ÚJJÁTEREMTÉS

"Kibocsátod a Te lelkedet, megújulnak és újjá teszed a földnek színét." (Zsolt 104:30)



Istenünk kijelenti, hogy a világegyetemben senki sincs hozzá hasonló. Olyan hatalma van, mint egyetlen más lénynek sem (Ézsaiás könyve 45:9-11). Az Úr teremtő hatalma, amellyel a Szentlelken keresztül dolgozik, egyedi, és a Biblia következetesen hangsúlyozza ennek hihetetlen jelentőségét, nem csupán származásunkra vonatkozóan, hanem jelenlegi életünkkel és jövőnkkel kapcsolatosan is.

A mennyei gyógyítás a Szentlélek teremtő hatalmának különösen világos példája. Semmilyen sátáni erő vagy tudósok által kifejlesztett gyógyszer nem képes újjáteremteni élő formában egy megbetegedett vagy megbénult testrészt. Az emberek néha az ördögnek tulajdonítanak sok gyógyítási csodát, és bár igaz, hogy ő valóban okoz fájdalmat, amit azután elvesz, ám arra nem képes, hogy a szervezetben új, élő testrészt vagy szervet teremtsen.

Earnest Minns, az odaszentelt életű laikus vezető - a későbbiekben az én apósom - 1951-ben került kórházba, és egy műtét során felfedezték nála, hogy végzetes, nem műthető stádiumban lévő májrákja van. A sebész összevarrta a vágást, és azt mondta, mindössze pár hónapja van hátra az életből. Miután egy tábori összejövetelen imádkoztuk és böjtöltünk érte, Mr. Minns azonnal és teljesen meggyógyult. A sebészek, akik később megvizsgálták, azt állították, hogy most elképesztő módon olyan egészséges a mája, mint egy fiatal férfinak. Ilyen csodát csakis Isten tehet! Ez nem valami meghatározhatatlan fájdalom pszichikai megszüntetése vagy egy olcsó trükk volt, hanem annak a tagadhatatlan példája, hogyan alkalmazza a Szentlélek Isten teremtő erejét. Az a máj további 35 éven át működött egészségesen és normálisan, míg Mr. Minns egyéb okok miatt el nem hunyt.

Semmilyen sátáni hatalom vagy tudós géniusz nem tudja azt véghezvinni, amit Isten megtehet. Ő az élet Lelke, a földi és mennyei örök életünk Lelke. Figyeld meg az Úr alkotó erejét önmagadban és környezetedben! Dicsőítsd Őt mindezért! Engedd, hogy teremtő hatalma nyilvánuljon meg olyan élethelyzetekben, ahol már emberi megoldás nem létezik. Meglepődsz majd a következményeken!

Imádság a mai napra
"Mennyei Atyám, Istenem, boldogan szemlélem kezed munkáját! Köszönöm, hogy létezésem nem véletlen, jövőm pedig nem az örök elmúlás. Veled enyém az élet és a gyógyító hatalom!"


Szólj hozzá!