A SÉRTÉSEK KEZELÉSE

"Akkor oda lépett Sedékiás, a Kénaána fia, s arcul csapta Mikeást, és mondta: Melyik úton távozott el az Úrnak Lelke tőlem, hogy csak néked szólna?" (2Krón 18:23)Nem szokatlan eset, hogy a Lélekkel telt emberek - önhibájukon kívül -sértések, gyanúsítgatások és gúnyolódás tárgyaivá válnak. A jó és gonosz közötti nagy küzdelemben az igazi keresztények tudják, mit jelent sátáni támadások célkeresztjébe kerülni. Jézust magas rangú személyek próbálták rávenni arra, hogy olyan csodákat tegyen, amilyenekkel csak olcsó trükkökkel villogó vándormutatványosok szórakoztatják nézőiket. Krisztus sosem dőlt be ezeknek a kísértéseknek, mert a Szentlélek a szenvedő emberiség szükségleteinek szolgálatával bízta meg Őt, nem pedig a kötekedő emberek kíváncsiságának kielégítésével.

Egy fiatal ácsot így gúnyoltak munkatársai: -"Na, most miért nem imádkozol? Biztosan jót tenne, és kihúzna a bajból!" Egy hölggyel, akin keresztül Isten a gyógyítás számtalan csodáját vitte véghez, ekként gúnyolódtak, amikor beteg lett: -"Miért nem gyógyítod meg magadat is, ha olyan fantasztikus gyógyító erőd van?" Egy depresszióba süllyedt lelkészt megkérdeztek: -"Miért nem gyakorlod, amit prédikálsz?" Mikor ilyen lelki pofonokat kapsz, akkor fontos, hogy ne üss vissza, vagy ne zuhanj magadba. Mikeást börtönbe vetették, és a nyomorúság kenyerével és vizével táplálták (2Krón 18:26), de ez sem tántorította el a Lélektől kapott meggyőződésétől: "Él az Úr, hogy csak azt fogom mondani, amit az én Istenem nékem mond! (18:13)

A fiatal ács imája nem oldotta meg azonnal munkájával kapcsolatos gondjait csúfolói legnagyobb örömére. Azonban bölcsességet kapott, hogy úgy kezelje a problémát, ami végül Isten dicsőségét szolgálta. A beteg hölgy maga nem gyógyult meg, viszont saját szenvedése ellenére továbbra is segített másokon. Ha némelyek sértegetnek vagy félreértenek téged amiatt, mert a Szentlélek megmutatkozik az életedben, csak menj tovább hitben, tudván azt, hogy bár egyesek szeretnek, mások gyűlölnek, te mégis bízhatsz Istenben, és jót cselekedhetsz!

Imádság a mai napra
"Atyám, bocsáss meg azoknak, akik gúnyolják a hitemet és a Szentlélek hatalmát az életemben! Hadd vessem el valahogy a Te szereteted magvát a szívükben!"


Szólj hozzá!