AZ ŐSI VÁROS TANÚSÁGTÉTELE

"Keressétek meg majd az Úr könyvében, és olvassátok: ezeknek egy híjuk sem lesz, egyik a másiktól ell nem marad; mert az Ő szája parancsolta, és az Ő Lelke gyűjtötte össze őket!" (Ézsaiás könyve 34:16)Évekig tanulmányoztam a bibliai földek archeológiáját és ősi történelmét, és azt tapasztaltam, hogy a Szentlélektől ihletett jövendölések hátborzongatóan pontosak. Isten a prófétái által előre tudomásunkra hozta a nemzetek, városok és népek jövőjét. Ezeknek a helyeknek a jelenlegi állapota bizonyítja, hogy a Megváltó kétségtelen tényeket állított elénk, amikor kijelentette, hogy nincs több olyan Isten, mint Ő, aki meg tudja mondani a kezdettől fogva a véget (Ézsaiás könyve 46:9-10).

Például Jordánia földjén az ősi város, Petra csodái a mai napig lenyűgözik az oda látogatókat, akik a toronymagas sziklák közötti keskeny ösvényen, a siken megteszik a több mint három kilométeres utat, s végül hirtelen feltárul a szemük előtt a kőből vájt város lenyűgöző látképe, amely bizony feleannyi idős, mint az emberiség egész történelme.

Kora reggel indultam, hogy megmásszam az Umm el Bayyarah erődöt, amely 300 méter magasan emelkedik Petra központjában. Ézsaiás próféta idejében ez volt az edomita birodalom nagy fővárosa, amely szembeszállt Izraellel és annak Istenével, majd szédületesen mélyre süllyedt a pogány romlottságba. Csoportunkat egy helyi beduin idegenvezető, Musa vezette a nehezen járható sziklákon. Miután órákon át kapaszkodtunk felfelé, elértük azt a helyet, ahol a múlt században Crystal Bennett töltött hét hetet az Umm el Bayyarah lapos tetején az edomita birodalom létének új bizonyítékai után kutatva.

Hat ősi próféta pontos jövendölések tucatjait írta Edomról, mint amilyet Ézsaiás könyvének 34. fejezetében is találunk. Az archeológusok felfedezései azt bizonyítják, hogy e próféciákból egyetlen szó sem tévedés. Peter Stoner kijelenti: annak a valószínűsége, hogy e konkrét próféciákból akár csak három is véletlenszerűen teljesedjen, 1 a 10 000-hez. Jegyezd meg: ha a Szentlélek ennyire pontosan ismerte a városok és a nemzetek sorsát, akkor te is teljesen rábízhatod életed minden részletét!

Imádság a mai napra
"Uram, szeretném folyamatosan kutatni Igédet és lehetőséget adni a Szentléleknek arra, hogy növelje a bizalmamat benned!"