel, aki bemutatja nekik Jézust. Vajon szoktál imádkozni az egyik barátodért vagy szeretteid közül valakiért? Biztos lehetsz benne, hogy a Szentlélek már munkálkodik az illető szívében! Amikor egy nem hívő személy elfogadja a Bibliát Isten Szavának, és lapjain rátalál az evangéliumra, a Szentlélek rávezeti őt arra, hogy fogadja el Jézust Megváltójának. Természetesen Ő soha nem kényszerít senkit, nem bánik senkivel érzéketlenül, hanem mindig tiszteletben tartja az egyén szabad akaratát, és teljesen rábízza, hogy ez alkalommal megteszi hitben ezt a lépést, vagy pedig elfordul tőle. Ha meghozza a nagy elhatározást, újjászületett kereszténnyé válik, és lénye a Szentlélek lakhelye lesz (lásd: Ef 1:13; Ez 36:26-27; Rm 8:9; lKor 6:19-20; 2Kor 1:21-22; Csel 2:38-39).

Tegyük ezt ma egészen személyessé, hiszen te magad is ott vagy Jézus ezen szavaiban! Szerte a világon sok-sok ember arcán láttam már felragyogni a valódi öröm fényét, amikor ráébredtek, hogy megtérésük pillanatától kezdve ott él bennük a Szentlélek. Te magad bizonyos vagy ebben? Valóság ez most a számodra? Ha nem, nyisd ki a Bibliádat, és lapozd fel azokat a fentebb felsorolt Igéket, és imádkozz mindazért, amit ott olvasol! Kérd a Szentlelket, hogy legyen veled, és vezessen rá ennek az igazságnak a csodálatos bizonyosságára! A világ nem fogja érteni, mi történt veled, amikor azt az örömteli bizonyosságot ünnepled, hogy a Szentlélek most már keresztény életed része, de te tudni fogod, és örülsz annak, hogy lényed valóban az élő Isten Lelkének lakhelye!

Imádság a mai napra
"Dicsőítlek téged, Jézus, mert Te adtad nekem a Szentlélek ajándékát, aki a barátom és életem középpontja minden napon!"