10 BIBLIAI KARAKTER, AKIK...

Mindenki hibázik az életében, de Isten a hibák ellenére is munkálkodni akar az életünkben. Valódi bűnmegváltó. Isten tudja, hogy gyenge vagyok, és egyébként Ő bennem dolgozik. Valójában a gyengeségeim révén működik a legjobban, ha megalázom magam és megvallom bűneimet, ahelyett, hogy elfeledném ezt az egészet."De ő ezt mondta nekem: 'Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.' Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem."
(2 Korinthus 12:9)

Nem dob fel kicsit, hogy a Biblia tele van olyan valódi emberekkel, akik időnként hibáztak, nem is kicsit, de máskor pedig az Istenbe vetett hitükkel cselekedtek? Ezek az emberek megváltoztatták a hozzáállásukat azáltal, hogy megtanultak bízni Istenben, és neked is ezt kell tenned.

1. Jákob önző csalóként kezdte…
…de bízott az Úrban anélkül, hogy embereket vagy dolgokat kellett volna manipulálnia. Olyan érzésed van, hogy akik körülötted vannak, azokat irányítanod kellene? Ez az érzés olyan erős, hogy a hazugság sem áll távol tőled? Istennel birkózol, de végül engedd, hogy az Ő terve valósuljon meg az életedben. Hidd el, hogy ez egyébként is sokkal jobb terv, mint a tied.

2. József hencegve indult el, aki fel akarta emelni magát a testvérei előtt….
…de példává vált a testvérek türelmére, bölcsességére és megbocsátására. Néha dicsekszel az áldásaiddal? Valószínűleg te értékelni tudod ezeket az áldásokat maximálisan, de a túlzott dicsekvés többet árthat a környezetednek, mint használhat.

3. Mózes az egyiptomi megölésével próbálta elérni az igazságosságot…
…de tovább vezette Isten embereit a szabadságra békével és türelemmel. Azonnal ugrol, ha igazságszolgáltatást kell tenned? Vagy esetleg először imádkozol, és megvárod Istent, míg ő cselekszik?

4. Gideon kétségbeesett és megijedt…
…de folytatta a hadsereg győzelemre vezetését. Félsz, hogy nem vagy elég jó? Egyedül sosem leszel elég jó, de ha Isten szelleme benned van, akkor és csakis akkor leszel mindig elég jó.

Mindenki hibázik az életében, de Isten a hibák ellenére is munkálkodni akar az életünkben


5. Dávid hagyta, hogy a vágya irányítsa, majd gyilkossággal fedezte be…
…de teljes szívből bűnbánatot tartott, pénzt gyűjtött a templomépítéshez az Isten tiszteletére. Talán lehangolt vagy a múltbéli bűneid miatt? Vidd a Golgotára azokat, és Isten, amikor megbocsátott, akkor tovább léphetsz egy boldogabb jövő felé.

6. Jeremiás nem hitte el, hogy meg tudja tenni azt, amit Isten rábízott – azt mondta, hogy túl fiatal…
…de mindazt prófétálta, amit Isten közölt vele. Borzasztóan sajnálod, úgy gondolod, hogy túl……. (idős, fiatal, kövér, sovány, okos, buta, stb.) vagy? Számos tulajdonsággal felcímkézheted magadat, melyek csak arra szolgálnak, hogy visszatartsanak téged. Azonban ezt vésd a szívedbe, bárki is legyél:

tökéletesen felkészültél arra, amire Isten elhívott téged.

7. Péter buzgalma mindig arra késztette őt, hogy ereje felett levő dolgokat végezzen el…
…de Isten erejében és időzítésében végül sok ember számára hirdette az evangéliumot, és a "Szikla a hitben" becenévvel élt. A saját erőddel próbálsz-e elérni dolgokat, vagy rábízod magad a Szentlélek segítségére, és imádkozol? Talán gyorsabbnak tűnik a saját erőd, de az eredmény sose elég erős, és sose jó, mert nem vártad meg Isten bölcs vezetését.

8. János azzal vitatkozott a többi tanítvánnyal, hogy melyikük lenne a legnagyobb…
…de később valóban meglátta Isten teljes királyságának a kinyilatkoztatását, és rájött, hogy nem számít, hogy ő hol van abban a királyságban, mert minden Istenről szól. Aggódsz az anyagi- és egészségi állapotod, a teljesítményed és a szépséged miatt? Az élet sokkal egyszerűbb, ha Krisztusra nézel ahelyett, mint a tükörbe.

9. Mária Magdolna egykor megszállott volt hét démon által, és valószínűleg annyira elrejtette ezt az emberektől, amennyire csak tudta…
…de gyógyulása után Jézust követte egész életében, és még ő volt a legelső ember is, aki meglátta a feltámadt Krisztust. Félsz az emberektől a múltban történt dolgaik miatt? A rossz emlékeket Jézus gyógyító érintése törölheti. És akkor tovább követheted Krisztust tiszta szívből, majd segíthetsz másoknak is, hogy ők is megismerhessék jelenlegi helyzetüket.

10. Pál öröksége iránti vágya Krisztus sok követőjét ölte meg…
…de miután Jézust valóban meglátta, megbánta, és ezt a lelkesedést a Krisztus iránti szerelemre és evangelizációval teli életre változtatta. Engeded, hogy a múltad visszatartson? Ne feledd, hogy vadonatúj alkotás vagy. A "régi te" elment. Az "új te" más vagy. Cselekedjen az "új te".


Ezeket is ajánljuk


10 ima, melyet Isten mindig megválaszol

Távol érzed Istent? íme 11 igevers!

20 ima egy elfoglalt napra


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Mindenki hibázik az életében, de Isten a hibák ellenére is munkálkodni akar az életünkben. Valódi...

Közzétette: Nicelife2020. szeptember 1., kedd