A SZENTLÉLEK AJÁNDÉKA A MESSZESÉGBEN LÉVŐKNEK

"Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk." (Apostolok cselekedetei 2:39)A Kalifornia középső partvidékén elhelyezkedő San Luis Obispo városban amint a gyülekezeti család összegyűlt a Szentlélekről szóló ébredési szemináriumra, figyelmeztettem az embereket, hogy sok imánkra válaszul életeket megváltoztató tapasztalatban lehet részünk. Amikor ébredés következik be, az mindig drámai, szívünket átalakító esemény. A Lélek természetesen nem okozott csalódást az ott összegyűlt embereknek. Sőt! Csak egy este telt el, és máris "csoda-hölgy" lett egy egyedülálló édesanyából! Rosie 17 évet töltött el egyházi iskolákban, de miután megszerezte diplomáját az egyetemen, útja messze kanyargott Istentől. Nemsokára szabadgondolkodó lett, és éveken át Istentelen életet élt. Az utolsó pár évben időnként már el-eljárogatott a gyülekezetbe, de volt néhány terület az életében, amit nem volt hajlandó átadni Istennek. Rosie-t már az első összejövetelen meggyőzte a Szentlélek arról, hogy igenis át tudja magát adni teljesen Istennek, és maradéktalanul biztos lehet üdvösségében és győzelmében. Szombat délelőtt a Szentlélek tovább beszélt Rosie szívéhez.

Amikor elhangzott a felhívás, ő is előrejött, hogy jelezze, vágyik rá, hogy a Szentlélek betöltse őt. Végül amikor szombat délután különleges imára gyűltünk össze, a hölgy teljesen átadta magát Istennek, és megtapasztalta a teljes gyógyulás csodáját. Amint a következő héten folytatódtak az összejövetelek, az egész csoport ujjongott, mert Rosie többször is bizonyságot tett arról, milyen nagy csoda, ha valaki elveszett, de megtaláltatott! Dicsőítsük Istent azért a békességért, szeretetért és kegyelemért, amit tőle kapunk! Igen, a Szentlélek ismét bebizonyította, hogy el tudja érni a távol lévőket! Amikor pedig Rosie bizonyságot tett az Úr hatalmáról, amely győzelmet aratott makacs szíve felett, ez másokat is arra indított, hogy nagy csodákra adjanak engedélyt a Szentléleknek életükben!

Imádság a mai napra
"Néha úgy érzem, nagyon messze vagyok tőled, Atyám, de köszönöm, hogy Te még akkor is hívsz engem vissza, és felajánlod számomra Lelked csodálatos ajándékát!"