AZ ERŐ VÍZESÉSE

"Míglen kiöntetik reánk a Lélek a magasból, és lesz a puszta termőfölddé,
és a termőföld erdőnek tartatik." (Ézsaiás könyve 32:15)Gondolj a leglátványosabb vízesésre, amit valaha láttál! Amikor a Szentlélek kitöltetik, az eredmény ugyanolyan szemmel látható lesz, mint a Niagara. A Lélek nem jelentéktelen erecskeként szivárog, hanem hatalmas erővel zúdul alá, és hamar kialakul belőle a szeretet tava, amit Isten tölt ki a Lélek által (Rómaibeliekhez írt levél 5:5). Zaja is van: dicsőítés és hálaadás, győzelmi kiáltások és az élő víz új folyamai (János evangéliuma 7:38-39).

Oregonban Larryvel és Carolynnal egy csodaszép erdőben a távoli vízesés felé sétáltunk. Időnként megálltunk és hallgatóztunk, próbáltuk megállapítani, közeledünk-e már úti célunkhoz. Miután jó pár kilométert túráztunk, és még mindig nem hallottuk a vízesés moraját, visszafordultunk, mert azt a következtetést vontuk le, hogy jóval messzebb van, mint reméltük.

Amikor először látogattam el a Niagarához, igen meglepődtem, mert egy utastársam a buszon már jó néhány kilométerrel célunk előtt megkérdezte tőlem: - "Látod azt a vízpárafelhőt a távolban? Na, ott van a vízesés! Az emberek ma ugyanígy nézelődnek és hallgatóznak, vajon észlelik-e már a Szentlélek kitöltetésének bizonyítékait.

A Multnomah-vízesés, amely több mint 180 méter magasról zúdul alá, az egyik legmagasabb vízesés az Egyesült Államokban. Egyik tél közepe táján hallottuk, hogy a gyönyörű vízesés nem zuhog, mert szilárd jégtömbbé fagyott. Amikor elmentünk, hogy a monumentális jelenséget lefotózzuk, a keresztény egyház igen szemléletes képe tárult elénk. A Szentlélek kitöltetése pünkösdkor kezdődött, de néhány évszázadon belül lelki tél ereszkedett az egyházra, és a Lélek hatalmának csupán kőkeménnyé fagyott emléke maradt fenn. Ma már, hála legyen az Úrnak, új nap hajnala jött el, amikor az élő víz ismét zuhogni kezd. Az utolsó idő késői esőjének felüdítő napjaiban élünk, amelynek következtében lelki életünket gyümölcsöző mezők és dús lombú erdők jellemzik majd.

Imádság a mai napra
"Atyám, a vízesés aljában állok, és arra kérlek, áztass át és tölts be Szentlelked jelenlétének zuhatagával! Töltsd ki rám szeretetedet, hogy mindenki egyértelműen Lélekkel telt kereszténynek lásson engem!"