MIÉRT IMÁDKOZZAK, HA NINCS VÁLASZ?

"Maradjatok éberek és az imádkozásban állhatatosak." (Efézus 6:18)Miért kellene állhatatosnak maradnod az imádkozásban, ha nem kapsz választ? Négy ok miatt mindenképp.

1. Az állhatatos imádság összpontosítja a figyelmedet.
Amikor elmondasz egy imakérést újra és újra, nem azért teszed, hogy emlékeztesd Istent. Neki nincs szüksége emlékeztetésre! Azért teszed, hogy emlékeztesd magad, hogy Isten a forrása a válasznak és minden szükségednek. Ha minden imádságban megfogalmazott kérésed teljesülne, két dolgot tapasztalhatnál meg:

Először is azt, hogy az imádság fájdalmat okozna, mert néha olyan dolgokért imádkozunk, amelyek nem Isten akaratában vannak, vagy mert hibázunk, mivel korlátozott látószögből szemléljük a dolgokat. Másodszor is, az Istennel való kapcsolatod sosem tudna elmélyülni, mert olyanná válna számodra, mint egy büfé automata. Ha minden egyes alkalommal azonnal teljesülne a kérésed, csak az áldásra tudnál gondolni. Isten azt akarja, hogy gondolj Őrá, akitől az áldás jön!

2. Az állhatatos imádság világossá teszi a kérésedet.
Egy késleltetett válasz időt ad neked arra, hogy letisztítsd a kérésedet pontosan arra, amit szeretnél, és hogy csiszolhasd az imádságod. Ha állhatatosan imádkozol a mennyei Atyádhoz és valamit újra meg újra elismételsz, ezzel elválasztod a mélyen benned lévő vágyakat a felszínes vágyaidtól. Ezt fejezed ki:

"Istenem, nekem ez tényleg fontos."

Nem arról van szó, hogy Isten nem akarja megválaszolni az imádságaidat. Ő meg akarja válaszolni azokat, de azt akarja, hogy biztos legyél abban, hogy mit szeretnél igazán.

Isten sokkal-sokkal többet tud tenni mindannál, amit kérni vagy elképzelni tudnánk


3. Az állhatatos imádság megpróbálja a hitedet.
"Ha a hitetek megpróbáltatik, a kitartásotoknak van lehetősége növekedni. Tehát hadd növekedjen, mert ha a kitartásotok teljesen kifejlődött, tökéletesek és teljesek lesztek, minden szükség nélkül."

Az egyetlen módja a szellemi érettségben való növekedésnek az, hogy a hitünket Isten próbára teszi, és Isten sokszor úgy teszi próbára a hitedet, hogy késlelteti az imádságaidra a választ.

4. Az állhatatos imádság felkészíti a szívedet a válaszra.
Amikor megfogalmazol egy kérést Isten felé, Ő szinte mindig hatalmasabb módon akarja megválaszolni azt, mint ahogyan imádkozol érte. Néha Isten azért utasítja el az imában megfogalmazott kérésed, mert kicsiben gondolkozol és túl keveset kérsz.

Valami nagyobbat és jobbat akar adni számodra, de először fel kell készítenie erre. Tehát Isten az imára adott késleltetett válaszadást arra használja fel, hogy segítsen neked növekedni és segítsen neked felkészülni egy nagyobb és jobb válaszra Istentől. Emlékezz erre:

"Isten sokkal-sokkal többet tud tenni mindannál, amit kérni vagy elképzelni tudnánk." (Efézus 3:20)

Bálint Noémi

Ezeket is ajánljuk


17 szorongás elleni Igevers, ami visszaveri Sátán próbálkozásait

Szépségtippek a Bibliából

12 megerősítő bibliavers, hogy építsd hitedet


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Miért kellene állhatatosnak maradnod az imádkozásban, ha nem kapsz választ? Négy ok miatt mindenképp.

Közzétette: Nicelife2022. november 25., péntek