IMÁDSÁG A SZENTLÉLEK ÁLTAL

"Ti azonban, szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben, imádkozzatok a Szentlélek által."
(Júd 1:20; új protestáns fordítás)Rosalind Rinker 15 évesen döntött úgy, hogy inkább a házi imaórán vesz részt, semhogy elmenjen szórakozni a többi fiatallal. Azon az imaórán tanulta meg, mit jelent a Szentlélek ereje által beszélgetni Istennel, mint barátunkkal. Évekkel később már misszionáriusként dolgozott Kínában, és Rosalind egy másik hölggyel együtt könyörögni kezdett néhány diákért. Eközben fedezték fel a fohászkodás egyik fontos elvét, ami keresztények millióinak segített.

Rosalind így imádkozott: "Uram, vajon tanítani kívánsz nekünk valamit a történtek által? Vajon nem kellene több lehetőséget adni neked, hogy eljuttathasd hozzánk terveidet és gondolataidat, miközben imádkozunk? Ez több lehetőséget nyitna a Szentlélek előtt is arra, hogy vezessen bennünket ima közben?" Miközben a két hölgy természetes, spontán módon beszélgetett az imádság során, úgy tűnt, mintha valóban Istennel társalogtak volna. Lélekben könyörögtek, és Ő erővel, buzgósággal tudta megtölteni kéréseiket. A két nő elméje megnyílt azon dolgok előtt, amelyek akkor valóban fontosak voltak.

Ma is sokan összegyűlnek szerte a világon, hogy kis csoportokban imádkozzanak, és élvezzék a beszélgetős imádság csodálatos áldásait. Általában Isten dicsőítésével kezdik az alkalmat. Aztán könyörögnek a csoport tagjainak szükségleteiért; a Szentlélek erejével és ajándékai által szolgálnak egymásnak. Végül imáikban közbenjárnak a csoporton kívüli ismerőseikért és azok élethelyzetéért. Az imák nem hosszúak, egy-két mondatból állnak csak, hogy a csoport minden tagja többször is imádkozhasson, ahogy a Lélek indítja.

Imádság a mai napra
"Atyám, köszönöm, hogy figyelsz rám és válaszolsz, miközben beszélgetek a csoportomban lévő testvéreimmel."