ÉPÍTKEZÉS ISTEN LELKÉNEK EREJÉVEL

"Betöltöttem őt Istennek Lelkével, bölcsességgel, értelemmel és tudománnyal
minden mesterséghez." (Mózes második könyve 31:3)Az új imaház építése lassan haladt, mert az önkénteseknek meg kellett küzdeniük az idő és a szakképzettség hiányával. A kis csoport tagjai egy bérelt osztályteremben gyűltek össze hétről hétre, és nagyon lelkesítette őket a gondolat, hogy önerőből építsenek egy kis gyülekezetet. Pénzük is alig volt, de buzgóságuk annál inkább lángolt! 18 hónapon keresztül dolgoztak esténként és a hétvégeken, de végül a közösség minden épkézláb tagja kimerült és elcsüggedt. Úgy látták, a munkát így sosem fejezik be. Aztán elérkezett az a csodálatos nap, amit a kis csoport soha nem fog elfelejteni! Az osztályteremben tartott Istentiszteletre ellátogatott Mark és Darleen a családjával. Mark és Darleen nem csak kiváló előadók és énekesek voltak, de hamarosan nyilvánvaló lett, hogy Mark jól ért az építkezéshez, Darleen pedig nagyszerű lakberendező. Isten egészen elképesztő módon használta fel munkájában ezt a két személyt, és alig telt el egy kevés idő, a kis közösség már a gyönyörű, új imaházban tarthatta összejöveteleit.

Úgy tűnik, ugyanaz a Szentlélek, aki a világot teremtette, és megáldotta Bésaléelt a szent sátor építésekor, olyan lelki ajándékokat adhat az embereknek, amelyekkel szolgálhatnak az építkezéseknél, a különböző technikai vagy elektronikai eszközök kezelésében. Elképzelhető, hogy a tévéműsor szerkesztője tehetségesebb, mint az adásban szereplő prédikátor. Talán a festő, aki az ólomüveg ablakok díszítését végzi, több lelki ajándékot kap a Szentlélektől, mint a hitoktató vagy az egyház adminisztrációjában dolgozó vezető.

Ne csüggedj el, kérlek, ha a keresztény gyülekezet keretein belül kevésbé érzed magad tehetségesnek, mert te inkább a számítógépekhez, a varráshoz vagy a mérnöki munkához értesz, de nem tudsz aktív szerepet vállalni a közösség vezetésében. Bármi legyen is a lelki ajándékod, Isten kreativitást és erőt ad neked, amelyet az Ő dicsőségére használhatsz fel!

Imádság a mai napra
"Köszönöm, Uram, hogy téged nem kötnek gúzsba a vallási sztereotípiák. Te mindenki szolgálatát értékesnek látod. Kérlek, segíts ma minden tőled kapott lelki ajándékot úgy felhasználnom, hogy valami szépet alkossak ebben a világban, amelynek olyan égető szüksége van csodálatos szeretetednek és gondoskodásodnak jeleire!"