A HATÉKONY IMÁDKOZÁS 4 MÓDJA

Nehémiás élete alapján figyeljük meg a hatékony imádkozás négy módját!"Kérlek, emlékezz vissza arra az ígéretre, amelyet szolgádnak, Mózesnek tettél: 'Ha ti hűtlenek lesztek, én elszélesztelek benneteket a népek közé. De ha megtértek hozzám, megtartjátok parancsolataimat, és azok szerint éltek... visszaviszlek arra a helyre, amelyet kiválasztottam, hogy ott tiszteljék nevemet.' " (Nehémiás 1:8–9. NLT fordítás)

1. Alapozd a kérésedet Isten jellemére.

Imádkozz úgy, mint aki tudja, hogy Isten válaszolni fog: "Várom, hogy válaszolj, azért, aki vagy. Hűséges Isten vagy. Nagyszerű Isten vagy. Szerető Isten vagy. Csodálatos Isten vagy. Te kezelni tudod ezt a problémát, Istenem!"

2. Ismerd be bűneidet, amiknek a tudatában vagy.

Miután Nehémiás Istenre alapozta az imáját, beismerte a bűneit. Azt mondta: "Beismerem, hogy vétkeztünk ellened. Igen még a családom és én is vétkeztünk ellened. Borzalmasan nagyot vétettünk, amikor nem engedelmeskedtünk a parancsolatoknak, rendeleteknek és törvényeknek, amiket nekünk adtál." (Neh 1:6–7) Nem Nehémiás hibája volt, hogy Izrael fogságba került. Meg sem született, mikor ez történt, valószínűleg már a fogságban született. Mégis, magát is bele sorolta a nemzet bűneinek okozói közé. Azt mondta "Része vagyok a problémának."

Nehémiás élete alapján figyeljük meg a hatékony imádkozás négy módját!


3. Kérd Isten ígéreteit.

Nehémiás imádkozott az ÚRhoz, és ezt mondta: "Kérlek, emlékezz vissza arra az ígéretre, amelyet szolgádnak, Mózesnek tettél." (Neh 1,8 NLT fordítás) El tudod képzelni, hogy azt mondd Istennek: "emlékezz!" Nehémiás emlékeztette Istent Izraelnek tett ígéretére. Gyakorlatilag Nehémiás így imádkozott: "Istenem, figyelmeztettél minket Mózesen keresztül, hogy ha hűtlenek leszünk elveszítjük Izrael földjét. De azt is megígérted, hogy ha megbánjuk, akkor visszaadod azt nekünk."

Szüksége van Istennek emlékeztetőre? Nem. Elfelejti, amit megígért? Nem. Akkor mégis miért tesszük ezt? Mert nekünk segít emlékezni arra, hogy mit ígért Isten.

4. Légy konkrét, abban amit kérsz.

Ha konkrét választ szeretnél kapni az imádra, akkor kérj konkrétan. Ha az imáid csak általános kéréseket tartalmaznak, akkor honnét fogod tudni, hogy Isten megválaszolta őket?


Ezeket is ajánljuk


Hogyan ne imádkozz?

11 bibliavers, hogy úgy imádkozzunk, ahogy Jézus

Így éld meg az Igét!


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Imádkozz úgy, mint aki tudja, hogy Isten válaszolni fog: "Várom, hogy válaszolj, azért, aki vagy....

Közzétette: Nicelife2023. január 19., csütörtök