15 ÉRZELMILEG GYÓGYÍTÓ IGEVERS MEGSEBZETTEKNEK

27 évesen rájöttem, hogy valami meggátol abban, hogy igazi apa-lánya kapcsolatot építsek ki az Úrral. Felnőttnek lenni, és megpróbálni továbblépni a gyermekkori zaklatás, erőszak, érzelmi bántások és alacsony önértékelés után, rendkívül nehéz volt. A mai napig érzem, hogy néha felszakad ez a seb. Amikor egyetlen apafigurát sem tudsz elfogadni, hogyan kell kötődni az Atyaistenhez? Nemrég váratlan vigaszt találtam néhány érzelmileg gyógyító igevers olvasása közben.Ez a 15 csodálatos bibliavers segít begyógyítani egy apa vagy bárki más által okozott sebeket. Segítenek abban, hogy bizalommal, megújult bizalommal szeresd Mennyei Atyádat.

1. "Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból." (Zsoltárok 34:18)

Depresszió, bánat, gyász… Isten melletted van; engedd meg magadnak, hogy rátámaszkodj. A gyógyító szentírások emlékeztetnek benneteket, hogy Ő úgy engedi a fájdalmat, ahogy egy apa engedi szeretett gyermekének, hogy felkeljen és megtegye első lépéseit. A fájdalom növekedésre késztet, akár tetszik, akár nem, egyszerűen el kell fogadnunk Isten Szeretetét.

2. "Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen." (Jeremiás 31:3r)

Egy újabb vers, amitől megborzongok és elsírom magam. Az a gondolat, hogy valaki jobban szeret, mint amennyit el tudok fogadni, nagyon megnyugtató gondolat. A gyógyító szentírások arra emlékeztetnek, hogy bárki is vagyok, bárhogyan is élek, akárhogyan is nézek ki… Minden, ami vagyok, annyira fontos és szeretetni való valaki számára, ami túlmutat az emberi felfogóképességen.

3. "Értéke(d) sokkal drágább az igazgyöngynél." (Példabeszédek 31:10r)

A gyógyító szentírások közül ez az egyik mindig megfogott. Nagyon fontosnak és szépnek érzem magam! Gondolj egy tengernyi aranyra, drágagyöngyökre, rubinokra, amely fényes és csillogó a nap alatt. És tekints arra, mennyire más, ahogy a napfény rád fókuszál. Te a tökéletlenségeiddel, bizonytalanságaiddal, sebeiddel, traumáiddal… Többet érsz, mint egy gyöngyfolyó és arany csecsebecsék.

4. "Isten remekműve vagy." (Az efézus 2:10 alapján)

Isten nem hibázhat, Ő minden tekintetben tökéletes. És te a teremtménye vagy. Nem vagy tökéletes, de az Ő legjobb munkája vagy, mert szabadon szeretheted őt minden erődből. Használd ezeket a gyógyító verseket, hogy emlékeztesd magad erre.

5. "Én veletek vagyok minden napon." (Máté 28:20r)

Nem számít, ha vétkezel, nem számít, ha kudarcot vallasz, nem számít, ha kételkedsz benne, Ő annak ellenére mindig készen áll, hogy kitárja a karját neked, mint szeretett gyermekének.

Ez a 15 csodálatos bibliavers segít begyógyítani egy apa vagy bárki más által okozott sebeket


6. "Kelj föl, kedvesem, szépségem!" (Salamon éneke 2:10r)

Jézus szereti az Egyházát, Menyasszonynak, Szent Városnak, Új Jeruzsálemnek nevezi. Az arannyal és ékszerekkel, finom vászonnal és gyöngyökkel díszített gyönyörű dísze vagy az Egyháznak, és bármilyen nehézséged van, Jézus mindig arra vágyik majd, hogy közelebb vonjon magához.

7. "Isten van benne, nem fog megbukni." (Zsoltárok 46:6 alapján)

Támaszkodj az Úrra, és Ő kölcsönözze neked az Ő erejét. Bízz benne, az Ő kegyelméből nem fogsz kudarcot vallani.

8. "Az Úr veled van, erős vitéz!" (Bírák 6:12)

Te egy harcos vagy; bátran harcolj Sátán és e világ gonoszságai ellen. Harcolj tovább, az Úr a te pajzsod.

9. "Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége." (Zsoltárok 91:4)

Megvéd az esőtől és a könnyeidtől. Ez és sok gyógyító szentírás arra emlékeztet bennünket, hogy Isten mindenható, tele van szeretettel, és aktívan keresi a te jólétedet. Ha kéred Tőle, melegséget és menedéket ad neked.

10. "Ti sok verébnél értékesebbek vagytok." (Máté 10:31r)

A veréb kicsi madár, kevésbé értékes, mint bármely madár. Mégis, még egy kis veréb sem eshet a földre anélkül, hogy Isten ne tudna róla. Többet érsz, mint egymillió veréb, szóval képzeld el, mennyit törődik veled az Atyád, ha megbotlasz és elesel.

11. "Ékes korona leszel az Úr kezében, királyi fejdísz Istened tenyerén." (Ésaiás 62:3)

Annyi sok balszerencse után, és bűneid ellenére is megvigasztalódhatsz: Istennek a szépséged mindig jelenvaló. Fényes vagy a tenyerében, méltó arra, hogy kincsként mutasson meg a világnak.

12. "Mikor még sötétségben voltál, már szerettelek." (A Róma 5:8 alapján)

Még a depressziód legmélyebb bugyraiban is, a legkeményebb szívfájdalmaidban és fájdalmaidban is, a gyógyító igeversek arra emlékeztetnek bennünket, hogy Isten mindig is ott volt. Lehet, hogy nem érzed Őt állandóan, de hűséges, buzgó irántad és szerető.

13. "Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos;
csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt."
(Zsoltárok 139:14)

Túl sovány, túl kövér, túl sápadt, túl sötét, fekete, fehér, rátermett, mozgássérült… Bárhogy is gondolod, Isten tökéletesnek alkotott a maga számára, tökéletesen arra, hogy szeresd és kövesd Őt, ahogyan a gyermek az apját követi.

14. "Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged." (Ézsaiás 43:2)

Mindig veled lesz, még a legnehezebb és legmagányosabb időkben is. A gyógyító igeversek arra emlékeztetnek, hogy hazavisz, a karjában, mert az Ő Gyermeke vagy. Melyik apa ne tenné meg ezt szeretett fiáért vagy lányáért?

15. "Szépséget csinál a hamuból." (Ésaiás 61:3 alapján)

Lehet, hogy úgy érzed, elvesztettél valamit, amit soha nem kaphatsz vissza, de Isten úgy fog feltámasztani a nyomorúságodból, ahogy egy főnix újjáéled a hamvaiból. Az Atya Isten új életet akar adni neked.

Remélem, hogy ezek az érzelmi erőt szolgáló gyógyító versek segítenek majd megtalálni a keresett gyógyulást. Ha volt egy érzelmileg tőled távol lévő apád, az önbecsülés és az apa iránti bizalom felépítése nehéz lehet, és hosszú ideig tart – hónapokig, évekig, egy életen át –,

de maradj biztonságban az Úr, a te Atyád ölelésében.

Továbbá szeretnélek megnyugtatni, hogy segítségre szorulni nem szégyen! Ha úgy érzed, beszélned kell azokról a lelki sebekről, amelyek a lelki fejlődésedet és mentális egészségedet hátráltatják, kérd valaki segítségét, akiben megbízol. Például egy jól ismert pap és/vagy egy keresztény terapeuta. Mindeközben nagyon remélem, hogy ez a 15 igevers segít begyógyítani az apai sebet (vagy bármilyen sebet), amely a lelkedet bántja, és építeni fogja a kapcsolatod Istennel, Atyáddal.


Ezeket is ajánljuk


17 szorongás elleni Igevers, ami visszaveri Sátán próbálkozásait

Hogy teljen egy keresztény napja?

Ismerd meg jobban Istent!


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Felnőttnek lenni, és megpróbálni továbblépni a gyermekkori zaklatás, erőszak, érzelmi bántások és alacsony...

Közzétette: Nicelife2022. július 12., kedd