AZ ASZTROLÓGIA ÉS A JÓSLÁS VESZÉLYEI

Marcia Montenegro asztrológus volt, akinek mára az a küldetése, hogy figyelmeztesse az embereket a horoszkóp, a jóslás veszélyeire, és arra, hogy az emberek ne Istentől távoli forrásokhoz fordulva keressék az igazságot."A jóslás az, amikor valamilyen természetfeletti útmutatást keresel, de Istenen kívül, Isten akaratával ellentétes módon. Isten ezt az utat és módszert határozottan elítéli." - magyarázta az egykori asztrológus. Montenegro elmondta, hogy a jóslás egy próbálkozás az emberek részéről az általános eszközökön túl bizonyos élethelyzetekben szükséges útmutatás megszerzésére, ami megnyilvánulhat a Tarot-kártyák használatában, az asztrológiában, a numerológiában vagy akár a tealevél olvasásában.

Egyesek megpróbálják az asztrológia igazolására a Bibliát használni, az égitestek ugyanis hitük szerint hatással vannak az emberi dolgokra és mindennapokra, vagy úgy tesznek, mintha a csillagok segítségével meg tudnák jósolni a jövőt valamiképpen az evangéliummal összhangban.

"Sok keresztény összezavarodik ettől." – mondta Montenegro, megmagyarázva, miért nem keveredhet az asztrológia és a Biblia. Konkrétan tisztázta az asztrológia és a csillagászat közötti különbségeket. "Az asztrológia és a csillagászat két különböző dolog. A csillagászat tudomány és konkrét adatok kielemzésén alapul. Megfigyelik az égitesteket és szigorúan a tények mentén történnek a megállapítások az égitestek vonatkozásában. Az asztrológia pusztán feltételezéseken, kitalációkon alapul." - magyarázta az egykori asztrológus.

Marcia Montenegro asztrológus volt, akinek mára az a küldetése, hogy figyelmeztesse az embereket a horoszkóp, a jóslás veszélyeire


Korábbi hivatásos asztrológusként elmesélte, hogy annyira hitt ebben az egészben, hogy egyszer nem volt hajlandó aláírni egy lakásbérleti szerződést, míg a Merkúr retrográdban volt, attól tartva, hogy nagy baj történne, ha ezen bolygóállás idején szerződne. A retrográd jelenség egy optikai csalódás, amely évente néhányszor kibontakozik, és úgy tűnik, hogy visszafelé mozog a pályáján. A hangsúly a 'tűnik' szón van, merthogy ez csupán a Földről nézve látszik így, elvégre az is mozog.

Az asztrológusok úgy vélik, hogy az égbolt eseményei hatással vannak a földi életünkre. Így a bolygók retrográd mozgása esetén az emberek spekulálni kezdenek, babonákat találnak ki és olyan elméleteket gyártanak, mely komolyan összezavarhatja a mindennapi életet. Ezt a meggyőződést szem előtt tartva félt Montenegró aláírni anno a bérleti szerződést. Mára azonban ő egy keresztény, aki igyekszik visszaszorítani ezt az irányzatot.

"Mi az asztrológia? Ez a jóslás egy formája! Mert olyan jelentést olvasunk a bolygók állása alapján, ami nincs ott, nem létezik! Az asztrológia sok ember számára ártalmatlannak tűnik, mert szinte mindenhol jelen van, az internet által pedig még hozzáférhetőbb lett mindenki számára."

Montenegro azonban pontosan elmagyarázta, miért nem ártalmatlan, és megkongatta a vészharangot az ilyen káros tartalmak interneten történő elterjedése és terjesztése miatt. "A Z generációt lebilincseli ez az egész, és az internet miatt könnyen és gyorsan elérhető számukra. Felmegy a netre, és már talál is asztrológust, horoszkópot, jóslást, mindent. Mivel elérhetőbb, népszerűbb és általánosabb ez az egész, mint korábban, emiatt az emberek nem veszik észre, mi is ez valójában. Az ilyen csillogó, érdekes, szórakoztató tények mögött egy olyan hitrendszer áll, amely teljesen Istennel szemben áll és Isten mélységesen elítéli."

Az egykori asztrológus a horoszkópokat és az asztrológiát egy csinos házhoz hasonlította, amely kívülről pompásnak tűnik, de belülről nézve ócska és rozoga. Bár szórakoztatónak tűnik, az asztrológia a sötétség útja.

"Kívülről pompásan néz ki, és lehet, hogy egy gyönyörű dísz van az ajtón, hangulatos égők izzanak az ablakban, és azt gondoljuk: 'Ó, milyen gyönyörű otthon!' Aztán kinyitjuk a bejárati ajtót, bemegyünk, és sötét van, a padló lyukas, korhadt, és nyikorog, a falak koszosak és igénytelenek." Az asztrológiát sokan pedig úgy kezelik, mint egy játékot, amelyet kinevetnek. Montenegro azonban figyelmeztette az embereket, hogy tekintsék sokkal baljósabbnak ezt az irányzatot. "Isten teljesen megtiltotta és elítélte ezt az egészet, tehát egy keresztény számára is ez legyen a hozzáállás!" – mondta.


Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Marcia Montenegro asztrológus volt, akinek mára az a küldetése, hogy figyelmeztesse az embereket a...

Közzétette: Nicelife2023. március 17., péntek