AKI OLVAS A GONDOLATAINKBAN

"Rám esett az Úr Lelke, és mondta nékem: Mondjad, így szól az Úr: így szólottatok, Izrael háza, és ami lelketekben készül, én tudom." (Ezékiel 11:5)Ma reggel imádkozás közben erőteljes késztetést éreztem arra, hogy felhívjam néhány ismerősömet New York-ban, akikkel Floridában futottunk össze. James, Joan, lányuk, Debbie és Debbie két kislánya "tévedések" sorozata folytán került az előadás-sorozatra, amit tartottam. Együtt nyaraltak Fort Lauderdale-ben, és vasárnap reggel felütötték a Sárga Oldalakat, hogy egy templomot keressenek, ahová elmehetnek Istentiszteletre. Habár a család római katolikus, James és Joan olyan összejövetelre akart eljutni, ahol a Szentlélekről és a gyógyításról hallhatnak tanítást. Debbie egyáltalán nem vágyott templomba menni, de ha mégis, akkor már legyen katolikus rendezvény - jelentette ki határozottan.

A család "véletlenül" a hetednapi adventista gyülekezetben kötött ki azon a délelőttön, amikor a Szentlélekről, az imáról és a gyógyításról prédikáltam. Láttam, hogy 10:45 körül belépnek, és leülnek a hátsó sorban, de nem gondoltam, hogy nem tagjai a gyülekezetnek. Dél felé kis csoportokba osztottuk a jelenlévőket, és ekkor volt alkalmam találkozni Jamesszel, Joannal és Debbie-vel. Meghallgattuk a tapasztalatukat, és a helyi lelkésszel együtt beszélgettünk velük.

Ma reggel, mikor felhívtam Janiest és Joant, akik már hazatértek, Joan igen meglepődött. "James súlyos szívműködési rendellenességgel kórházban van - magyarázta szomorúan. - Nyolc üzletünk közül az egyik most égett le, és a vállalkozás egyébként is nehezen megy a recesszió miatt. Múlt éjjel azt a történetet olvastam, amikor Péter süllyedni kezdett a Galileai-tengeren. Úgy éreztem, én is süllyedek. Reggel, amikor imádkoztam, arra kértem az Urat, küldjön valakit, aki ugyanúgy kinyújtja értem a kezét, ahogy Jézus tette, hogy megmentse Pétert."

Az egyetlen Személy, aki olvas az emberek elméjében és gondolataiban, 4 800 kilométerrel arrébb, Kaliforniában engem indított arra, hogy átadjam ennek a hölgynek az építő, intő, vigasztaló üzenetet. A Biblia évezredekkel a telefonkorszak előtt íródott, a Szentlélek azonban nagyszerűen tudja ma használni a technikát. Nem csak úgy, hogy egyéneket indít, hívják fel a barátjukat épp a legszükségesebb pillanatban, hanem úgy is, hogy egyeseket teljes munkaidejű telefonos szolgálattal bíz meg.

Imádság a mai napra
"Uram, én rád bízom a szívem minden gondolatát és szándékát!"