7 MÓD ARRA, HOGY MEGFEJTSD ISTEN HANGJÁT

A kutatók dekódolták a két megmaradt Holt-tengeri tekercsek egyikét, feltárva egy egyedülálló 364 napos kalendáriumot, amely beszámol két olyan ünnepről is, amiket a Biblia nem említ.Emlékezhetünk arra, hogy a Holt-tengeri tekercseket a 20. század legnagyobb régészeti leletének nevezték, amelyek magukba foglalják az Ószövetség minden könyvéből származó töredékeket, kivéve Eszter könyvét, valamint a Második Templomi korszakból származó írásokat is. Az újonnan feltárt ünnepségek; az Új Bor és az Új Olaj Ünnepe, talán ezek a Hetek Ünnepének a bővítményei. (2Krónikák 8:13)

A tekercs lefordításához a kutatók egy titkos kódban több, mint 60 apró szekciót rekonstruáltak, amely több, mint egy évig tartott. Nem vagyok biztos abban, hogy van türelmem ilyen hosszú és részletes folyamatra, de nagy érdeklődést keltettek bennem a rejtélyek megfejtéseivel. Talán ezért is szeretném, ha könnyebb lenne felismerni Isten hangját. Néha az életben, nem vagyok biztos abban, hogy Isten hangját vagy a sajátomat hallom. Talán te is így vagy ezzel. Felismerni Isten hangját olyan bonyolult lehet,

mint egy ősi tekercsben megfejteni szavakat.

Hét kérdés segítségével szűrjük le, mit mond nekünk Isten


És nem csak a saját hangunk az, amire figyelnünk kellene, néha egy másik ember hangja csak olyan jól hangozhat, mint az Istené. Ezért figyelmeztetett János apostol:

"Ne higgyetek el mindent, amit hallotok, csak mert valaki azt mondja, hogy az egy Istentől jövő üzenet, először vizsgáljátok meg, hogy valóban az-e." (1János 4:1)

Egy hasznos eszköz, amit az Isten hangjának felismeréséhez találtam, Rick Warren-től származik, aki a Saddleback Church pásztora. Azt a módszert javasolja, hogy 7 kérdés segítségével szűrjük le, mit mond nekünk Isten. Arra bátorítunk, hogy fogd a Bibliád, és lapozd fel az alábbi verseket.

1. Egyezik a Bibliával?
Isten nem mond nekünk olyat, ami a Szentírás ellen van.
(Lásd: Lukács 21:33, Példabeszédek 12:19, Gal 1:8 )

2. Méginkább olyanná formál, mint amilyen Krisztus?
Isten nem ad nekünk önző ötleteket.
(Lásd: Fil 2:5, 2Kor 10:5, Jakab 3:14-17)

3. A gyülekezeted alátámasztja azt?
A lelkileg érett barátok segítenek Isten szavának megértésében.
(Lásd még: Ef 3:10, Példabesz 11:9, 11:14)

4. Összhangban van-e azzal, hogy Isten hogyan alakított engem?
Ajándékaink és készségeink segítenek megerősíteni Isten irányát az életünkben.
(Lásd: Ef 2:10, Róma 12:6)

5. Az én felelősségemre vonatkozik?
Meg kellene hallgatnunk Isten üzenetét számunkra, nem pedig egy másik emberét.
(János 21:22, Róma 14:4, Róma 14:10, 13)

6. Jobban meggyőz, mint elítél?
A Szentlélek azonosítani fogja a sajátos viselkedésmódot, amelyet meg kell változtatni. Ezzel szemben a Sátán megtámadja az értékünket olyan üzenetekkel, mint "te egy senki vagy ".
(Lásd: Róma 8:1, Jelenések 3:19, Jelenések 12:10)

7. Érzem benne Isten békéjét?
Az Isten hangjának megtartása békét, és nem zavartságot hoz életünkbe. (Lásd: 1Kor 14:33, Fil 4:6-7)

900 Holt-tengeri tekercs közül mindössze egyet nem lehet megfejteni. Miközben a kutatók az utolsó tekercs feltárásán dolgoznak, gyakoroljuk felismerni Isten hangját a mindennapi életünkben. Már a mai napon is elkezdhetjük, kinyitva Isten szavát, ahol a kincs vár ránk.


Ezeket is ajánljuk


Szépségtippek a Bibliából

9 egyszerű ima, hogy helyreállítsd megfáradt szívedet

10 ima, melyet Isten mindig megválaszol