MÉG A HALÁLSORON IS

"Hová menjek a Te Lelked elől, és a Te orcád elől hova fussak? Ha a mennybe hágok fel, ott vagy;
ha a Seolban vetek ágyat, ott is jelen vagy."
(Zsolt 139:7-8)Évekkel ezelőtt azt mondták nekem, bizonyos helyeken az angyalok megállnak a küszöbön, és az ember egyedül marad bent. A Szentlélekkel nem ez a helyzet! A föld legmélyebb, pokoli pontján is ott van, hogy meghallja a leggyengébb imádságot is. Őt nem korlátozzák a falak, az országhatárok, üvegfalak vagy acélkerítések, a gonosz, bűntényekkel terhelt helyek.

A Szentlélekről szóló egyik szemináriumon hallgattam Sondra Brewert, aki egy nagyon tragikus, ám győzedelmes történetet mondott el. Amikor Sondra és férje, Spencer hatalmasat léptek előre keresztény életükben, még csak nem is sejtették, milyen kegyetlen támadássorozatot kapnak majd az ellenségtől. A legnagyobb tragédia pár évvel később következett be, amikor egyik fiuk, Dennis verekedésbe keveredett egy rendőrrel, és lelőtte őt a fegyverével.

A rendőr meggyilkolása után Dennis rettegve menekült, túszul ejtett valakit, így tartotta távol egy éjszakán keresztül a hatóságot. Azon az éjszakán Sondra többször is térden állva imádkozott a fiával telefonon keresztül. Letartóztatása után egy lelkész Bibliát adott Dennisnek, amit ő olvasni kezdett - más keresztény irodalommal együtt. Dennist első fokon elítélték gyilkosságért, és halálbüntetést szabtak ki rá. Ott lesz-e a Szentlélek vele a San Quentin börtön halálsorán? Van-e még remény a több mint 300 elítélt számára, akik ott várják a végzetes napot, amikor szembenéznek majd hóhéraikkal?

Dennis a halálsoron ébredt rá, hogy Istennek különleges feladata van számára, és a Szentlélek még azon a valószínűtlen helyen is arra késztetett embereket, hogy kis csoportban összegyűljenek, hogy tanulmányozzák a Bibliát. "Veletek vagyok minden napon." Ez a kedvenc igeszövegem — mondta nekem Sondra nemrégiben. — Én tudom, hogy mindig hihetünk abban, hogy Isten meghallgatja az imáinkat, és válaszol azokra - még a San Quentin-i halálsoron is." Ma is biztos lehetsz abban, hogy a Szentlélek csak egy imányira áll tőled!

Imádság a mai napra
"Köszönöm, Uram, a bizonyosságot, hogy mindig és mindenhol elérhető vagy számunkra! Azért akarok most közösségben lenni veled, mert ilyen hűséges barát vagy!"


Szólj hozzá!