A HALDOKLÓ FÉRFI KERESZTSÉGE

Egy hospice ellátásban lévő, dél-karolinai férfi utolsó kívánságát teljesítették 2019. decemberében, amikor megkeresztelkedett egy közel 230 literes kórházi kádban, halleluját és áment zengve.A daganatos beteg, Jenis James Grindstaff, akinek már csak napjai voltak hátra földi életéből, az elmúlt évben otthoni hospice ellátásban részesült, amikor is egyre nagyobb vágyat kezdett érezni a megkeresztelkedésre, még mielőtt meghal.

"Mindig szerettem Jézust" - mondta egy tv-interjúban.

Grindstaff nemcsak (szimbólikus) keresztséget akart - valódi bemerítkezésre vágyott. Egészségügyi állapotából adódóan, nem tudott volna hagyományos módon bemerítkezni és nem tudták volna hagyományos medencében sem bemeríteni, hiszen nem tudott volna önerőből felállni, jelentette a WHNS-TV riportjában. Így egy helyi kórház és lelkész állt elő az alternatív megoldással: egy speciális kialakítású, kb. 230 literes kórházi kádban keresztelik meg a férfit, amely lehetővé teszi számára, hogy bele tudjon lépni és le tudjon benne ülni, mielőtt megtöltik azt.

Egy hospice ellátásban lévő, dél-karolinai férfi utolsó kívánságát teljesítették, amikor megkeresztelkedett


"Családja egy része - fivérei és nővérei - megkeresztelkedtek", mesélte fia, Craig. "Valamilyen oknál fogva, ő még nem végezte ezt el." Másik fia, Jim így nyilatkozott: "Mindig olvasta a Bibliát, de soha nem keresztelkedett meg. Meg akarta mutatni, hogy hite mindennél erősebb."

Grindstaff légi forgalom irányító volt 25 évig, a hadseregben is szolgált. A Spartanburgi Megyei Kórházba szállították, ahol 2019. decemberében Terrell Jones káplán megkeresztelte Grindstaffot az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

"Ámen!" mondta Jones káplán, miközben Grindstaff belehajolt a medencébe. "Halleluja!" zengették. Grindstaff elmondta: reméli, hogy keresztsége másokra is hatással lesz. A bemerítéséről készült videót, amelyet a Spartanburgi Megyei Kórház Facebook-oldalán is közzétettek, több mint kétszázezren nézték meg.

"Ha csak egy embert is megérintett, már megérte", mondta a KMBC-nek. Grindstaff nagyon szeretett rajzolni és elmélkedni a mennyországon: az aranyló utcákon és ehhez hasonló dolgokon.


Ezeket is ajánljuk


Érzéki bűnökből az élet forrásához

A szeretet mélysége

Leszbikusból hetero igehirdető