MEGINGATHATATLAN BELSŐ ÖRÖM

"Ti a mi követőinkké lettetek és az Úréi, befogadván az Igét sokféle szorongattatás között,
a Szentlélek örömével."
(IThessz 1:6)

Gabriella a gyerekekkel vásárolt aznap, amikor este erős fájdalmat érzett a derekában. "Egész nap magas sarkú cipőben jártam, nem csoda, ha fáj a hátam" - gondolta magában. A fájdalom azonban egy ritka vírusfertőzés első tünete volt, amitől hamarosan deréktól lefelé megbénult. Miután hat hetet töltött kórházban, Gabriella kerekesszékben tért haza, és egy év elteltével még mindig csak segítséggel tudott járni. Bár gyermekkorában és házasságában nagyon nehéz időszakokat élt meg, a nőnek erős hite volt, és elhatározta, hogy valamilyen különleges módon szeretné szolgálni az Urat. Egy evangelizációs sorozatot követően, ahol "rátalált az üzenet", Gabriella megkeresztelkedett, és az ellenség csapásai ellenére betöltötte a Szentlélek öröme.

Most, mintegy négy évvel később újra beszélgettem vele, és elmondta, milyen szörnyű a betegsége, és folyamatosak a fájdalmai. Vajon megingatta ez a szíve legmélyét is betöltő örömét? Gabriella így vallott erről: "Isten egész betegségem során nagyon közel állt hozzám. A Szentlélek békességgel és örömmel tölt be, bár az orvosok azt mondják: sem orvosság, sem terápia nincs a betegségemre. Én a hatalmas Isten élő bizonyságtétele akarok lenni. Keresztényként nem attól függ az örömünk, hogy ismert személyiségek legyünk, írjunk egy könyvet, sikeres gyermekeink legyenek, vagy sok pénzt keressünk. Örömünk alapja Jézus szeretete és a Lélek hatalma. Most az egyetlen vágyam, hogy szolgálatot kezdjek a fiatalokért."

A hívő életében, akit betöltött a Szentlélek, nem lehet megingatni a belső örömet. A Lélek "lengéscsillapítókkal" építi körbe ezt az örömöt: az üdvösség bizonyosságával, azzal a tudattal, hogy Isten gyermeke vagyok, valamint a győzelem erejének és a megbocsátásnak a szilárd támaszával. Mint Gabriella is, ők élő bizonyítékai annak, hogy gyermekei életében ott van Isten megingathatatlan, belső dicsősége.

Imádság a mai napra
"A megpróbáltatások közepette segíts, Atyám, hogy valódi örömöt és békességet sugározzak!"