KÖSZÖNTÜNK, ÉNEKLŐ KATONÁK!

"Akkor Jaházielre, a Zakariás fiára (ki. az Asáffia közül való Lévita volt) az Úrnak Lelke szállt a gyülekezet közepette, és mondta: Mindnyájan, akik Júdában és Jeruzsálemben lakoztok, és te, Jósafát király, halljátok meg szómat! így szól az Úr néktek: Ne féljetek és ne rettegjetek e nagy sokaság miatt; mert nem ti harcoltok velük, hanem az Isten." (2Krón 20:14—15)Ez a fejezet az egyik kedvencem az Ószövetségben. A Szentlélek olyan erővel nyugodott meg a zenészeken, hogy a kórus már a csata kezdete előtt dicsőítette Istent a győzelemért. Te képes vagy éneklésre a fenyegető baj láttán? Dicsőíted-e Istent olyankor, amikor az ellenség jut előnyhöz? Ez nem természetes, hanem egyenesen természetfeletti! Csakis a Szentlélek munkája teszi ezt lehetővé, amint meggyőz arról, hogy a csata nem a tiéd, hanem az Úré.

Amikor elveszítjük munkahelyünket, súlyos betegségbe esünk, esetleg egy közeli hozzátartozónk vagy barátunk temetésére sietünk, általában nem a Halleluja-kórust vagy lendületes dicsőítő zsoltárokat éneklünk. A Szentlélek üzenete azonban biztos: "Bízzatok az Ő prófétáiban, és szerencsések lesztek! (2Krón 20:20) "Csak álljatok veszteg, és lássátok az Úrnak szabadítását rajtatok! (20:17)

Amikor Corrie ten Boom és nővére, Betsie megérkeztek a hírhedt és rettegett ravensbrücki női koncentrációs táborba, úgy tűnt, a világ legborzalmasabb helyére léptek be. A nácik azért fogták el ezeket a holland hölgyeket, mert otthonukban zsidókat bújtattak. Akár havazásban, akár esőben ültek kinn, vagy tetvektől hemzsegő "ágyukban" feküdtek, ha meztelenre vetkőztetve álltak az őket szemérmetlenül bámuló őrök előtt, ez a két hívő asszony halkan énekelt, és dicsérte az Urat. Egyik kedvenc énekük ez volt: "Vezess, drága fény, a sűrű sötétben! Nem kérem, hogy lássam a messzi távolt, egy lépés elég nekem." Betsie végül egyike lett annak a 95 000 nőnek, aki meghalt Ravensbrückben, de Corrie csodálatos módon megszabadult, és szerte a világon bizonyságot tett Isten gondviselő szeretetéről.

Imádság a mai napra
"Uram, a Te Lelked segítségével a káosz közepette is dicséneket mondok, tudva, hogy a harc a tiéd!"


Szólj hozzá!