ERŐ A CSELEKVÉSHEZ

"Mert nem tisztátalanságra, hanem szentségre hívott el minket az Isten. Aki azért megveti ezeket, nem embert vet meg, hanem az Istent, aki Szentlelkét is közölte velünk." (IThessz 4:7-8)

Nagyon hasznos, ha jó tanácsot kapunk, és még hasznosabb, ha az erőt is elnyerjük a végrehajtáshoz. A kisgyermekeket naponta utasítások százaival bombázzák szüleik, de hogy miként tegyék meg azokat, arról általában már nem beszélnek. "Csak tedd, amit mondok! - kiabál rá fiára a kimerült szülő. A követelmények sokasága miatt a gyermek gyakran arra a következtetésre jut, hogy eleve kudarcra van ítélve. "Képtelen vagyok arra, amit elvárnak tőlem, miért is próbálkozzak?" Az elterjedt nézettel éppen ellenkezőleg Isten nem támaszt rengeteg követelést gyermekeivel szemben. Nem parancsolgat nekik álló nap, hanem igazi szabadságot biztosít. Az utasításokat mindig összekapcsolja a Szentlélek felhatalmazó erejével. Minden, amire az Úr megkér, lehetőség, hogy működni láthassuk a Lélek hatalmát. Ahogy a híres mondás szól: "Isten minden parancsa: felhatalmazás."

"Elegem van ebből a gyülekezetből! - közölte az egyik testvér a lelkészével. - Mindig csak a szabályok és törvények! A lelkész már többször hallott hasonló szavakat az utóbbi időben, és észrevette, hogy az Istentiszteletekre is egyre kevesebben járnak. "Mit rontottam el?" - tette fel a kérdést egy megújulási összejövetelen. Miután három napig imádkoztunk, meghallgatott más prédikátorokat is, és a Szentlélekkel telt légkörben tanulmányozta a Bibliát, a prédikátor bizonyságot tett arról, hogy az Úr megadta neki a választ.

"Már látom, hogy sokkal többet kell tanítanom az embereket a Lélek hatalmáról, és segítenem nekik, hogy ezt megtapasztalják saját életükben. Sokkal többet szeretnék beszélni Jézusról és az üdvbizonyosságról. Ezen a találkozón nekem is öröm költözött a szívembe, és ez olyan változást hozott bennem, hogy izgatottan várom, mit tesz Isten azért, hogy szolgálatomban is nagy fordulatot hozzon." Sem a lelkész, sem gyülekezete nem csalódott!

Imádság a mai napra
"Köszönöm, Uram, hogy tanácsokat adsz a szent élettel kapcsolatosan, hogy a Szentlélek hatalmában rejlő lehetőségeket megláthassam, és az meg is nyilvánulhasson életemben a Jézustól kapott erő által."