A SZENTLÉLEK ÚJABB KITÖLTETÉSE

"Akkor Péter, Szentlélekkel megtelve, mondta nékik: Népnek fejedelmei és Izraelnek vénei!"
(Apostolok cselekedetei 4:8)"Lelkész testvér, én úgy érzem, a Szentlélek engem semmire sem tud felhasználni! - jelentette ki Marvin. Amikor megkérdeztem tőle, miért használ ilyen erős kifejezést, így válaszolt: "Két évvel ezelőtt bűnbe estem, és végül megtagadtam Jézust. Azt hiszem, sok-sok évbe telik majd, mire Isten úgy gondolja, már eléggé megbízik bennem ahhoz, hogy ismét szolgálhassak neki." Örömmel emlékeztettem Marvint Péter apostol tapasztalatára, akit az Úr pünkösd napján töltött be Szentlélekkel. "Marvin, Péter káromkodva és átkozódva tagadta meg Mesterét, és mindössze 50 nap elteltével Isten már úgy döntött, hatalmasan fogja őt felhasználni! Az Úr nem sokkal pünkösd után ismét betöltötte Pétert az Ő Lelkével. A béna meggyógyítása után válság alakult ki a templomban, és a Szentlélek szükségesnek látta, hogy ismét teljesen betöltse követője elméjét. A szó, amit az apostol az eredeti szövegben használ, arra utal, hogy ez egy hirtelen, ideiglenes cselekedet volt, ami Péternek akkor és ott emberi képességeit felülmúló erőt adott. Lukács különbséget tesz e tapasztalat és a Lélek teljessége között, ami egy olyan személy egész életét jellemzi, akinek lényét átitatta Isten Lelke, s akiben nyilvánvaló az Ő gyümölcse és számos ajándéka.

Marvin sokszor került olyan élethelyzetbe, mikor szüksége lett volna a Szentlélek különleges mértékére, ha szolgálni akart azoknak, akik a gonosszal, mély depresszióval, családon belüli válsághelyzetekkel és súlyos egészségügyi problémákkal küszködtek. Egy kis csoporttal körbeálltuk ezt az őszinte fiatalembert, és azért imádkoztunk, hogy az Örökkévaló töltse be őt újra Szentlelkével. Marvint sírni kezdett, és dicsőítette az Istent. "Uram, hiszem, hogy értem is megtetted, amit Péterért! - imádkozott. "Tudom, hogy nem csak engem töltesz be folyamatosan Szentlelkeddel a szolgálatra, hanem mindenkit, aki alázattal jön hozzád, és teljesen alárendeli magát akaratodnak." Marvint számos gyülekezetben kérték fel prédikálásra, és hogy mondja el bizonyságtételét. Laikusként végzett szolgálata által a Szentlélek sokaknak hozott reményt és gyógyulást.

Imádság a mai napra
"Uram, amikor úgy érzem magam, mint Péter és Marvin, akik legjobb barátjukat - téged - sértettek meg, kérlek, juttasd eszembe, hogyan használtad fel ezeket az embereket, amikor újra odaszánták magukat neked, és Te betölthetted őket Lelkeddel!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!