HÍRES PORNÓSZTÁRBÓL LETT LELKÉSZ

Joshua Broome egykor a világ első öt férfi pornósztárjának egyike volt. Most férj, apa és lelkész, aki arra törekszik, hogy az emberek megismerjék Isten végtelen irgalmasságát és kegyelmét."A történetem elképesztő, hihetetlen és ez az áldás nem csak nekem vagy rólam szól!" - írta Broome egy friss Instagram-bejegyzésében. "Isten dicsőségének hirdetése a célom és, hogy tudd: bűnösként is van jövőd! Jézus nevében van szabadság, a megváltás, a szabadítás!"

A pornóiparban töltött öt éve alatt Joshua Broome több mint 1000 felnőtt filmet készített, az év legjobb felnőtt férfi előadójának választották, és több mint egymillió dollárt keresett. Májusban megjelent a "Beszéljünk tisztán" podcast-on, jelenleg elszántan harcol a kábítószerfogyasztás ellen és történetét mindenhol és mindenkivel megosztja. Nem titkolja hogyan kapcsolódott be a pornóiparba, mik az általa okozott károk, és hogy Isten hogyan segítette hozzá az új élethez.

Joshua Broome csapdába esik
Joshua Broome első találkozása a pornográfiával 13-14 éves korában történt. Mint mindenki a függőségek során, ő is egyre inkább vágyni kezdett rá. Akkoriban azonban még nem gondolta, hogy ő maga is a pornóiparban fog dolgozni. Ekkoriban kezdett el modellkedni, miközben az egyetemre is beiratkozott. Broome annyira sikeres lett a modellkedéssel, hogy úgy döntött, abbahagyja az egyetemet, Los Angelesbe költözik, és profi modell és színész lesz.

Míg egy Los-Angeles-i étteremben dolgozott, Broome megismerkedett egy lánycsoporttal, akik a pornóiparban dolgoztak, és javasolták neki, hogy fontolja meg az ezen a területen való szerepés lehetőségét is. Találkozott egy ügynökkel, aki elmondta neki, hogy Broome szép megjelenése és színészi tapasztalatai miatt valószínűleg sikeres karrier áll előtte pornósztárként.

Joshua Broome most férj, apa és lelkész, aki arra törekszik, hogy az emberek megismerjék Isten végtelen irgalmasságát és kegyelmét


Az első ilyen jellegű felvétel előtt Broome azt mondta, hogy egyfajta rosszullétet érzett, világosan tudta, hogy ez rossz döntés, de elnyomta magában ezt az érzést. "Vagy rosszul megy, és megaláznak, vagy jól megy, és megváltozik az életed! Ez utóbbi történt, és a következő öt évben az iparban maradtam." - emlékezett vissza a férfi.

Broome bűntudata és idegessége fokozatosan csökkent az első év alatt, amikor pornósztárként dolgozott. "Ez csak egy aktus volt számomra. A kézfogás néha személyesebb volt, mint maga a szex."

Broome elmesélte, hogy a pornóipar milyen a férfiak számára: "Hihetetlenül nagy nyomás nehezedik rád, hogy teljesíts. Bármit csinálsz, semmilyen érzelem nincs benne, ami szörnyű! Kiöli belőled a valóságos érzelmeket akár csak nézed, akár szerepelsz benne! Az intimitás teljesen kiveszett belőle! Mikor pedig túl vagy rajta, hazaérsz, rád szakad a cselekedeteid súlya."

A belső küzdelem eredményeként Broome egyre zárkózottabbá vált. Amikor nem dolgozott, eljutott oda nem bírta elviselni az embereket. "Annyira a legintimebb részemet öltem ki magamból a munkám során, hogy utoljára az emberek közelében akartam lenni." Broome egyedül érezte magát, de így akarta megvédeni magát, mert így senki nem ítélkezett felett. "Mindig is bizonyos mértékig visszahúzódó voltam." - mondta. "Egész gyerekkoromban elutasítottnak éreztem magam. Elhittem, hogy amikor egyedül vagyok, biztonságban érezhetem magam."

Broome elszigeteltsége az értéktelenség érzéséből is fakadt. Úgy gondolta, hogy képes "parancsra" szexuálisan teljesíteni, ettől pedig értékesnek érezte magát. Azt mondta: "Minél mélyebbre kerültem az iparban, annál inkább elszigeteltem magam az emberektől, mert akkor legalább nem éreztem úgy, hogy nincsenek valódi értékeim." Elhasználtnak, haszontalannak és piszkosnak érezte magát, és úgy gondolta, hogy más emberek is így látják őt. "Minden nap felébredtem, és még jobban el akartam bújni a világ elől, mert senkinek és semminek a hasznára nem vagyok. Ez a hang egyre nőtt a fejemben, és egyre hangosabb lett."

A pornósztárként eltöltött utolsó éve alatt Broome soha nem hagyta el a lakását. Teljesen csapdába esett. Nem tudott semmilyen jövőt elképzelni magának a pornóiparon kívül, és mivel elhitte ezt a hazugságot, ott is maradt, ahol volt. "Ha elhiszel egy hazugságot, az igaz lesz rád!" - mondta Broome. "Ha elhiszem, hogy egy kudarc vagyok, akkor lehetetlen lesz számomra a siker!" Abban az időben nem hitt Istenben, így csak a levegőbe tudtam kiáltani a kérdését, hogy vajon hogy tudna meghalni?!

Joshua Broome szabadulása
Joshua Broome elhatározása, hogy elhagyja a pornóipart, valami olyan dolognak az eredménye volt, amelyet csak csodaként emlegethetünk. "Talán egy év is eltelt úgy, hogy senki nem szólított a nevemen, mert elhatároltam magam addig a pontig az emberektől, hogy már csak a forgatáson kommunikáltam bárkivel, ott pedig az embernek álneve van csak." - mondta.

Egy nap bement a bankba. Miután megkötötte a tranzakciót és elindult kifelé, a pénztáros a nevén szólította: a valódi nevén: Joshua. Meg akarta tudni, van-e valami, amire szüksége van? Tudna-e bármiben segíteni neki? Broome megdöbbent. Olyan régen hallotta már a valódi nevét az álneve helyett. A pénztáros kérdése is furcsa volt, mert semmi oka nem volt arra, hogy megkérdezze, segíthet-e neki. Olyan döbbenten távozott, hogy visszagondolva azon csodálkozott, hogy nem ütötte el egy autó, miközben hazafelé sétált. Amikor visszatért a lakásába:

"Belenéztem a tükörbe, és nem ismertem fel azt a személyt, akit láttam.
Volt valami abban a néven szólításban."

Broome ekkor érezte először azt, hogy az élete teljesen kisiklott a pornóval. "Bűnösnek éreztem magam" - mondta. Eszébe jutott az édesanyja, aki annyit áldozatot hozott érte, és életében annyi szenvedést és fájdalmat élt már át miatta. Mivel Broome elszigetelte magát, nem volt jelen az édesanyja sem, hogy támogassa. Érezte ennek a kudarcnak is a súlyát, és akkor, ott, teljesen összetört.

Azonnal elhatározta, hogy elhagyja a pornóipart. Felhívta az ügynökét és mindenkit, aki csak eszébe jutott. Szerződést szegett és mintegy 50 000 dollárt veszített. Talált valakit, aki átvállalta az albérletét, és elutazott az édesanyjához Charlotte-ba. A találkozó kísértetiesen hasonlított a tékozló fiú példázatára, amelyről Jézus tanít a Lukács evangélium 15 fejezet végén. "Féltem megölelni!" - mondta Broome. De megölelték egymást és együtt sírtak. "Nem tett fel nekem sok kérdést, mert nem érdekelte. Nem érdekelte, miért mentem haza. Nem érdekelte, miért mondtam fel. Csak örült, hogy ott vagyok!"

A következő két év nehéz volt, mert Broome már nem keresett sok pénzt, de még mindig nyomasztotta bűnössége. A munkahelyein is küzdelmes volt dolgoznia, mert hazudott a múltjáról; félt, hogy ha a munkáltatók megtudják korábbi munkáját, kirúgják. Végül sikerült elhelyezkednie egy edzőteremben, ahol a munkáltatók úgy döntöttek, hogy nem tartják fontosnak a múltját.

Kapcsolatai terén azonban továbbra is nehézségei adódtak, a nők rendre elhagyták. Aztán az edzőteremben találkozott egy Hope nevű lánnyal, és elhívta futni. Futásuk során Broome úgy döntött, hogy azzal indít, elmondja neki az összes szörnyűséget, amit tett. A lány válasza megváltoztatta a férfi életét.

Azt mondta: "Megértem, hogy mindezt megtetted, de valójában ez nem te voltál." "Ez a reakció végtelenül szeretetteljes volt!" - mondta Broome. Kedvesen és szeretettel fordult hozzám, amikor úgy éreztem, hogy mindezt meg sem érdemlem. Hope azt is megkérdezte tőle: "Tudod, ki az Isten?" Broome azt mondta, hogy tudja, hogy mindent Isten teremtett. A lány azt is megkérdezte van-e kapcsolata Vele? A férfi nem volt biztos abban, hogy ez mit jelent. De beleegyezett abba, hogy Hope-pal együtt templomba járjon, és a lelkész prédikációi alatt Broome rájött, hogy Jézus bűnössége ellenére is szereti. Broome egész életében vágyott apja szeretetére; most rájött, hogy valójában van Atyja, aki szereti. Isten szeretete miatt képes volt elengedni a szégyent és a terheket, nemcsak a pornó, hanem az egész élete kapcsán.

Joshua Broome feleségül vette Hope-ot, és két fiuk született. A család az iowai Elyben él, ahol Broome a helyi gyülekezet vezető lelkésze. A múlt heti Instagram-bejegyzésében azt írta:

"Milyen csodálatos és hatalmas az Isten. Köszönöm azoknak, akik imádkoztak értem, amikor évekkel ezelőtt eltévedtem. Köszönöm azoknak, akik csatlakoztak hozzám az életembe, és olyan lehetőségeket adtak nekem, amelyeket nem érdemeltem meg. Köszönöm anya, hogy soha nem láttál kevesebbnek annál, mint ahogy Isten lát engem. Köszönöm Istennek, hogy kitartóan várt rám. Imádságom az, hogy Isten engedje meg, hogy legyek annak a kegyelemnek a hírvivője, amelyet sokak által megtapasztaltam, és az a fény, amelyet én is kaptam. Köszönöm Jézus, hogy új életet adtál nekem. A halál miattad nem győz le minket! "