MIKOR A LÉLEK NEMET MOND

"Azután átmentek Frígia és Galácia földjén, mivel a Szentlélek nem engedte nekik,
hogy hirdessék az Igét Ázsiában."
(Apostolok cselekedetei 16:6; új protestáns fordítás)Joe Aldrich, a Multnomah Biblia-iskola elnöke és a LifeStyle Evangelism című kiadvány szerzője arról tanít, miként léphetjük át a hagyományos határokat a hitetlen világ elérése érdekében. Érzékenynek kell lennünk a Szentlélek időzítésére minden egyes ember életében, hogy ne rohanjunk el "Ázsiába" korábban, mint ahogy a Lélek kész volna odavezetni. Figyeljük meg az alábbi gyakorlati példát, amelyet Aldrich tár elénk! "Amikor a szomszédokat meghívod vacsorára, ne érezz kényszert, hogy 'nagyon lelki' dolgot mondjál. Sokan úgy vélik, csődöt jelentettek, ha nem osztották meg bizonyságtételüket vendégeik távozása előtt. Ez nem így van! Egy házaspár döntése, hogy végül megtanuljanak bízni Krisztusban, háromévnyi gondos előkészítő munkánkat igényelte! Ezen időszak alatt alig-alig esett szó köztünk lelki témákról. Hamarosan kiderült, hogy nem beszélhetünk szabadon ezekről a dolgokról. A három év során több mint harmincszor ebédeltünk vagy vacsoráztunk együtt. Bár láthatnád most ezt a párt! A türelem rózsát terem!"

Talán nehezen hihetőnek tűnik, de ugyanúgy el kell fogadnunk, ha a Szentlélek nemet mond néhány dédelgetett missziós tervünkre, mint ha rábólint. Ha ma bezár egy ajtót, és világossá teszi, hogy ez nem a megfelelő alkalom a bizonyságtevésre, akkor ne törjük be a bejáratot, vagy érezzük kudarcnak az esetet! Emlékezzünk arra, hogy - amint Pál és missziós csoportja is felfedezte - amikor egy ajtó bezárul, Isten mindig kinyit egy másikat!

Imádság a mai napra
"Atyám, vezess engem ma is Lelked által, hogy ne csüggedjek el a szívek és elmék bezárt kapui előtt!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!