10 MEGTANULANDÓ BIBLIA-VERS

A Biblia arra tanít bennünket, hogy Isten parancsát kössük a szívünkhöz. "Kösd ezeket a szívedre mindenkor, fűzd ezeket a nyakad köré" - olvassuk a példabeszédek könyvében (Péld 6.21).Néhány ortodox zsidó ezt szó szerint veszi, és a hivatalos öltözéke részeként a nyaka körül egy kis dobozt visel, amely a tízparancsolatot tartalmazza. De mit jelent a keresztények számára, hogy Isten szavait a szívünkhöz kössük? Az egyik módja ennek az, hogy kiválasztunk egy csokornyi verset, amelyet megtanulunk. Azzal, hogy megtanulunk versszakokat és szavakat, arra ösztönözzük magunkat, hogy újragondoljuk és újra elismételjük a szavakat a fejünkben, aminek következtében ezek állandóan a gondolatunkban lesznek.

Itt van 10 bibliai vers, amivel el is kezdheted. Tanuld meg ezeket, gondolkodj ezeken!
Így hamarosan "a nyakad köré tekerheted azokat".

"Ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem alakuljatok át az értelmetek megújításával, hogy felismerjétek, mi Isten akarata, mi a jó, neki kedves és tökéletes." (Róma 12:2)

"Ti keressétek először Isten országát és annak igazságát, és mindezt megkapjátok ahhoz." (Máté 6:33)

"Ne legyetek semmiben se aggodalmaskodók, hanem minden helyzetben hálaadással végzett imádságban és könyörgésben terjesszétek a kéréseteket Isten elé!" (Fil 4:6)

"Isten békéje pedig, amely meghalad mindenféle értelmet, megőrzi a szíveteket és az elméteket Krisztus Jézusban." (Fil 4:7)

Itt van 10 bibliai vers, amivel el is kezdheted. Tanuld meg ezeket, gondolkodj ezeken


"Egyébként, testvérek, arra irányuljon a gondolatotok, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami dicséretes, ami erényes és magasztos." (Fil 4:8)

"Ne félj, mert én veled vagyok! Ne tekingess semerre, mert én vagyok a te Istened! Megerősítelek és megsegítelek, s támogatlak téged a szabadító jobbommal." (Ésa 41:10)

"Ne aggódjatok tehát a holnapért, a holnap majd aggódik önmagáért. Elég a napnak a maga baja." (Máté 6:34)

"Minden utadon rá gondolj, s Ő majd igazgatja a lépéseidet." (Péld 3:6)

"Járjak bár a halál árnyékában, nem félek semmiféle bajtól, mert te velem vagy. A vessződ és a pásztorbotod megvigasztal engem." (Zsolt 23:4)

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki őbenne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Ján 3:16)


Ezeket is ajánljuk


Isteni hívószámok

Mi atyánk, ki vagy a mennyekben..

Isten válaszai számodra


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv A Biblia arra tanít bennünket, hogy Isten parancsát kössük a szívünkhöz. "Kösd ezeket a szívedre mindenkor, fűzd ezeket a nyakad köré" - olvassuk a példabeszédek könyvében (Péld 6.21).

Közzétette: Nicelife2022. október 7., péntek