10 IMA, AMELYET ISTEN MINDIG MEGVÁLASZOL

Az ima egyszerre lehet szép, egyszerű vagy akár bonyolult dolog is. Mindenki különböző módon imádkozik, és a mi mindig szerető Istenünk mindegyiket meghallja.Hogy kapunk-e választ? Az egy egészen más történet. Néha a válasz azonnal érkezik, és néha várnunk kell. Vannak azonban bizonyos dolgok, amelyekért úgy imádkozhatunk, hogy biztosak lehetünk abban, hogy Isten mindig megválaszolja és megadja kérésünket. Miért érkezik ezekre az imákra mindig válasz? Mert növekednünk kell Őbenne és többet kell érzékelnünk jelenlétéből az életünkben.

Íme 10 ima, melyeket Isten kivétel nélkül mindig meghallgat.

1. "Használj engem a Te dicsőségedre!"
Az Úr egyik legnagyobb öröme, ha az Ő dicsőségére cselekszel. Néha nehéz lehet megfejteni, mit kell tenned vagy hova irányít téged. Ilyenkor egyszerűen csak kérdezd meg tőle és Ő válaszol. Lehet, hogy valami nagy dolgot vár tőled, mint egy meghatározott célból létrehozott nonprofit szervezet beindítása, vagy valami kisebb, de ugyanolyan erős cselekedetet, mint egy hajléktalan ember étkezésének biztosítása. Használd a tőle kapott egyedi tehetségedet, hogy más embereket elérj azon keresztül.

2. "Bocsásd meg bűneim!"
Szerető és irgalmas Istent szolgálunk, és mindannyian bűnösök vagyunk. Nincs tökéletes keresztény. Mindannyian megbotlunk, és néha elesünk, de a szívünk megnyitásával és bűneink megvallásával megbocsátást nyerhetünk. Jézus meghalt, hogy megmentsen minket bűneinktől. Nem csak azon a napon a kereszten, hanem életünk minden napján megbocsát.

3. "Mutasd meg nekem magad!"
Elfoglalt és zsúfolt mindennapjainkban nehéz meglátni és meghallani, ahogy az Úr vezet minket. Ha egyszerűen megállunk és megkérjük őt, hogy mutassa meg magát nekünk, akkor megteszi általában valamilyen csodálatos és lenyűgöző módon. Különböző módon tárja fel magát mindannyiunk számára. Néhányunknak belső hang formájában, másokhoz látomásokon és álmokon keresztül szól. Időnként azért szól hozzánk, hogy rámutasson a lehetőségre vagy erőforrásra, amelyre pont szükségünk van.

Ha tényleg elszántad magad, szánj egy kis időt a nap folyamán, hogy elcsendesedj, és kérd tőle, hogy tárja fel magát az életedben. Ezután figyelj a legkisebb dolgokra is a nap hátralevő részében. Nem mindig mutatkozik meg egyértelmű, nyilvánvaló módon. Néha kicsi más úton kell megtalálnunk a választ.

Mindenki különböző módon imádkozik, és a mi mindig szerető Istenünk mindegyiket meghallja


4. "Adj nekem bölcsességet!"
Ahogy a Biblia mondja: nem szabad a saját értelmünkre támaszkodnunk. Ez különösen nehéz lehet a kihívásokkal teli időkben. Ha olyan helyzetbe kerülsz, amikor nem tudod, mit kellene tenned, kérdd az Urat, hogy adjon neked bölcsességet. Néha amikor stresszhelyzetbe kerülünk, a saját gondolataink helyett egy megbízható lelkész vagy barát útján mondja el számunkra, hogy mit kellene tennünk, máskor azonban közvetlenül hozzád fog szólni.

5. "Erősíts meg engedelmességben!"
Mindannyian tudjuk, hogy amikor az Úr kér tőlünk valamit, engedelmeseknek kell lennünk. Időnként azonban ez nagyon-nagyon nehéz lehet. Például, ha arra várunk, hogy történjen valami, nehéz nem a saját kezünkbe venni az irányítást és menni a saját fejünk után. Ha szorongsz és kétségek közepette vagy, kérd az Urat, hogy erősítse meg engedelmességed. Kérdezd meg tőle, hogy mit tegyél, hogy cselekedni tudd azt, amit kért tőled. Számomra megnyugvás, amikor hallom vagy látom a következő mondatot: "Légy nyugodt és tudd meg, hogy én vagyok az Isten.", mely arra emlékeztet, hogy tovább kell hallgatnom és engedelmesnek lennem. Mert Ő akkor is dolgozik, amikor nem látom.

"Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől,
aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja."
(Jakab 1: 5 (NLT))

6. "Segíts hirdetni Isten szeretetét!"
Világunk egy őrült hely, tele különböző világlátással, gondolatokkal és ötletekkel. Tudjuk, hogy az emberekkel való kommunikáció legjobb módja az, ha megmutatjuk az Úr szeretetét, de sokszor nehéz rájönnünk, hogyan kell ezt tenni. Ha kéred az Urat, hogy segítsen hirdetni az Ő szeretetét, nem fog magadra hagyni. Lehet, hogy egy keresztény nonprofit szervezetet vagy jótékonysági tevékenység önkéntes munkát végző segítőjeként lesz erre lehetőséged, de az is lehet, hogy egy egyedülálló anyának kifizetett élelmiszer-ellátmány vagy egy idős szomszéd elkísérése az orvoshoz lesz a megoldás.

7. "Adj tisztán látást!"
Az életnek nevezett utat időnként nehéz járni és sokszor zavaros lehet. Az utolsó dolog, amit az Úr akar, az az, hogy rossz úton haladj vagy rossz döntést hozz. Lehet, hogy néha időt és türelmet igényel a válasz, de az Úr mindig egyértelműen válaszol ezekre az imákra. Isten ugyanis, aki ezt mondta:

"Sötétségből világosság ragyogjon fel, ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán." (2Korinthus 4:6)

8. "Segíts békére lelnem!"
Saját életünk sokszor kaotikus lehet, nem is beszélve a világban zajló dolgokról. Legtöbbször a béke megtalálása szinte lehetetlennek tűnik. Az Úr nem akarja, hogy szorongás közepette és veszélyhelyzetben éljünk. Békéért folytatott imáinkat mindig megválaszolja!

"Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket.
Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.."
(Jeremiás 29:12-13 (NLT))

9. "Igazítsd szívemet a Tiédhez!"
Ez a világ egy vidám hangulatú hely lehet, de sokszor olyan nehéz, ha a szívünk ítélkezéssel, nehezteléssel vagy más negatív érzéssel van tele. Ha megkérjük az Urat, hogy igazítsa szívünket az Ő szívéhez és megbocsátást kérünk, Ő megtisztít minket minden mérgező dolgoktól, amelyek a szívünkben gyökereznek. Szeret minket és azt akarja, hogy egyre jobban és jobban hasonlítsunk rá, így ez is egy ima, amelyre mindig válaszolni fog.

10. "Hangold össze gondolataimat a Tiéddel!"
Gondolatainkat rengeteg impulzus, kép, inger, vélemény, információ éri nap mint nap. Tudjuk jól, hogy amiről gondolkodunk, amit a szívünkben forgatunk, az határoz meg bennünket. Ennek ellenére nem tudunk teljes mértékben elhatárolódni a társadalomtól és a médiától. Időnként mindnyájan elveszünk a környezetünk szabta gondolatainkba. Ebben a helyzetben a legjobb, ha megkérjük az Urat, hogy formálja gondolkodásunkat Neki tetszővé. Imádkozz:

"Drága Mennyei Atyám! Szeretnék Benned növekedni, és minél többet Belőled az életemben. Imádkozom, hogy erősíts meg és adj képességet és lehetőséget, hogy Téged dicsőítselek. Köszönöm, hogy szeretsz és megbocsátod bűneimet minden nap. Imádkozom, hogy mutasd meg magad az életemben. Adj nekem bölcsességet, hogy mit kell tennem életem egyes helyzeteiben, erősíts engem engedelmességben és segíts, hogy azt tegyem, amit tőlem kérsz és vársz.

Mutasd meg a helyes utat és igazíts helyre, ha tévelyegnék. Mutasd meg nekem, hogyan hirdessem szereteted a körülöttem élőknek. Tisztítsd meg a gondolataimat, hogy beszédem is megtisztuljon. Segíts összehangolni a szívemet és az elmémet, hogy egyre inkább elváltozzak a Te tetszésedre. Köszönöm, hogy minden imámra tökéletes időben adod meg a tökéletes választ, még ha azt nem is mindig értem meg elsőre. Jézus nevében imádkozom! Ámen."


Ezeket is ajánljuk


"Ha olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek.."

Mit jelent valójában: "Szüntelen imádkozzatok"!?

10 igevers a félelemről


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Az ima egyszerre lehet szép, egyszerű vagy akár bonyolult dolog is. Mindenki különböző módon imádkozik, és a...

Közzétette: Nicelife2020. május 7., csütörtök