KÖSZÖNTÜNK, EMLÉKEK!

"Megemlékezett népe a Mózes régi napjairól: hol van, aki őket kihozta a tengerből nyájának pásztorával? Hol van, aki belé adta az ő szentséges Lelkét?" (Ézsaiás könyve 63:11)A Szentlélek szeretne emlékeztetni rá, hogyan vezetett Isten az életed során. Soha ne feledd, hogyan mutatott utat eddig az Úr, legyen bármilyen nehéz is a jelen! Sok módja van annak, miként tarthatod élénken és erőteljesen emlékezetedben a múlt pozitív történéseit, és ha engeded, hogy a Szentlélek felidézze benned az Ő áldásait, megtapasztalod, hogy erőd a jelen helyzetekben is csodálatosan növekszik.

Először írj egy listát azokról a tapasztalataidról, amelyeket bizonyosan Isten vezetésének látsz. Imádsággal tekintsd át eddigi életedet legkorábbi emlékeidtől kezdve, és keresd mindenben a jót! Az ellenség azt akarja, hogy a rosszra összpontosíts, a menny ellenben, hogy a jót tartsd értékesnek, és kincsként őrizd azt. Sorold fel a pozitív emlékeidet, legyen az akár 10 vagy 100 tapasztalat, és tartsd a listát a Bibliádban vagy olyan helyen, ahol alkalmad van gyakran átnézni és kiegészíteni. Beszélgess régi barátaiddal, családtagjaiddal, így is biztosan sikerül felidézni az Atya gondviselésének megannyi állomását!

Másodszor ragadd meg minél többször az alkalmat, hogy másoknak is továbbadhasd a történeteidet! Vigyázz azonban arra, hogy ugyanazoknak az embereknek ne meséld el többször is ugyanazt a történetet, és ne untass senkit a felesleges részletekkel! Az elbeszélés legyen tömör, az üzenet világos, és mindenképp a Teremtőnek adj általa dicsőséget! Ha vannak gyerekeid, ők annyiszor fogják hallani elbeszéléseidet, hogy idővel majd ők is továbbadják azokat barátaiknak vagy később a saját gyerekeiknek.

Harmadszor írd le kerek egészként azokat a tapasztalatokat, amelyek a legnagyobb hatást tettek életedre, és küldd el azokat egy keresztény magazinnak vagy könyvkiadónak publikálásra. Persze arra nincs garancia, hogy el is fogadják, de lehet, hogy majd meglepetés ér! Odaadhatod a kéziratot a lelkészednek is, és szabad kezet adhatsz neki, hogy prédikációihoz illusztrációként használja fel azokat.

Mindig adj dicsőséget az Úrnak! Dicsőítsd Öt, és emlékezz vissza, mi mindent tett érted! A legkisebb áldásokat is apró igazgyöngyként őrizd meg!

Imádság a mai napra
"Uram, olyan könnyen megfeledkezem a jóról, amit kapok, de én ma olyan tapasztalatot kérek tőled, amit bizonyságként a listámhoz írhatok, hiszen életemet a Te gondviselésed vezérli!"