ÍGY ÉLD MEG AZ IGÉT!

Amikor először találkoztam a Biblia-tanárnőmmel, Lois Peterson-nal, egy házi Biblia tanulmányozás alkalmával, számtalan Bibliai rész volt az emlékezetében. De még mielőtt hallottam őt ezeket a verseket idézni, meg tudtam mondani, hogy ő egy olyan nő, aki személyesen ismerte az Urat. Ő nem csak idézte a verseket, hanem meg is élte azokat.Amikor már megtanultál Istenben bízni oly sok területen, a versek többek, mint csupán idézetek számodra. Viszont mások valószínűleg nem fogadják olyan jól ezeket, amíg nem vagy hajlandó elkötelezni azokat az életedre gyakorlati módon.

1. Oszd meg Isten hűségét az életedben!
Persze, megosztani a Szentírást erőteljes, és idézni a Filippi 4:19-et valakinek ezt mondva, "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket" nagy potenciállal rendelkezik. De lehetséges, hogy egy kicsit tovább gondolva még hatékonyabb lehet. Próbálj megosztani egy igazi példát arról, hogy Isten hogyan mutatkozott meg az életedben és gondoskodott a szükségedről, nem számít mennyire kicsi vagy egyedi.

Még akkor is, ha tudod, hogy Isten Jehova Jireh (az Úr gondoskodni fog); az a személy, akihez beszélsz, lehet küzd azzal, hogy hisz e Istenben, de e példák segítségével hozzá fordul. Megmutatni másoknak, hogy Isten hogyan is munkálkodik a való életben, ez nagyot szól.

Biztos vagyok benne, hogy neked is van néhány történeted, amit megoszthatsz.

Megosztani hogy Isten hogyan gondoskodik, arra bátorít másokat, hogy megnyújtsák a hit-izmaikat. Az illusztrációk segítenek a hallgatóknak, hogy jobban megértsék Isten karakterét.

Amikor az időnket arra fordítjuk, hogy megismerjünk valakit, az ajtókat nyit


2. Imádkozz a másikkal!
Gyakran, amikor igeverseket osztunk meg valakivel, az azért van, mert szükségük van valamilyen bátorításra. Ha abbahagynánk a versmegosztását és helyette imádkoznánk a személyért, értékelve éreznék magukat. Amikor pedig megtapasztaljuk, hogy Isten megválaszolja az imádságainkat, örülhetünk a személlyel és megmutathatjuk nekik, hogy a hála nagyon is fontos része a hitünknek.

Soha nem felejtem el, amikor először meglátogattam egy hatalmas gyülekezetet a következő városban. Éppen egy nehéz időszakon mentünk keresztül, amikor megláttam a pásztort az előcsarnokban. Bemutatkozott, én pedig gyorsan megosztottam vele, hogy imára van szükségem, és elmondtam neki min megyünk keresztül. Ahelyett, hogy máshoz vezetett volna, ez a pásztor megállt, és azt mondta, "Imádkozzunk most."

Akkor eldöntöttem, hogy ha ez a pásztor időt szánt arra, hogy imádkozzon egy olyan személyért, akit nem ismer, akkor ez a gyülekezet az olyan, ami az enyém. Értékelve éreztem magam ahelyett, hogy úgy éreztem volna, csak egy személy vagyok, aki az egyik széken ül.

3. Tölts időt a másikkal!
Az emberek elmondják, ha számítanak rád. Amit megosztunk másokkal fontos és életet megváltoztató tud lenni, de a hallgatónak éreznie kell, hogy értékelve van, ahhoz, hogy meghallja, mit mondunk neki.

Emlékszem, egy napon a gyülekezeti alkalom után úgy éreztem, hogy meg kell hívni az új házaspárt ebédre. Kétségbeestem, és el akartam vetni az ötletet, amikor rájöttem, hogy nincs semmi különleges, amivel szolgálhatnék feléjük, csak hot-dog. De a pár úgy érezte, hogy szívesen látottak, az egyszerű étel ellenére is. Ez volt az első meghívásuk, amit kaptak. Ez egy lehetőség volt egy új barátság kezdetéhez, ahol kevésbé érezték magukat egyedül a gyülekezetünkben.

Amikor az időnket arra fordítjuk, hogy megismerjünk valakit, az ajtókat nyit. Mindannyian bele kell kóstoltunk a közösségbe. Ez a legjobb dolog, hogy a hitünkben növekedjünk.

4. Oszd meg, Isten hogyan formál téged!
Jakab 1:22 mondja, hogy ne csupán hallgatói legyünk az Igének, hanem megtartói is. Isten bátorít, hogy még az igazán nehéz igazságokat is megosszuk. De amikor az igeversek mellett kemény, "életszagú" sztorikat is megosztunk, a hallgatóság hajlamos emlékezni rájuk.

5. Engedd Istennek, hogy vezessen téged!
Amikor Istenről beszélünk valakinek, Isten segítségét kell kérnünk. Isten azt mondja nekünk a Sámuel első könyve 16:7-ben, hogy az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, viszont Isten azt nézi, ami a szívben van. Isten pontosan tudja, hogy valaki hol jár a lelki útján. Figyelhetünk Isten vezetésére, amikor róla beszélünk másoknak. Példabeszédek 3:5-6 mondja, hogy ha bízunk Istenben minden utunkon, akkor ő vezetni fog minket. Erre számíthatunk. Isten igéje erőteljes, és nem hagy magunkra. Megteszi azt, amit meg kell tennie, ezt Ézsaiás 55:11-ben is olvashatjuk.

Egyedül Isten végtelen és mindentudó. Azt mondja nekünk az Ézsaiás 55:8-9, hogy a mi utaink és gondolataink nem egyeznek az övével. Ostobák lennénk, ha nem engednénk Őt vezetni. Mindezek után, Ő az, aki azt a személyt teremtette, akihez beszélünk. Ő pontosan tudja, mit kell embertársunknak hallania.

6. Megélni a hited magokat tud elvetni.
Amikor részt vettem a legleső Biblia órán, amit említettem, készen álltam arra, hogy elfogadjam az igazságot. Ahogyan ott ültem, körülvéve kedves és befogadó emberek között, ez éppen olyan helyet teremtett, ahol befogadó lehettem. Isten különféle embereket hoz az életünkbe különféle okokból. Néhányan magot vetnek, addig, amíg készen állunk döntést hozni. Lois azt mondta nekem,

"Olyan voltál, mint egy érett gyümölcs, mindössze annyit kellett tennem,
hogy óvatosan a földre engedjelek."

Isten pontosan tudja a pillanatot, amikor érettek vagyunk, hogy Őt válasszuk. Lukács 15:10-ben olvassuk, hogy a Mennyben öröm van, amikor ez megtörténik. Igaz, idézhetünk egy verset, amit tudunk. Sokan sok verset tudunk. Azonban miért ne szánjunk időt arra, hogy hallgassunk a Szentlélek vezetésére, és cselekedjünk, ne csak beszéljünk?


Ezeket is ajánljuk


Nem mindenki!

Hogy lehet Isten egyszerre három személy?

Az Atya gondoskodó természete