A LÉLEK FÉNYE

"A föld pedig kietlen és puszta volt, és sötétség volt a mélység színén,
és az Isten Lelke lebegett a vizek felett."
(1Móz 1:2)A Szentlélek az örömhozó, aki képessé tesz arra, hogy számtalan fénysugarat vegyünk észre még az érzelmi, fizikai vagy anyagi természetű nehézségek legsűrűbb feketeségében is. Olvassuk el újra 1 Mózes 1:2. versét! A kezdeti káoszból a Szentlélek hatalma teremtett hihetetlenül gyönyörű, kozmikus rendet. A Szentlélek most megteremtheti benned a valódi öröm és szépség csodáját.

Egy lelkész azon tűnődött, vajon mit üzenhet még a számára Mózes 1. könyve. A nyitott Biblia fölött elkezdett imádkozni ezért. Hirtelen megdöbbentő elevenséggel ugrott ki a többi közül a 2. vers. "Igen, pontosan ilyen az én életem! - gondolkodott el a prédikátor. Igaz, hogy csak én tudom, de teljes sötétség és káosz az egész. Fogalmam sincs, mi fog történni a családommal, szolgálatommal." Ekkor az Úr Lelke kezdett lebegni a káosz fölött. "Kérlek, Uram, nyújts számomra segítséget a te Lelked által!" - imádkozott. Könyörgök, tégy képessé arra, hogy újra lássam az élet értelmét és örömét! És az az Isten, aki hajdanán azt mondta: "Legyen világosság!", kiégett munkatársa szívében is új reményt és szépséget teremtett.

Engedd, hogy a Szentlélek nálad is világosságot gyújthasson! Ahogy ennek a lelkésznek az életét is beragyogta Jézus szeretetének fénye, ugyanúgy világíthat be ma téged is! Ha egy levél, telefonhívás vagy személyeskedő megjegyzés váratlanul a sötétségbe taszítana, azonnal nyújtsd ki a kezed a Szentlélek után! Ő a menny különleges ajándéka a számodra!

Imádság a mai napra
"Uram, tőled kérem ma a Szentlélek örömét! Én bízom benned, mert hiszem, hogy sem a káosz, sem a sötétség, de még a legmélyebb kétségbeesés sem riaszt el téged. Nemcsak arra kérlek, Szentlélek, hogy lebegj fölöttem, hanem arra is, hogy most tölts be teljesen!"