A BEBÖRTÖNZÖTT MAFFIATAG MEGTÉRÉSE

Egy maffiatag, aki létének nagy részét börtönben, illetve a börtönön kívül, bűnözőktől hemzsegő életet élve töltötte, végül összetörve, érzelmileg darabokra tört, és szörnyű válaszúton találta magát."Tudtam Istenről, de nem ismertem Őt. Ultimátumot adtam neki" - mondta nemrég Robert Borelli a 'The Prodigal Stories Podcast' című műsorában. "Azt mondtam: 'Jobb lenne, ha valaki megölne, vagy megváltoztatna.' " Borelli, aki a Gambino bűnözőklán tagja volt, megkeményedett életet élt, de a tiszta érzelmek pillanata eluralkodott rajta, ahogy egyedül ült börtöncellájában, elszakítva lányától és szeretteitől."Úgy sírtam, akár egy kisgyermek" - mondta. "Összetört a szívem, apró darabokban hevert."

Borelli élete teljesen átalakult, amikor az egykori maffiózó magához ölelte Krisztust, majd elindított egy szolgálatot, amelynek célja hihetetlen megtéréstörténetének elmesélése volt. "Annyira hálás vagyok, hogy Isten meghallgatta szívem kiáltását abban a börtöncellában" - mondta. -

"Ő újra összerakta összetört szívem darabjait."

Borelli háttértörténete
Borelli, aki 1954-ben született a New York állambeli Brooklynban, felidézte, hogyan uralta a maffia a környéket. A férfiak látszólag pozitív lehetőségeket kínáltak a helyieknek a sportfogadás és egyéb lehetőségek terén, illetve hogy megőrzik a környék biztonságát. Borelli úgy érezte, hogy a banda kezében van minden. A látszólagos presztízsüktől elragadtatva náluk kezdett dolgozni. "Kis koromban vonzónak találtam ezt" - mondta. "Szóval elkezdtem nekik apró szívességeket teljesíteni."

Borelli azt mondta, hogy az apja sokat dolgozott, és a maffia idősebb férfi tagjai megadták neki azt a figyelmet, amire vágyott, ami tovább növelte ezzel a vonzerejét. "A családommá váltak, egész korán" - mondta. Az egyik srác néha olyan dolgokat mondott, ami Borelli szívére és elméjére hatott, és olyan magot vetett el, ami hatással volt a világképére. Elhagyták a maffia tevékenységét, ám az egyik tag a vasútállomásra vagy a munkahelyükre sétáló emberekre mutatott. "Ezek a balekok. Mennek és dolgoznak, és a pénzük felét a kormánynak kell adniuk" - mondta. "Mi vagyunk a bölcsek."

Borelli élete teljesen átalakult, amikor az egykori maffiózó magához ölelte Krisztust


Borelli azt mondta, úgy érezte ekkor, hogy 'baleknak' fogja magát érezni minden egyes alkalommal, amikor megpróbál majd normális munkát végezni. Sajnos ennek eredményeként folyamatosan visszaesett a bűnözői körbe.

Veszélyes út
18 éves korára Borelli a bűnüldözés elől bujkált egy gyilkossági nyomozás közepette, és nem volt hajlandó feladni senkit, aki érintett volt. "Az első letartóztatásom két gyilkosság és fegyverbirtoklás miatt történt" - mondta. "Akkor még csak 20 éves voltam." Ahogy teltek az évek, és Borelli visszatért az utcára, elkezdett kábítószert árulni és fogyasztani – ami tovább rontotta az életét. "Teljesen elmerültem a kábítószer-kereskedésben, majd a drogok kezdtek el uralni engem" - mondta.

"Elértem a mélypontomat.. drogfüggő lettem."

1993-ban született egy lánya, de az a kislány sajnos elszakadt tőle ezekben a bűnözéssel teli években. Borelli mindig azt mondta, hogy a kábítószerezést választotta ahelyett, hogy a gyermekével lett volna, és ez sokáig kínozta őt. Az ex-maffiózó a hírhedt New York-i Rikers-szigeten kötött ki. Nincstelenül, a maffia vagy a család segítsége nélkül egyedül volt és összetört. Ekkor kérte Istent, hogy vegye el az életét, vagy alakítsa át. Ugyanebben az időben alkut kötött a kormánnyal, hogy együttműködik a hatóságokkal, és belép a tanúvédelmi programba. "Amikor a kormány felajánlotta, elfogadtam az ajánlatot" - mondta Borelli. "Láttam, hogy Isten elmozdít ebből a helyzetből… Ő tiszteletben tartotta szívem vágyát, hogy jobban megismerjem Jézust."

Egy új élet
Borelli elszakadt a barátoktól és a családtól, amikor új életet kezdett a tanúvédelmi programban. Ugyanakkor hite is ugrásszerűen megnőtt. Jézus ölelése mindent megváltoztatott. "Amikor meggyóntam és megbántam... Hiszem, hogy [Isten] lelke belém költözött, és teljesen új kezdetet adott nekem vele" - mondta. A volt maffiatárs végül kilépett a tanúvédelmi programból, megnősült, és újra felvette a kapcsolatot a lányával. Borelli könyvet is írt életéről 'A tanú' címmel. Most elkötelezte magát, hogy megismertesse az emberekkel Jézust és a saját történetébe ágyazott központi igazságot:

"Sosem késő egy új kezdethez."


Ezeket is ajánljuk


A pásztor tudja, hol talál

Híres pornósztárból lett lelkész

Helyreállított önbecsülés


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Egy maffiatag, aki létének nagy részét börtönben, illetve a börtönön kívül, bűnözőktől hemzsegő életet...

Közzétette: Nicelife2023. február 12., vasárnap